۱۰۵ مرکز تکثیر و پرورش حیات وحش در کشور فعال است

بوشهر - ایرنا - مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در زمان حاضر ۱۰۵ مرکز تکثیر و پرورش گونه‌های حیات وحش باارزش جانوری از جمله یوزپلنگ، گوره‌خر، قوچ، میش در کشور فعال است که ۳۲ مورد از سوی این سازمان و ۷۳ مرکز توسط بخش خصوصی مدیریت می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا ابدالی روز سه‌شنبه در آیین رها سازی جبیر ایرانی در زیستگاه طبیعی نایبند عسلویه بیان کرد: وظیفه اصلی سازمان حفاظت محیط زیست حفظ گونه حیات وحش در زیستگاه اصلی آن است اما در کنار این و به موازات وظیفه اصلی، ناچار به ایجاد سایت‌های تکثیر و پرورش به عنوان سوپاپ اطمینان برای نگهداری ژن‌های با ارزش جانوری است تا مانع از دست رفتن آنها شوند.

وی با بیان اینکه محیط زیست کشور عرصه آزمون و خطا نیست، افزود: به دنبال این هستیم تا با کمک سایت‌های تکثیر و پرورش گونه‌های جانوری از این پیچ خطرناکی که عرصه را بر حیات وحش کشور تنگ کرده عبور کنیم.

ابدالی عنوان کرد: تخریب زیستگاه‌های طبیعی بزرگترین عامل از بین برنده گونه‌های حیات وحش کشور است و طعمه، آب و امنیت از مولفه‌های اصلی یک زیستگاه است که اگر تعادل آن به هم بخورد زیست گونه جانوری را تهدید می‌کند.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست اضافه کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در طرح‌های خود به دنبال این است تا با کنار هم جمع کردن مولفه‌های طعمه، آب و امنیت پایداری گونه‌ها را در زیستگاه طبیعی خود حفظ کند.

وی ادامه داد: در پهنه ایران زمین ۱۹۵ گونه پستاندار، ۵۵۸ گونه پرنده، ۲۲۰ گونه خزنده و ۲۲ گونه دوزیست زندگی می‌کنند که نشان می‌دهد کشور ما زیستگاهی مناسب برای جانوران و در میان کشورهای خاورمیانه دارای غنی ترین فون و فلور (پوشش گیاهی و جانوری) است.

ابدالی اذعان کرد: با این حال این حیات وحش که جلوه ای از قدرت لایزال الهی است با مخاطرات بسیاری مانند انواع آلایندگی‌ها، تخریب زیستگاه‌ها، تغییر اقلیم، خشکسالی و بسیاری دیگر از مسائل در کشور مواجه است که عرصه برای این حیات وحش تنگ کرده است.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در صنعت امکان دارد یک خطا قابل جبران باشد اما در محیط زیست یک خطا سبب از دست دادن گونه‌ای می‌شود که جز خالق هستی هیچ کس نمی تواند آن را دوباره خلق کند.

۱۰۵ مرکز تکثیر و پرورش حیات وحش در کشور فعال است

وی یادآور شد: تجربه پرورش یوزپلنگ در کشور به ما نشان داد که تا چه اندازه زیست طبیعی گونه‌های جانوری اهمیت دارد؛ اکنون همه نیروی حفاظت محیط زیست با اعتبار بالا، مراقبت‌های زیاد و مشاوره‌های بین‌المللی برای پرورش تنها توله یوز به جای مانده از آمیزش توران و فیروز (۲ یوزپلنگ ایرانی) بسیج شده است در حالی که در زیستگاه طبیعی توران ۲ یوز پلنگ ماده با هشت توله دیده شده که به صورت طبیعی زیست می‌کنند.

ابدالی ادامه داد: خداوند همه چیر را براساس میزان آفریده و این میزان در طبیعت بسیار کارا و موثر است چرا که اگر یک گونه در طبیعت حذف شود گونه های دیگر رشد کرده، تبدیل به گونه‌ای مزاحمی می‌شوند و انسان مقصر ایجاد این تغییر غیر طبیعی است.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور، بیان کرد: حفاظت از محیط زیست از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران و توسعه فرض بر آن است.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: این سازمان یک دید مترقی به توسعه دارد و زمانی به وجود صنایع در کشور افتخار خواهد کرد که در کارنامه خود تعداد صنایع سبز بیشتری داشته باشییم.

وی افزود: باید با صنایع و تمام دست اندرکاران توسعه کشور به این نقطه برسیم که این بخش  بیش از متولیان حفاظت از محیط زیست  برای آن دلسوزی کند چرا که عرصه محیط زیست بیستر فعالیت صنعت است.

ابدالی با اشاره به اصل پنجاهم قانون اساسی حفظ محیط زیست گفت: این بند قانون اساسی حفظ محیط زیست را یک وظیفه ملی می‌داند و مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی و صنعت همه در قبال این مهم مسئول هستند و مردم باید در حفاظت از آن مشارکت کنند.

در این آیین پنج راس جبیر بصورت نمادین زیستگاه طبیعی نایبند عسلویه رهاسازی شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha