به گزارش ایرنا، تاکنون ورزشکاران معلول استان بدون توجه به کمبود امکانات و تجهیزات با تکیه بر توانایی خود، موفق به کسب مدالهای جهانی،ملی و استانی شدهاند و این موفقیت را مرهون تلاش خود و همراهی خانواده و مربیان خود میدانند.
جمعی از ورزشکاران استان چهارمحال و بختیاری از نبود سالن ورزشی خاص معلولان و چشم انتظاری چندساله برای افتتاح سالن ورزشی معلولان، کمبود امکانات ورزشی و حمایت مالی و نبود اسپانسر به عنوان مهمترین مشکلات ورزشکاران معلول یاد میکنند که این امر فشارهای مضاعفی بر جامعه معلولان ورزشکار وارد میکند و زمینه ترغیب و تشویق سایر معلولان برای گرایش به ورزش به خصوص ورزش قهرمانی را کم میکند.
نبود فضای ورزشی حامی مالی مهمترین مشکل ورزشکاران معلول
یکی از مدالآوران مسابقات پارالمپیک در رشته والیبال نشسته و عضو تیم ملی والیبال نشسته کشور گفت: نبود فضاهای ورزشی مختص جانبازان و معلولان به خصوص در مرکز استان و واگذاری سالنهای ورزشی زیرمجموعه ورزش و جوانان به بخش خصوصی، یکی از مهمترین مشکلات این قشر است که برای انجام تمرینات ورزشی خود نیاز به سالن ورزش دارند و در بیشتر زمانها وقت( سانس)های کمتری از سوی باشگاهداران به این قشر اختصاص داده میشود.
طیبه جعفری که ۲۲ سال است که در رشته والیبال نشسته فعالیت دارد و هفته آینده برای مسابقات جهانی همراه با تیم ملی والیبال نشسته کشور عازم بوسنی است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سالنهای ورزشی بخش خصوصی بدترین زمان(سانس)که در وقت ظهر است در اختیار ورزشکاران معلول قرار داده میشود و با راهاندازی سالن ورزشی خاص معلولان میتوان این مشکل را حل کرد تا معلولان به راحتی و بدون دغدغه بتوانند از این امکانات استفاده کنند.
ورزش معلولان مورد کم توجهی و بی توجهی مسوولان و همچنین حامیان و اسپانسرهای مالی قرار دارد. وی از بیتوجهی نسبت به ورزشکاران قهرمان انتقاد کرد و اظهار داشت: در سطح استان ورزش معلولان از جایگاه پایین برخوردار است و حتی برای ورزشکاران معلول آیین تجلیل نیز برگزار نمیشود و این امر باعث بیرغبتی جامعه ورزشکار معلول شده است.
این بانوی ورزشکار با تاکید بر اینکه ورزشکاران معلول نیازمند شرایط و امکانات خاص هستند تا بتوانند در جامعه و فعالیتهای ورزشی حضوری فعال داشته باشند، گفت: فعالتر شدن جامعه هدف معلول در حوزه ورزش و راهیابی به مراحل بالای قهرمانی ملی و پارالمپیک نیازمند نگاه جدی و حمایت همه جانبه مسوولان نهادهای مختلف بخصوص ورزش و جوانان، بهزیستی و سایر نهادها و حامیان مالی است تا معلولان مانند سایر افراد جامعه از امکانات ورزشی مناسب و زندگی با نشاط بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه ورزشکاران حرفهای شغلی به جز ورزش ندارند، گفت:برخی از ورزشکاران حرفهای معلول از داشتن بیمه نیز محروم هستند و پس از ناتوانی از انجام ورزش از هیچ لحاظ تامین نخواهند شد و حتی حقوق بازنشستگی نیز نخواهند داشت.
نبود حامی مالی و کمبود اعتبار مهمترین مشکل ورزشکاران معلول است
مهدی بوگری، جوان ۲۱ساله معلول که در رشته دوو میدانی مقامهای طلا و برنز کشوری کسب کرده است، گفت: نبود حامی مالی و همچنین حمایت مالی از سوی بهزیستی و هیات ورزش معلولان با مشکل مواجه هستیم.
این جوان ورزشکار که از ناحیه ۲ پا دارای معلولیت است و در ۲ سال اخیر درمسابقات ملی موفق به کسب یک مدال طلا و ۲ نقره شده است، گفت: ورزشکاران معلول برای تامین مکمل برای شرکت در مسابقات با مشکل مواجه هستند.
وی هزینه تامین مکمل برای یک دوره مسابقه را ۱۸ تا ۲۰ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: تامین هزینه رفت و آمد(ایاب و ذهاب) برای انجام تمرینات ورزشی، تهیه پوشاک ورزشی، تغذیه و سایر لوازم از دیگر مشکلات ورزشکاران معلول است که تعدادی از معلولان را از ورزش کردن دور کرده است.
این ورزشکار استان گفت: نداشتن مربی خاص معلولان و همچنین نبود هزینه برای پرداخت شخصی برای استفاده از ظرفیت یک مربی برای انجام تمرینات، نبود سالن و امکانات ورزشی خاص معلولان از دیگر مشکلات این قشر است.
بوگری با اشاره به اینکه از کودکی یکی از پاهایش دچار معلولیت شده و پای دیگرش را نیز از دست داده است، افزود: توان و قدرت دستهایم برای انجام کارها بسیار بالاست و از ۲ سال گذشته با توجه به بالا بودن توان قدرتی دستها اقدام به شرکت در کلاسهای پرتاپ نیزه و وزنه کردم و تاکنون نیز موفق بودم و در نخستین مرحله از مسابقات ورزشی معلولان در رده سنی بزگسالان شرکت کردم و موفق به کسب مدال طلا شدم.
۴۰۰ ورزشکار معلول در چهارمحال وبختیاری سازماندهی شدند
رییس هیات ورزشهای جانبازان و معلولان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هماکنون یکهزار و ۴۰۰ ورزشکار جانباز و معلول استان عضو هیات ورزش جانبازان و معلولان قرار دارند، گفت: از این تعداد ۴۰۰ ورزشکار سازماندهی شدند و در قالب ۱۸ رشته ورزشی فعالیت دارند.
حیدر قربانپور چالشتری افزود: هم اکنون هشت نفر از ورزشکاران استان در رده ملی پارالمپیک و جهانی در رشته فوتبال روی میز، والیبال نشسته، تنیس، تیر و کمان، تیراندازی و باستانی دارای مقام برتر هستند و امید است با رفع مشکلات ورزشکاران از جمله نبود حامی مالی، کمبود اعتبارات، کمبود فضا و تجهیزات بتوان در پرورش نیروهای ورزشکار گام موثری برداشته شود.
وی بر حمایت دستگاههای متولی از جمله بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، آموزش و پرورش استثنایی و سایر ارگانها و حامیان مالی برای حمایت از این قشر تاکید کرد و گفت: هماکنون همکاری و هماهنگی منجسم و سازمان یافته بین سه دستگاه متولی معلولان و جانبازان وجود ندارد تا خدمات مستمر به جامعه هدف ارائه شود.
قربانپور چالشتری خواستار اجرایی شدن بخشهای از قانون حمایت از معلولان به خصوص در بخش ورزشی و اختصاص نیافتن اعتبارات خاص ورزش معلولان استان شد و افزود: هنوز قانون حمایت از ورزش معلولان در استان اجرایی نشده است.
وی به پیشتازی ورزشکاران معلول استان در بخش ورزش قهرمانی و پارالمپیک اشاره کرد و اظهار داشت: ورزشکاران معلول استان به عنوان پشتوانه ورزش قهرمانی معلولان هستند و میتواند با گسترش چتر حمایتی از ورزش معلولان و جوانان بیشتری را جذب ورزش کنند.
به گفته و ی، با اجرایی قانون واگذاری سالنهای ورزش از دولتی به بخش خصوصی مشکلاتی را برای جامعه هدف ورزشکاران معلول به وجود آورده و ورزشکاران معلول امکان استفاده از این امکانات را به خوبی ندارند.
رییس هیات ورزشهای جانبازان و معلولان چهارمحال وبختیاری با تاکید بر اینکه هیات ورزشی معلولان و جانبازان در تامین امکانات ورزشی و جذب منابع مالی برای اعزام ورزشکاران به مسابقات جهانی با مشکل مواجه است، گفت: هزینه تامین مکملهای ورزشی برای شرکت یک ورزشکارحرفهای در مسابقات بسیار بالاست و این ورزشکاران توان مالی این هزینه را ندارند.
به گزارش ایرنا، براساس موفقیتهای کسب شده توسط معلولان در بخشهای مختلف به خصوص ورزشی میتوان گفت معلولیت محدویت و یک فرصت برای نشان دادن توانمندیهای این قشر است.
نظر شما