مذاکره ترکیه با روسیه برای ساخت دومین نیروگاه هسته ای

تهران – ایرنا – الکسی لیخاچف رئیس شرکت دولتی همکاری های هسته ای روسیه "روس اتم" روز چهارشنبه به شبکه تلویزیونی روسیا – ۲۴ گفت که این شرکت مذاکره با ترکیه را در باره ساخت نیروگاه هسته ای دوم در سواحل دریای سیاه این کشور آغاز کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس؛ وی افزود: ما مذاکره با شریکان بازرگانی خود را در ترکیه برای تشکیل ائتلاف های فناوری و در باره سیاست سرمایه گذاری و توسعه بازار انرژی ترکیه با توجه به حضور آینده یک نیروگاه بزرگ هسته ای در این کشور، آغاز کرده ایم.

به گفته لیخاچف، دومین تاسیسات اتمی تولید برق ترکیه نزدیک شهر سینوپ در شمال این کشور ساخته خواهد شد که مکان مشهوری در حاشیه دریای سیاه برای همه دانشمندان هسته ای جهان به شمار می رود و از نظر جای دادن به یک نیروگاه نیرومند و بزرگ هسته ای با چهار راکتور، بسیار جذب است.  
 
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه پیش از این گفته بود که با ولادیمیر پوتین همتای روس خود در باره امکان ساخت نیروگاه دومی در ساحل دریای سیاه گفت و گو کرده است.

روس اتم اکنون سرگرم ساخت نیروگاه هسته ای آکویو برای ترکیه است و تاسیسات هسته ای سینوپ، دومین نیروگاه این کشور بر اساس برنامه راهبردی توسعه این کشور به شمار می رود. این کشور قصد دارد سومین نیروگاه هسته ای را بر اساس این برنامه بسازد، هر چند که اکنون تنها این طرح روساتم در مرحله اجرای تمام عیار عملی قرار دارد.

به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری فرانس پرس، جنگ روسیه در اوکراین و افزایش قیمت برق از آن زمان، دولت آلمان را مجبور کرده است در برنامه‌های خود برای قطع تولید انرژی هسته‌ای تا پایان سال تجدید نظر کند. کارشناسان تصمیم اولاف شولتز صدراعظم آلمان را در باره ادامه فعالیت هر سه نیروگاه هسته‌ای باقیمانده این کشور تا اواخر فروردین ماه، در واکنش به بحران انرژی پیش روی این کشور غرب اروپا عنوان می‌کنند.

آلمان که پیش از حمله مسکو به اوکراین به شدت به گاز و نفت روسیه متکی بود، به زعم آگاهان از پیامدهای جنگ اوکراین آسیب بیشتری نسبت به سایر کشورهای اروپایی دیده است. این کشور اکنون خود را برای رکودی بی سابقه آماده می‌کند.

روسیه از اوایل شهریورماه جریان گاز از طریق خط لوله مهم نورد استریم ۱ را متوقف کرد و آلمان را به تنوع بخشیدن به منابع انرژی خود و ایجاد ذخایر قبل از ماه‌های سردتر زمستانی واداشت، به گونه ای که حتی برخی از نیروگاه‌های با سوخت زغال سنگ خود را دوباره راه اندازی کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha