۲۵ مهر ۱۴۰۱، ۱۱:۰۲
کد خبرنگار: 754
کد خبر: 84914242
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

آنالیز آب آشامیدنی با سنسور ساخت محققان ایرانی

۲۵ مهر ۱۴۰۱، ۱۱:۰۲
کد خبر: 84914242
آنالیز آب آشامیدنی با سنسور ساخت محققان ایرانی

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آزمایشگاه ریزفناوری ساخت پزشکی دانشکده برق، موفق شدند سنسور تست pH مجهز به فناوری میکروالکترومکانیک را برای آنالیز آب آشامیدنی طراحی کنند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، مجتبی زارع دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از همکاران اجرای طرح «سنسور تست pH مجهز به فناوری میکروالکترومکانیک جهت آنالیز آب آشامیدنی» گفت: این طرح با هدف تست pH آب سدها در عمق های متفاوت انجام شده است.

وی افزود: از آنجایی که انجام این تست نیاز به واردات مولتی پارامتری دارد و این مساله هزینه های تحمیل شده بر کشور را دوچندان می کند؛ اقدام به اجرای این پروژه کردیم که نیازی به واردات نباشد و با دقت بیشتری pH آب سدها انجام گیرد.

زارع با اشاره به فناوری بکار گرفته شده در این پروژه گفت: این طرح با بهره گیری از فناوری میکروالکترومکانیک توانست با ایجاد دقتی بالاتر و زمان پاسخگویی پایین تر در مقابل نمونه خارجی آن و تحمل فشارهای بالا در هر نقطه از ارتفاع آب سدها اندازه گیری را به صورت ممتد انجام دهد.

این محقق خاطرنشان کرد: همچنین به واسطه این طرح، دستگاه مولتی پارامتر بومی‌سازی می شود که با توجه به نیاز صنایع کشاورزی و دامی به آب سدها و همچنین آب با pH خاص، این مورد کمک بزرگی به صنایع آب و فاضلاب و صنایع وابسته به آب می کند.  

وی تاکید کرد: به واسطه این پروژه می توان در آزمایشگاه، با بهره گیری از یک قطره آب، با سرعت بالا و زمان بسیار کوتاه و دقت بالا میزان pH را اندازه گیری کرد.

زارع با بیان اینکه شروع کار ما جهت تولید یک نمونه از این محصول با همکاری اداره آب و فاضلاب ایران صورت گرفت، گفت: تاکنون دستگاه به طور کامل آماده شده و در مرحله نهایی سازی جهت ارائه به اداره آب و فاضلاب ایران و موسسه تحقیقات آب است.

وی با بیان اینکه این طرح نسبت به بقیه سنسورها یا پروب های تشخیص pH شیشه ای که موجود است دارای سرعت تشخیص بالایی است، افزود: این سیستمی که طراحی کردیم کمتر از یک ثانیه با دقت جریان دریافتی ۰.۰۰۰۱، pH بالایی را از آب می تواند به دست بیاورد.

این محقق در خصوص ویژگی های این دستگاه گفت: این دستگاه قوی تر از تمامی نمونه سنسورها یا پروب های شیشه ای، توانایی اندازه گیری با روش برخورد مستقیم با نمونه یا همان قرارگیری در نمونه و همچنین گذاشتن یک قطره نمونه بر روی سنسور را دارد.

به گفته زارع، این سنسور در برخورد غیرمنتظره با محیط های اسیدی خیلی شدید درحد اسید معده که بر روی این سنسور تست شده است، دچار مشکل نشده و اندازه گیری را با دقت بالا انجام می‌دهد.

وی تاکید کرد: نکته بسیار مهم در این سنسورها کالیبراسیون آسان آنهاست که می‌تواند توسط خود اپراتور و با استفاده از محلول داده شده انجام گیرد. همچنین این سنسورها قابلیت اندازه گیری در فشار بالا مانند اندازه گیری در اعماق آب یک سد را داراست.

این محقق با اشاره به مزیت رقابتی این سنسور گفت: این دستگاه نسبت به پروب های شیشه ای که در فشار بالا دچار ترک خوردن شیشه و نابود شدن سنسور می‌شود؛ برتری دارد.

وی گفت: اداره آبفا شهری و روستایی- آزمایشگاه های آنالیز آب شرب، آزمایشگاه های میکروبی و شیمیایی، گلخانه ها، صنعت، کشاورزی، استخرهای پرورش ماهی و صنعت شیلات و ماهی های زینتی، شرکت های تولیدکننده مواد شوینده و مواد غذایی مبتنی بر آب مانند نوشابه و ...، شرکت های واردکننده و فروش دستگاه های pH سنج می توانند از این دستگاه بهره ببرند.

طرح مذکور طبق اعلام دانشگاه امیرکبیر بر مبنای یک کارگروهی توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مهرداد لطفی، مجتبی زارع و علیرضا طباطبائی، تحت سرپرستی دکتر امیر جهانشاهی صورت پذیرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha