تلنبار هزاران فرغون، بیل و ترازو در شهرداری کرمان و معمای سدمعبر که حل نمی‌شود

کرمان- ایرنا- شصت و دومین نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان موضوعات مختلفی داشت از جمله اینکه چرا سد معابر در بازار حل نمی‌شود و نیز بلاتکلیفی هزاران فرغون، بیل و ترازویی که از دستفروشان جمع‌آوری، روی هم تلنبار و بیشتر آنها نیز غیرقابل استفاده شده است.

به گزارش ایرنا این نشست در روز دوشنبه البته خبر خوشی هم درباره کاهش هزینه بازدید ماموران شهرداری از ابنیه یا املاکی که شهروندان قصد گرفتن هر نوع خدمت نیازمند بازدیدداشت به طوری که اگر شهروندان از میز خدمت الکترونیک شهرداری به نشانی mizekhedmat.kerman.ir استفاده کنند ۳۰ درصد در پرداخت هزینه های بازدید تخفیف دریافت می کنند.

نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان ۲۵ مهرماه ۱۴۰۱ محل بحث و گفت‌وگو پیرامون موضوعات مختلف دیگری مانند مشکلات ادامه‌دار کمبود تاکسی‌ها، اهمیت راه‌اندازی بازارچه خیابان ابوذر، تسهیل در سرمایه گذاری فضاهای شهری و خواهرخواندگی کرمان و یزد نیز بود.

تداوم سد معبر و گرفتارهای آن در بازارهای مهم شهر کرمان از جمله دیگر مشکلات مهمی بود که برخی اعضای شورا گلایه داشتند که باوجود اخطارهای مکرر و حتی اخذ تعهد از برخی کسبه، این مشکلات همچنان وجود دارد.

چرایی تلبنار اموال دستفروشان و سدمعبری ها، بلاتکلیف ماندن وضعیت آنها و بازنگرداندن برخی از اموال مردم از جمله دیگر انتقادها و مشکلاتی است که اعضای شورا به آن پرداختند و گفتند که این مساله نیازمند ساماندهی فوری است.

جزییات تخفیف ۳۰ درصدی

محمدصادق تقوی عضو شورا در این نشست با اشاره به موضوع هوشمندسازی و راه‌اندازی میز خدمت الکترونیکی در شهرداری کرمان به ارائه یک بسته تشویقی در این زمینه به شهروندان اشاره کرد و گفت: طبق فرایند هوشمندسازی و الکترونیکی کردن خدمات در شهرداری این اقدام ابتدا به صورت آزمایشی اجرا شد و در تماس با چند ارباب‌رجوع، رضایت آنان این اقدام شهرداری در ارائه خدمات مورد سنجش قرارگرفت.

به منظور تشویق ارباب‌رجوع برای استفاده بیشتر از میز خدمت الکترونیک شهرداری، این افراد در صورت مراجعه به میز خدمت شهرداری در صورتی که با آی‌پی (IP Address) ) غیر از مجموعه شهرداری وارد این نشانی اینترنتی شوند ۳۰ درصد تخفیف هزینه بازدید از سوی شهرداری دریافت خواهند کرد.

وی ادامه داد: به منظور تشویق ارباب‌رجوع برای استفاده بیشتر از میز خدمت الکترونیک شهرداری، این افراد در صورت مراجعه به میز خدمت شهرداری در صورتی که با آی‌پی (IP Address) ) غیر از مجموعه شهرداری وارد این نشانی اینترنتی شوند ۳۰ درصد تخفیف هزینه بازدید از سوی شهرداری دریافت خواهند کرد.

مشکل ادامه دار سد معبر

بخش دیگر این نشست به مشکل سد معبر در بازار و دیگر مشکلات آن اختصاص داشت؛ فتح‌الله مویدی رییس کمیسیون خدمات شهری شورا با اشاره به مساله حضور افغان ها در بازارهای قدمگاه و مظفری و مساله سد معبر در آنها، اوضاع این بازارها را باوجود تذکرها و اخطارهای مکرر از نظر این مسائل همچنان نابسامان خواند و گفت: در باراز مظفری(انتهای بازار وکیل تا خیابان میرزارضای کرمانی) با وجود اینکه دوستان شورا بارها بازدید کردند و تذکر داده اند همچنان راهبندان و سد معبر وجود دارد و متاسفانه هیج اقدام موثری انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۶۰۰ نفر از افغان ها ( اتباع بیگانه غیرمجاز) در بازار مشغول به کار هستند، ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری مبلغ قابل توجهی هزینه و پلاک‌گذاری کرده، در تمام نقاط بازار نیز همه واحدهای صنفی پلاک دارند و مشخص هستند، قرار شد هفته آینده دوستان(عوامل شهرداری) بسیج شوند و برخورد قانونی با سد معبرها طبق قانون صورت گیرد.

این عضو شورا افزود: برای برخورد با سد معبر مجموعه شهرداری و بازاریان قول دادند با هم همکاری کنند و امید برنامه‌ای منسجم نیز برای این موضوع داشته باشند.

تلنبار هزاران فرغون، بیل و ترازو در شهرداری کرمان و معمای سدمعبر که حل نمی‌شود

مویدی گفت: تاکنون متخلفان سد معبر کار خود را بارها تکرار کرده اند و به اخطارهای شهرداری نیز توجه نداشته اند در حالی که شهرداری به همه‌ آنان اخطار ۴۸ ساعته داده است.

وی گفت: برای برخورد با سد معبرها و حضور اتباع غیرمجاز در بازار در مجموعه کمیسیون خدمات شهری شورا اعلام امادگی کردیم و از طرف اصناف هم در این موضوع همکاری می ‌کنند.

به گفته مویدی از آنجا که با اخطار و نصب پارچه مشکل حل نشده با افرادی که برای چندمین بار اقدام به سد معبر یا به کارگیری تبعه غیرمجاز کرده باشند برخورد می شود زیرا اغلب این افراد از سال های قبل تخلف داشته اند و در شهرداری تعهد محضری داده اند تخلفشان تکرار نشود اما بعد از مدتی دوباره به همان کار خود ادامه می دهند.

تلبنار وسایل سدمعبر و چند پرسش

اما موضوع مهم دیگر سرنوشت اموالی است که عوامل شهرداری از سدمعبر یا دستفروشی ها جمع می کند که به گفته اعضای شورا به انباری از هزاران فرغون، بیل یا ترازو تبدیل شده است.

مویدی عضو شورای اسلامی با اشاره به نحوه انبار موارد جمع آوری شده در سد معبرها و خلافی‌های سطح شهر گفت: میلیاردها سرمایه مردم در این انبارها دپو شده که در آفتاب دیگر خیلی‌ از آنها قابل استفاده نیستند.

وی با اشاره به اینکه در این انبارها کالاهای مختلفی مانند شیلنگ و فرغون وجود دارد، ادامه داد: هر فرغون را اکنون بخواهیم بخریم حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد؛ شاید در این انبارها هزاران هزار فرغون وجود داشته باشد.

این عضو شورا تصریح کرد: شورا مصوب کرده برخوردی اگر با سد معبرها می شود بلافاصله پرونده به دادگاه ارجاع شود و اگر دادگاه حکم ضبط داد، ضبط و بعد از آن فروخته شود؛ اگر هم دادگاه جریمه تعیین کرد باید انجام و کالا پس داده شود؛ متاسفانه تاکنون این اموال برگردانده نشده است.

شورا مصوب کرده برخوردی اگر با سد معبرها می شود بلافاصله پرونده به دادگاه ارجاع شود و اگر دادگاه حکم ضبط داد، ضبط و بعد از آن فروخته شود؛ اگر هم دادگاه جریمه تعیین کرد باید انجام و کالا پس داده شود؛ متاسفانه تاکنون این اموال برگردانده نشده است.

وی بیان کرد: اطلاعات این اموال نیز در هیچ دفتر یا نهادی مستند و ثبت نشده است: بلاخره قرار شد آماربرداری صورت گیرد که بعضی دوستان گفتند امکان آن نیست؛ آنهمه بیل به تعداد هزاران مورد روی هم افتاده و امکان آمارگیری از آنها وجود ندارد.

مویدی در ادامه انتقادهای خود گفت: برچه اساسی تراوزهای مردم را در این انبارها روی هم ریختند و دیگر قابل استفاده نیستند؟؛ درحالی که مصوب شده  این کالاها قیمت‌گذاری و به مردم اطلاع‌رسانی شود. 

در ادامه محمدرضا کُمساری سخنگوی شورای اسلامی شهر کرمان نیز اشاره‌ای به موضوع انبار کالاهای جمع‌آوری شده از سد معبرها و موارد خلافی سطح شهر کرد و گفت: این موضوع مصوبه (قیمت‌گذاری این کالاها و اطلاع رسانی آن به مردم ) ۲ سری در سطح شهر انجام شد؛ مسیر قانونی این موضوع باید طی شود اما بحثی که وجود دارد اینکه از این پس جمع‌آوری این کالاها براساس رویه قانونی باشد. 

کمبود ادامه‌دار تاکسی 

اما مشکل دیگری که هفته گذشته نیز در شورای شهر کرمان مطرح شد همچنان ادامه دارد و آن هم کمبود تاکسی در سطح شهر است.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

مویدی عضو شورای اسلامی گفت: در نشست قبلی صحن علنی شورا با حضور شهردار به موضوع کمبود تاکسی‌های سطح شهر کرمان اشاره و قرار شد که شهرداری آماری به ما دهد.

تلنبار هزاران فرغون، بیل و ترازو در شهرداری کرمان و معمای سدمعبر که حل نمی‌شود

به گفته وی هم ‌اینک بسیاری از تاکسی ها از یارانه و بیمه استفاده می‌کنند ولی متاسفانه در عرصه حمل و نقل مسافر فعال نیستند. 

براساس آمارهایی که مسئولان شهری کرمان ارائه می کنند حدود چهار هزار و ۵۰۰ تاکسی مجوز فعالیت دارند درحالی که بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ موردآنها فعال نیستند و این مشکل بویژه همزمان با بازگشایی مدارس بیشتر خودش را نشان داده است زیرا خانواده ها از کمبود سرویس های مدارس گلایه مند هستند.

بازارچه ابوذر ۲۰ درصد زیر قیمت بازار

در این نشست همچنین از زحمات کمیسیون خدمات شهری در راه‌اندازی بازارچه خیابان ابوذر با هدف عرضه محصولات مختلف قدردانی شد و تقوی عضو شورا درباره این بازارچه گفت: در بحث بازارچه ۲ نکته داری اهمیت است؛ یکی اینکه  قیمت محصولات عرضه شده در این بازارچه ۲۰ درصد زیر قیمت مصوب است و دیگر اینکه برای نخستین بار شهروندان کرمانی می توانند با تحویل پسماند و زباله‌های خشک به قسمتی از این بازارچه در مقابل، جنس‌های مورد نیاز خود را دریافت کنند.

البته عشرت کردستانی عضو شورا انتقادی به بازارچه ابوذر داشت و گفت: ظاهرا مغازه‌های این بازاچه به کالاهای درجه ۲ و سه‌ که کم اهمیت‌تر برای مردم هستند مانند عطاری‌ها اختصاص دارد و کالاهایی اساسی مورد نیاز مردم عرضه نمی‌شود.

تغییر چارچوب درآمدهای پایدار

حسین چناریان دیگر عضو شورا نیز در این نشست با اشاره به اهمیت بررسی ۲ موضوع تحلیل و گزارش درآمد و هزینه شهرداری و اعلام عناوین درآمدهای پایدار شهرداری افزود: کلیات قانون در بحث درآمدهای پایدار شهرداری‌ها امسال تغییر کرده و براساس قانون جدید شهرداری‌ها باید عناوین درآمد پایدارشان را به شورای عالی استان‌ها اعلام کنند.

تسهیل سرمایه‌گذاری در فضاهای شهری

کُمساری عضو شورا نیز موضوع دیگری را مطرح و بیان کرد: تعدادی از سرمایه‌گذاران به شورا مراجعه کردند و تقاضای تسهیل سرمایه‌گذاری در فضاهای شهری را داشتند؛ از این رو جلسه‌ای فوق العاده در کمیسیون بودجه برای تسهیل امور سرمایه‌گذاری برقرار شود.

خواهرخواندگی ۲ شهر کرمان و یزد

وی همچنین با اشاره به سفر  اعضای شورای شهر کرمان به یزد و دیدار با اعضای شورای آن شهر طی هفته گذشته ادامه داد: یکی از نتایج سفر این بود که بحث خواهرخواندگی شهر کرمان و یزد پیگیری شود؛ این موضوع در دستور کار سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری این ۲ شهر قرار خواهد گرفت.

سفر اعضای شورای اسلامی شهر کرمان به یزد درحالی بوده که برخی، انتقادهایی به آن تعداد همراه هیات در سفر که هزینه های زیادی داشته و ضرورت های آن سفر مطرح کرده اند ولی در این نشست شورا به این مسائل پرداخته نشد.

به گزارش ایرنا در این نشست شورا مصوباتی مانند بررسی تقاضاهای مردمی تملک چند مورد ملک مسیری، خرید چند مورد لچکی(محدوده شهری که به شکل سه ضلع باشد) و موضوعاتی مانند پرداخت هدایا در مراسم‌ همگانی و مردمی شهرداری، پرداخت بیمه ثالث خودروهای مربوط به سازمان مدیریت پسماند، اجاره یک مجتمع رفاهی برای کارکنان شهرداری کرمان در هنگام سفر به جزیره قشم و نامگذاری چند خیابان در شهر کرمان مطرح شد.

در پایان این نشست شورا نیز از قهرمانان پارالمپیکی استان کرمان تجلیل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha