۲۵ مهر ۱۴۰۱، ۹:۲۷
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 84913608
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کارشناس بیماریهای واگیر: بیماری سل در بیش از ۸۰ درصد موارد ریه ها را مبتلا می کند

زنجان - ایرنا - کارشناس مسئول واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه، بیماری سل در بیش از ۸۰ درصد موارد، ریه‌ها را مبتلا می کند، گفت: در این حالت به آن سل ریوی می‌گویند که شایع‌ترین علامت آن، سرفه پایدار به مدت دو هفته یا بیشتر است و بطور معمول همراه خلط است.

حسین معصومی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ممکن است سل ریوی با سایر علایم تنفسی نظیر تنگی نفس، درد قفسه سینه یا درد پشت و خلط خونی و یا علایم عمومی مثل تب، کاهش اشتها، کاهش وزن، بیحالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس و ضعف عمومی همراه باشد.
وی با اشاره به اینکه سل بیماری قابل انتقال از راه هوا محسوب می شود، اضافه کرد: هنگام عطسه، سرفه، حرف زدن و خندیدن توسط بیمار به افراد سالم قابل انتقال است، با این حال برای انتقال بیماری تماس طولانی و نزدیک با بیمار لازم است.
این کارشناس، با بیان اینکه سل بیماری عفونی ناشی از میکروبی به نام باسیل سل است، ادامه داد: بطور معمول این بیماری در ۸۰ درصد موارد، ریه‌ها را مبتلا می‌کند و حتی  می‌تواند موجب ابتلای اعضای دیگر بدن مانند، استخوانها، مفاصل، مغز، کلیه، پوست و  غیره  نیز شود.
وی  با اشاره به اینکه بیمار مبتلا به سل ریوی هنگام عطسه، سرفه، حرف زدن و خندیدن قطراتی ریز حاوی میکروب سل در هوا پراکنده می‌کند که به مدت چند ساعت در هوا به حالت معلق باقی می‌مانند گفت: اگر فردی سالم در هوای آلوده به این قطرات ریز تنفس کند میکروب سل وارد ریه های او می‌شود، با این حال برای انتقال بیماری تماس طولانی و نزدیک با بیمار لازم است.
معصومی افزود: حدود یک سوم مردم جهان (حدود ۲ میلیارد نفر) بدون آنکه احساس بیماری کنند، به حالت نهفته میکروب سل در بدن آنان وجود دارد.
این کارشناس با اشاره به تلاش‌های جهانی برای مبارزه با سل از سال ۲۰۰۰ افزود: به رغم اینکه تاکنون این تلاش ها توانسته جان ۶۶ میلیون نفر در جهان را نجات دهد، ولی همه گیری کووید-۱۹ سال‌ها پیشرفت در مبارزه برای پایان دادن به سل را معکوس کرده است.
وی با بیان اینکه عوامل مختلفی می تواند موجب انتقال و سرایت این بیماری به سایرین شود، گفت: محیط‌های شلوغ، کوچک و بدون تهویه مناسب از عوامل مؤثر در انتقال بیماری سل است.
 کارشناس مسئول واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان مدت تماس با فرد بیمار (بخصوص انواع ریوی) را از عواملی عنوان کرد که انتقال سل را افزایش می‌دهد گفت: توجه به این نکته ضروری است که در صورت تشخیص به موقع سل و درمان صحیح آن، در اغلب بیماران پس از ۲ هفته میکروب سل در خلط شان کاهش یافته و دیگر بیماری را به دیگران منتقل نمی کنند.  

این کارشناس، مهم‌ترین راه پیشگیری از انتقال بیماری سل را درمان کامل و موثر بیماران مبتلا به سل ریوی عنوان کرد و از افرادی دارای علایم مشکوک به سل ریوی، بویژه سرفه بیش از 2 هفته خواست به واحدهای بهداشتی (خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی) مراجعه کنند و با انجام یک آزمایش ساده خلط، از وضعیت سلامتی خود مطلع شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha