به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، وزارت کشور فرانسه تعداد شرکت کنندگان در اعتراضات روز سهشنبه را ۱۰۷ هزار نفر اعلام کرد و افزود: در جریان اعتراضها کسی مجروح نشده است اما ۱۵ نفر که ۱۱ مورد آن در پاریس بوده، بازداشت شدند.
رسانههای همچنین از درگیری معترضان با پلیس در تظاهرات پاریس خبر میدهند.
کنفدراسیون عمومی کار (CGT ) که برای اعتصاب فرخوان داده بود اعلام کرد، ۳۰۰ هزار نفر در اعتراضات دیروز شرکت کردند و تنها در تجمع پاریس که از میدان ایتالیا آغاز شده بود ۷۰ هزار نفر حضور یافتند.
استانیسلا گرینی وزیر تحول و خدمات عمومی فرانسه اعلام کرده که در رایزنی با اتحادیههای کارگری تصمیم گرفته شده تا از آغاز سال ۲۰۲۳ مذاکراتی در خصوص حقوق و دستمزد با دولت صورت گیرد.
شرکت راهآهن فرانسه (SNCF ) از بازگشت تدریجی وضعیت به حالت عادی از صبح امروز (چهارشنبه) خبر داده و اعلام کرد که اختلال در حرکت قطارها همچنان وجود خواهد داشت. بر پایه اعلام این شرکت حرکت قطارهای بین استانی و بین المللی تقریبا عادی خواهد شد اما اختلال در قطارهای بین شهری وجود خواهد داشت.
این شرکت در پست توئیتری خطوطی را که امروز با ظرفیت ۲ سوم فعالیت میکند اعلام کرد.
کارکنان شرکت «توتال انرژی»، آغاز کننده اعتصاب و اعتراض به دستمزد اما اعلام کردند که اعتصاب تا اواسط امروز ادامه خواهد یافت.
اریک سلینی هماهنگکننده طرحهای ملی کنفدراسیون کار به خبرگزاری فرانسه گفت: اعتصاب دستکم تا اواسط روز چهارشنبه ادامه دارد و باید دید چه اتفاقی خواهد افتاد.
وی همچنین اعلام کرد که این کنفدراسیون توافق کارگر و کارفرمایی که هفته پیش به امضای دو اتحادیه معترض دیگر رسیده است را امضا نکرده است.
بخش قابل توجهی از کارکنان شرکت توتال انرژی فرانسه به دعوت اتحادیههای کارگری و به ویژه کنفدراسیون عمومی کار اعتصاب سهروزه خود را از ۲۷ سپتامبر (۵ مهر) آغاز کردند و این اعتصاب از آنجا که در مهلت مقرر به نتیجه نرسید تا امروز بارها تمدید شده است.
خواسته کارکنان توتال انرژی، افزایش ۱۰ درصدی دستمزد است. هفت درصد از این میزان برای متناسب شدن دستمزد با تورم و سه درصد دیگر برای برخورداری کارکنان از سود کلان شرکت توتال در پی افزایش بهای سوخت تحت تاثیر جنگ اوکراین مطالبه شده است.
پاتریک پویانه مدیرعامل شرکت توتال که از سوی معترضان به دریافت دستمزد ۶ میلیون یورو در سال متهم میشود، دیروز در توئیتی نوشت: از اتهام افزایش ۵۲ درصدی حقوقم خسته شده ام.
وی با انتشار میزان دستمزد خود از سال ۲۰۱۷ تا کنون اعلام کرد که دستمزدش در سال ۲۰۲۰ به دلیل بحران همهگیری کرونا کاهش ۳۶ درصدی داشته و به مبلغ سه میلیون و ۹۰۰ میلیون یورو رسیده است و این اقدام را داوطلبانه انجام داده است.
پویانه معتقد است با افزایش ۵۲ درصدی حقوقش در سال ۲۰۲۱، دستمزدش به حالت عادی بازگشته است.
این توئیت در حالی منتشر شده است که شرکت توتال هنوز زیر بار افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارکنانش نرفته است. این در حالی است که دولت مطالبه کارکنان را با توجه به سود کلان این شرکت از افزایش بهای سوخت در سایه جنگ اوکراین، مشروع میداند.
اعتصاب کارکنان شرکت توتال در روزهای اوج خود فعالیت در نزدیک به ۳۰ درصد از جایگاههای عرضه سوخت را در سراسر فرانسه مختل کرد.
با وجود توافقی که میان برخی اتحادیهها و کارفرمایان امضا شد و نیز با وجود دخالت دولت در بازگرداندن کارکنان به محل کار و نیز مصادره سوخت پالایشگاهها و انبارهای توتال، این اعتصاب ادامه یافت. رسانههای فرانسوی خبر دادند با وجود تهدیدهای مکرر دولت به مصادره ذخیره سوخت پالایشگاهها، دیروز و در جریان اعتراضها این اتفاق نیفتاده است.
نظر شما