نظارت محلی، راهکار ارتقای خدمات نانوایی‌ها به مردم

تبریز- ایرنا- نان پای ثابت سفره مردم و مهمترین رکن معیشت خانواده ها بوده و به همین دلیل، کیفیت، کمیت، نحوه عرضه، مدت زمان پخت، زمان آغاز و پایان پخت، قیمت تمام شده و میزان پخت آن محل تضارب آراست؛ اختلاف نظری که تقویت نظارت محلی می‌تواند آن را برطرف و رضایت بیشتر شهروندان را کسب کند.

به گزارش ایرنا، ثابت نگه داشتن قیمت نان، افزایش زمان پخت، توزیع به اندازه آرد به نانوایی ها و حتی افزایش سهمیه آنان از جمله اقدمات موثری است که توانسته تا حدودی از صف های طولانی خریداران نان و اتلاف وقت بکاهد و نان را به موقع در اختیار مردم قرار دهد.

کیفیت و کمیت نان نیز محل اظهار نظرهای مختلف است که بستگی به محل زندگی افراد و کیفیت نانوایی های محل و منطقه دارد که می تواند رضایت یا عدم رضایت را به دنبال داشته باشد؛ البته نقش ارگان های نظارتی در این خصوص انکار ناپذیر است. 

نصب کارتخوان نانوایی هم گرچه پس از مدتی ذکر نقاط قوت و ضعفی را از طرف مردم دست اندرکاران به دنبال داشته، اما در مجموع موجب سامان دهی در فروش نان شده؛ البته به گفته برخی کارشناسان نواقصی نیز از جمله نظارت بر سهمیه آرد نانوایی های دولتی دارد.

بر این اساس مقام عالی دولت در آذربایجان شرقی پی گیری مکرری برای رفع مشکلات پخت نان، سهمیه آرد، نحوه نظارت بر پخت نان به خصوص نظارت بر توزیع آرد از کارخانه تا نانوایی ها داشته و دستورات لازم را در این خصوص اتخاذ کرده، اما در نشست شورای آرد و نان آذربایجان شرقی بر تکمیل فرایند زنجیره نظارتی، نظارت ناظر مقیم و نظارت محلی را راهکاری برای ارتقای خدمات رسانی نانوایی ها به مردم تاکید شد که با اجرایی شدن آن، بسیار از تخلفات احتمالی به نزدیک صفر تقلیل پیدا می کند. 

نظارت محلی، راهکار ارتقای خدمات نانوایی‌ها به مردم

طرح ناظر مقیم محله ای در نظارت بر نانوایان

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر ارتقاء نظارت و بازرسی در ارائه خدمات به خصوص پخت نان در نانوایی ها و افزایش اکیپ های نظراتی، گفت: باید پایش ها و بازرسی ها از نانوایی ها تداوم داشته باشد بر این اساس طرح ناظر مقیم محله ای می تواند در اجرایی شدن درست و دقیق نظارت بر عملکرد نانوایی ها موثر باشد.

عابدین خرم اظهار کرد: همان طور که در دوران کرونا یک پایگاه تجمیعی در مناطق و محلات ایجاد شد و جمعیت هر منطقه نیز تحت پوشش قرار گرفت، اکنون نیز امکان اجرایی کردن این طرح در خصوص نظارت بر نانوایی های مناطق و محلات وجود دارد که می تواند به عنوان یکی از عوامل بازدارندگی و برخورد به موقع و صحیح با متخلفان توسط افراد معتمد محلی اجرا شود. 

وی تاکید کرد: تلاش های مداوم و پیگیری های مسئولان با نظارت های دقیق در نهایت باید منجر به نتیجه شود و رضایتمندی بیشتر مردم را به دنبال داشته باشد، دولت ۵۵۰ میلیارد تومان یارانه نان به آذربایجان شرقی تخصیص داده است.

وی با یادآوری اینکه نظارت و بازرسی و برخورد با متخلفان کلید و راهکار مقابله با تخلفات است، گفت: از اتحادیه نانوایان نیز می‌خواهیم تا نانوایان قابل تشویق را شناسایی و نانوایان متخلف را معرفی کند، برخی از مردم در خصوص نان گله مند هستند که ما به عنوان مسئول باید آن را حل و فصل کنیم.

خرم همچنین با اشاره به اینکه سهمیه نانوایی ها کاهش نیافته و همین طور تعداد نانوایی ها هم به قدر نیاز استان وجود دارد، کمبود آرد هم نداریم، گفت: نانوایی های سهمیه بگیر دولتی در استان افزایش و تعداد نانوایی های آزادپز کاهش یافته است بر این اساس انتظار می رود با ارتقاء کیفیت پخت نان رضایتمندی مردم بیش از این افزایش یابد.

نانواهایی که تعطیلی های غیرمجاز داشته باشند به تعزیرات معرفی می شوند

معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: نانواهایی که تعطیلی های غیرمجاز داشته اند به تعزیرات اعلام شده و به این نهاد معرفی شده اند، تعدادی از نانوایی هایی هم که تعطیلات خارج از موعد داشتند برای اخذ تعهد به اتحادیه ها معرفی شدند.

محمد کلامی اظهار کرد: البته بر اساس طرح تشویق نانوایی های امین، نانوایانی که خارج از نوبت تعطیل کنند سهمیه آنها قطع و در اختیار نانوایی های امین قرار می گیرد.

وی همچنین در خصوص نشت آرد از نانوایی ها گفت: برای جلوگیری از تخلفات حمل آرد اقدامات خوبی انجام شده البته در کنار آن اگر مدیری تخلفی در خصوص مبارزه با قاچاق آرد داشته باشد به هیات تخلفات معرفی می شود.

وی ادامه داد: البته وضعیت آذربایجان شرقی نسبت به استان های هم تراز بهتر بوده است. 

فعالیت۱۰ اکیپ نظارتی بر توزیع آرد در آذربایجان شرقی 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز گفت: دستگاه های کارتخوان انتظارات لازم در خصوص نظارت بر فروش آرد و نان را برآورده نکرده است.

اکبر فتحی همچنین گفت: ۱۰ اکیپ نظارتی در تبریز بر توزیع آرد نظارت می کنند.

مدیر کل اداره امور اقتصاد و دارایی آذربایجان شرقی نیز گفت: در ۴۸ ساعت گذشته ۵۶۱ نانوا ۹۹۵ تراکنش تکراری انجام دادند و ۵۸ نانوا نیز ۳۰ مورد تخلف در پخت نان داشتند.

نظارت درون صنفی کارآیی ندارد

فرماندار شهرستان تبریز نیز در این جلسه گفت: بیشتر نانوایان شهرستان در روزهای تعطیل از فعالیت باز می ایستند.

علی جعفری آذر  ادامه داد: کارتخوان هایی که نصب شده اند قدرت کافی برای مانیتور تخلفات را به طور کاربردی مهیا نکردند.

فرماندار شهرستان تبریز همچنین با تأکید بر افزایش نظارت دقیق بر نانوایان گفت: البته در تمام صنوف نظارت درون صنفی کارآیی ندارد.

جعفری آذر افزود: تولید نان صنعتی در تبریز باید پشتیبانی نانوایی های دولتی باشد و نان نانوایی ها در سوپرمارکت ها یا بخشهای خصوصی عرضه شود.

وی همچنین گفت: تعداد تخلفات گزارش شده به تعزیرات باید متناسب باشد در حالی که تعداد تخلفات اعلام شده از تعزیرات پایین تر از گزارشات رسیده به مسولان است.

به گزارش ایرنا، مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در پخت نان موضوع را به سامانه تلفنی ۱۲۴ و ۱۳۵ گزارش کنند تا هر چه سریعتر به این تخلفات رسیدگی شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha