کاهش صادرات و تولید گاز گازپروم

تهران – ایرنا – شرکت گازپروم روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که صادرات گاز طبیعی آن به کشورهای غیر عضو در سازمان کشورهای مستقل مشترک المنافع (جمهوری پیشین اتحاد شوروی) در دوره اول ژانویه تا ۱۵ اکتبر (۱۱دی ۱۴۰۰تا ۲۳ مهر۱۴۰۱) با ۴۱.۴ درصد کاهش نسبت به سال گذشته به ۸۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است.

به گزارش ایرنا  از خبرگزاری رویترز؛ این شرکت بزرگ انرژی در بیانیه ای افزود که تولید گاز آن در همین دوره با ۱۸ درصد کاهش نسبت به سال گذشته (۲۰۲۱) به ۳۲۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

انتشار این گزارش در حالی است که  «الکسی میلر» مدیر عامل شرکت گاز پروم روسیه درباره برنامه اروپا مبنی بر تعیین سقف قیمت برای گاز روسیه هشدار داد: این اقدام می‌تواند سبب توقف عرضه شود.

وی افزود: چنین تصمیم یک‌جانبه‌ای، قراردادهای موجود را نقض می‌کند که در نهایت به توقف عرضه منجر می‌شود.

بر این اساس، تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه پس از شروع درگیری‌ها در اوکراین، این قاره را با مشکلات متعددی از جمله بحران انرژی و افزایش هزینه‌ها روبه‌رو کرده است.

در این میان، گروه هفت و اتحادیه اروپا در تلاش هستند به منظور کنترل بهای گاز روسیه و حفظ جریان واردات گاز از این کشور، سقف قیمتی بر نفت و گاز روسیه اعمال کنند.

این درحالی است که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به تازگی در سخنانی با اشاره به این موضوع خاطرنشان کرده بود که با تعیین طرح سقف قیمت که اتحادیه اروپا بر آن اصرار دارد، این بلوک ۳۰۰ میلیارد یورو ضرر خواهد کرد.

اتحادیه اروپا هفته گذشته هشتمین بسته تحریمی خود را علیه روسیه از جمله سقف قیمت نفت تصویب کرد، اما در عین حال تاکید کرد که اجرای آن منوط به کار بیشتر است.

تارنمای پولیتیکو در گزارشی نوشته بود: سران اروپا درمورد طرح‌های مربوط به انرژی اختلاف نظر دارند و تصمیم گیری نهایی درباره قیمت‌های بسیار بالای انرژی را به نشست‌های آینده موکول کردند.

بن بست کنونی، به شدت نشست رسمی رهبران اتحادیه اروپا در ۲۰ و ۲۱ اکتبر (اواخر ماه مهر) را تحت الشعاع قرار داده است.

به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ مدیرعامل گازپروم، هم زمان با طرح روسیه برای افزایش صادرات گاز از طریق دریای سیاه و ترکیه، گفت که بخش بزرگی از خطوط لوله آسیب دیده نورد استریم یک و ۲، باید تعویض و جایگزین شود.

میلر که پیش از این گفته بود تعمیرات خطوط لوله آسیب دیده نورد استریم، بیش از یک سال طول می کشد، در گفت و گو با شبکه یک تلویزیون دولتی روسیه به نقل از کارشناسان گفت که به منظور ازسرگیری فعالیت این خطوط لوله، پس از این اقدام تروریستی، در واقع بخش بزرگی از آنها باید در مسافت زیادی قطع و تعویض شود و در واقع باید در این بخش خط لوله تازه ای بسازیم.

وی افزود: این خط لوله به منظور بازگردانده شدن یکپارچگی، باید تقویت شود که این کار در طول صدها کیلومتر در هنگام خالی بودن در مقایسه با هنگامی که از آب دریا پرشده، تفاوت بسیاری دارد.  

تحقیق درباره نشت ماه گذشته گاز طبیعی از خطوط لوله آسیب دیده نورد استریم یک و ۲ که برای انتقال گاز روسیه به آلمان از بستر دریای بالتیک ساخته شده، ادامه دارد و روسیه آن را با اشاره به غرب، تروریسم بین المللی دانسته و اتحادیه اروپا هم آنرا خرابکاری خوانده است. از هیچ یک از این خطوط لوله که بیش از یک هزار کیلومتر از آنها در زیر دریا قرار گرفته، در هنگام آسیب دیدن و شکافتگی، گاز منتقل نمی شده است.  

ولادیمر پوتین رئیس جمهوری روسیه چند روز پیش با پیشنهاد تاسیس یک مرکز گاز در ترکیه گفته بود که بهترین مسیر برای انتقال گاز به اتحادیه اروپا، پس از نشت گاز در خطوط لوله نورد استریم، این کشور است.

میلر با اعلام اینکه مذاکرات جدی روسیه با ترکیه در این باره از هفته آینده آغاز می شود، اظهار داشت: این شرکت می تواند با ساخت خط لوله های تازه به موازات خط لوله عملیاتی کنونی ترک استریم از طریق دریای سیاه، عرضه گاز را به ترکیه افزایش دهد و اسناد طراحی آن هم آماده شده است. در این صورت عرضه سالانه گاز از مسیر دریای سیاه؛ در مقایسه با ۵۵ میلیارد متر مکعب ظرفیت هر یک از خطوط نورد استریم و ۳۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب ظرفیت انتقال خط لوله ترک استریم، می تواند به ۶۳ میلیارد متر مکعب برسد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha