۲۶ مهر ۱۴۰۱، ۸:۰۷
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 84914499
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح تفصیلی گناباد باید متناسب با تنگناها و اقتضائات موجود تنظیم شود

گناباد-ایرنا- رییس نمایندگی نظام مهندسی ساختمان گناباد گفت: نگاه واحد در بازنگری طرح تفصیلی این شهرستان تاثیر مطلوبی در کاهش مسایل و مشکلات عمران شهری این شهرستان ندارد و باید این طرح در گناباد به صورت خاص و متناسب با تنگناها و اقتضائات موجود این شهرستان تنظیم شود.

غلامرضا مرادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از مسایل و مشکلات اجرا و بازنگری طرحهای تفصیلی را داشتن نگاه واحد و مشترک و یکسان بین همه شهرستانها و مناطق مختلف ذکر کرد و افزود: مسوولان و دست اندرکاران ذیربط به تعبیری یک نسخه واحد برای این قبیل طرحها در نظر می گیرند.

وی ادامه داد: این درحالی است که با توجه به مسائل و مشکلات خاص عمران شهری گناباد بازنگری این طرح بنا بر نگاه واحد و مشترک با سایر مناطق جوابگو نیست و باید این طرح به صورت خاص و ویژه و بر اساس شناخت واقعی از مشکلات این بخش انجام شود.

او اضافه کرد: بافت شهری این شهرستان دارای یک سری مشکلات خاص و تلفیقی از بافت سنتی و قدیمی است که در برخی مناطق  از مدل و پلاکهای شهرسازی تبعیت نمی کنند و بر اساس نیاز و سلیقه افراد در گذشته احداث شده اند و وجود و پراکندگی زمینهای کشاورزی در محیط شهری بر دامنه این تنگناها افزوده است.

رییس نظام مهندسی ساختمان گناباد گفت: بخش زیادی از این املاک سنتی و قدیمی و زمینهای کشاورزی در مناطق شهری این شهرستان، خرده مالکی هستند و نمی توان شبکه های شهری را بر اساس آنها ساماندهی کرد .

مرادی مهمترین معضل توسعه نامتوازن شهری این شهر را مسائل اقتصادی و تجاری و تمرکز بخش اعظم بافت تجاری در محدوده چهارسو یا میدان امام خمینی (ره) و خیابانهای امام خمینی (ره) و سعدی و معابر منتهی به آن دانست و افزود: این مساله موجب افزایش تردد وسایل نقلیه و تراکم جمعیت در این محدوده شده و مشکلات بسیاری برای شهروندان به دنبال داشته است که از جمله آنها می توان به بروز ترافیکهای سنگین در برخی از مواقع روز در این محدوده اشاره کرد.

وی ادامه داد:باید با اجرای طرحهای تشویقی، مراکز و مجتمع های اقتصادی در سایر نقاط و شهرکهای تابعه این شهر گسترش یابند تا از تردد حجم وسیع در محدوده معابر منتهی به میدان امام خمینی (ره) گناباد کاهش یابد.

رییس نظام مهندسی ساختمان گناباد گفت: طرح جامع تفصیلی گناباد از سال ۱۳۷۹ مطرح بوده و از سال ۱۳۸۵ به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری کشور رسیده و سال ۱۳۸۶ برای اجرا ابلاغ شده است.

مرادی افزود: در حالی که طرحهای تفصیلی باید هر پنج سال بازنگری شوند ولی طرح تفصیلی گناباد با گذشت ۱۵ سال بازنگری نشده است و بعد از پیگیریهای متعدد مشاور برای بازنگری این طرح تعیین و در آینده نزدیک عملیات اجرایی آن آغاز می شود.

وی اضافه کرد: طرحهای جامع و تفصیلی و منطقه ای برنامه های مهم توسعه ای هر شهر هستند که برای تحقق بهینه نیازمند هم افزایی بین بخشی اند.

رییس نظام مهندسی ساختمان گناباد گفت: وجود قناتهای متعدد موجب رشد طولی و نامتوازن شهر گناباد شده است و عبور هفت رشته قنات مانند قصبه، علی آباد، قنات ده از داخل گناباد هر کدام دارای محدوده خاص خود بوده و موجب پراکندگی زمینهای کشاورزی در این شهر و به هم ریختگی و توسعه نامتوازن شهری شده است.

از محموع پنج هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربع وسعت گناباد هزار و ۸۰۰ هکتار مربوط به محدوده مرکزی این شهر است که ۴۵ هزار نفر در این محدوده ساکن هستند و این رشد نامتوازن شهری موجب مشکلاتی در اجرای طرحهای عمرانی شده است.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha