به گزارش ایرنا، این روزنامه نزدیک به دموکرات ها با استناد به "قانون آزادی اطلاعات" و پس از دو سال مبارزه حقوقی توانست به ۴ هزار صفحه مستندات از جمله پرونده ۴۵۰ بازنشسته نیروهای سه گانه و تفنگداران دریایی آمریکایی شاغل در کشورهای خارجی دست یابد.
دولت آمریکا مدعی شده بود که افشای سوابق این افراد به نفع مردم نبوده و حریم خصوصی پرسنل نظامی را نقض می کند.
طبق این اسناد و مدارک، بیش از ۵۰۰ تن از نیروهای نظامی آمریکایی از جمله ده ها ژنرال و دریاسالار به عنوان مشاور و نیروی قراردادی از سال ۲۰۱۵ در کشورهای دیگر مشغول به کار شده اند.
بسیاری از این افراد در چارچوب نیروی غیرنظامی قراردادی در عربستان سعودی، امارات متحده عربی و دیگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس مشغول به کار شده و در ارتقاء ارتش آن کشورها دخیل بوده اند.
به نوشته واشنگتن پست، کشورهای خارجی دستمزد هنگفتی به بازنشستگان نیروهای نظامی آمریکا پرداخت می کنند تا حدی که دریافتی سالانه آنها ۶ رقمی و گاهی ۷ رقمی بوده و از اکثریت نیروهای نظامی آمریکایی مشغول به خدمت بسیار بیشتر است.
بر اساس اسناد فوق الذکر، دریاسالاران و ژنرال های آمریکایی بیشترین دستمزد را دریافت می کنند هر چند که دیگر درجه داران نیز بر اساس رسته محل خدمت خود ممکن است از دستمزدهای هنگفتی علاوه بر حقوق بازنشستگی برخوردار شوند.
به نوشته واشنگتن پست، مسائل حقوق بشری کشورهای کارفرما و به عنوان مثال قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی در تصمیم این افراد در همکاری با شیخ نشین های خلیج فارس بی تاثیر بوده و ۱۵ ژنرال و دریاسالار به عنوان مشاوران وزارت دفاع عربستان و محمد بن سلمان ولیعهد این کشور مشغول به کار بوده اند.
یکی از مشاوران پیشین امنیت ملی کاخ سفید، یکی از مدیران پیشین سازمان امنیت ملی و فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی در افغانستان از جمله افرادی هستند که از زمان قتل خاشقچی، در عربستان به مشاورت نظامی اشتغال داشته و حقوق دریافت کرده اند.
امارات متحده عربی رکورد دار جذب نیروهای آمریکایی است و ظرف هفت سال گذشته ۲۸۰ بازنشسته نیروهای مسلح آمریکا در پست های قراردادی و مشاور نظامی این امیر نشین مشغول به کار بوده اند.
اماراتی ها برای آنکه ارتش خود را به قوی ترین ارتش جهان عرب تبدیل کنند به مشاوران و کارکنان آمریکایی اتکا کرده اند. با این حال ابوظبی از نیروهای نظامی خود برای مداخله در جنگ های داخلی یمن و لیبی استفاده کرده و بحران انسانی این دو کشور را تشدید کرده است.
اماراتی ها دستمزد خوبی به بازنشستگان آمریکایی پرداخت می کنند و درآمد سالانه ۴۰۰ هزار دلاری به مشاوران و مربیان آمریکایی رایج است.
گفتنی است که جیم متیس وزیر دفاع دولت ترامپ نیز پیش از عهده دار شدن ریاست پنتاگون، در امارات به عنوان مشاور نظامی مشغول به کار بود هر چند که به گفته سخنگوی وی، "حقوقی دریافت نمی کرده است. "
نظر شما