پیشتازی مقاوم سازی منازل روستاییان مازندران از میانگین کشوری/ خیال روستاییان راحت شد

ساری– ایرنا – میانگین مقاوم سازی خانه های روستاییان مازندران ۵۷ و ۵۸ صدم درصد است و این استان از این نظر چند پله از میانگین کشوری بالاتر است و خانه های روستاییان بیشتری در این استان در برابر حوادث مقاوم هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، حوادث طبیعی مانند زلزله و سیل بخش جدایی ناپذیراز زندگی بشری است و بروز این حوادث همواره خسارت های زیادی را به تاسیسات و خانه های افراد وارد می کند و صد البته روستاها بیشتر از دیگر مناطق شهری دچار خسارت ناشی از این حوادث می شوند.

در گذشته چوب ، گِل ، سنگ و بلوک تمام مصالح بکار گرفته شده در خانه های قدیمی روستاهای مازندران بود و در این خانه ها از تیرآهن و میله گرد خبری نبود و این موضوع باعث شده تا در کوچکترین حوادث طبیعی ستون های منازل روستاییان بر سر افراد آوار شود.

پس از رخ دادن حوادث طبیعی در گوشه و کنار کشور در سال های اخیر و آسیب های گسترده به روستاییان ، دولت تلاش کرد مسکن روستایی را سازماندهی مجدد کند و خانه های جدیدی را برای مقابله با تهدید زلزله و بلایای طبیعی ایجاد کند.

با توجه به بهبود نسبی زندگی روستایی و افزایش سطح رفاه روستاییان پس از انقلاب اسلامی، اکنون زمان آن فرا رسیده که وضعیت ساخت و ساز روستایی تغییر کند زیرا زلزله ها و سایر بلایای طبیعی تاثیر زیادی بر بالا بردن هزینه ها دارد.

طرح بهسازی مسکن روستایی از سال ۱۳۷۴ توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با هدف بهبود کیفیت مسکن و بافت روستایی و ارتقاء سطح ایمنی، بهداشتی، رفاه و آسایش مسکن روستایی آغاز شد. این مهم توأم با ارایه تسهیلات و زیرساخت‌ها، قابلیت آن را می‌یافت که به ایجاد حس تعلق به مکان، حفظ تراکم جمعیت خانوار، بهبود سیمای بصری و چشم انداز روستا، مقاوم سازی مسکن و در نتیجه بهسازی زندگی روستایی بینجامد، هر چند با فراز و نشیب‌ها و مشکلات فراوان اداری و اجرایی روبرو بود.

لیکن به منظور تسریع در روند اجرای بهسازی مسکن روستایی و نیل به اهداف این طرح، و با عنایت به کسب تجارب ارزنده و شناسایی نقاط ضعف و کمبود سال‌های گذشته، طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در سال ۱۳۸۴ در هیات دولت مطرح شده و به تصویب رسید.

مازندران با بیش از سه هزار و ۶۰۰ روستا دارد و سکونت بیش از ۴۰ درصد جمعیت استان در روستاها در سطح کشور به عنوان یک استان روستایی محسوب می شود و وجود خانه های ساخته شده با گل و بدون ستون باعث شده بود تا این خانه ها در مقابل با حوادث اینچنینی در امان نباشند.

در آخرین سرشماری نفوس و مسکن که در سال ۱۳۹۵ انجام شد ۴۴۴ هزار و ۱۲۱ خانه روستایی در مازندران شناسایی شد که برنامه برای مقاوم سازی این خانه به عنوان یکی از برنامه های در دستور کار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قرار گرفته است.

پیشتازی مقاوم سازی منازل روستاییان مازندران از میانگین کشوری/ خیال روستاییان راحت شد

پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و مقاوم سازی بیش از ۲۰۰ هزار خانه روستایی

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران گفت: از ۴۴۴ هزار و ۱۲۱ خانه روستایی موجود در این استان ۵۷ و ۵۸ درصد این خانه ها مقاوم سازی شده اند.

علی اصغر آسمانی مقدم افزود: حمایت های دولتی برای مقاوم سازی منازل روستایی در این استان جواب داد و متقاضیان با دریافت تسهیلات با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت ۱۵ تا ۲۰ ساله موفق به اجرای این طرح شدند.

وی با بیان اینکه میزان تسهیلات مقاوم سازی منازل روستایی یکصد میلیون تومان است ، ادامه داد : تاکنون مالکان بیش از ۲۰۰ هزار خانه روستایی مازندران با دریافت این تسهیلات نسبت به مقاوم سازی اقدام کردند.

قوت گرفتن مقاوم سازی منازل روستایی مازندران در دولت سیزدهم

مدیرکل بنیاد مسکن مازندران با اشاره به اینکه همزمان با روی کارآمدن دولت سیزدهم در مدت یکسال اخیر مقاوم سازی خانه های روستایی استان افزایش یافته است ، گفت: در این مدت چهار هزار و ۵۷۸ خانه در روستاهای استان مقاوم سازی شده است.

وی افزود: مالکان این تعداد خانه های روستایی مازندران با دریافت تسهیلات ارزانقمیت موفق شدند تا مقاوم سازی منازل خود را انجام دهند.

آسمانی مقدم میانگین مقاوم سازی منازل روستاییان در کشور ۵۱ و ۲ دهم درصد است و ادامه داد: مازندران در این زمینه بالاتر از میانگین کشور است و ۵۷ و ۵۸ صدم درصد خانه های روستاییان استان مقاوم سازی شده اند.

وی به تصمیم اخیر دولت مبنی بر افزایش میزان تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی اشاره و تصریح کرد: بنا به پیشنهاد دولت این رقم ۲۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که پرداخت این میزان تسهیلات با توجه به تورم و گرانی مصالح ساختمانی می تواند به روستاییان برای مقاوم سازی کمک کند.

به گفته مدیر کل بنیاد مسکن مازندران همچنین در یکسال اخیر با پرداخت ۶ میلیارد تومان ترمیم و تعمیرات ۳۷۵ منزل روستایی استان انجام شده و بخشی از ایمن سازی منازل روستاییان از این طریق اعمال شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha