تروریسم دولتی آمریکا؛ زیان ۶ میلیارد دلاری کوبا از تحریم‌های دوران بایدن

تهران - ایرنا - «برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا تحریم های اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا از سال ۱۹۶۲ میلادی تاکنون علیه کشورش را "تروریسم دولتی" توصیف کرد و گفت: در ۱۴ ماه نخست ریاست جمهوری «جو بایدن»، ۶ میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار خسارت به کوبا در نتیجه این تحریم ها وارد شده است.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا بر اساس گزارش سال ۲۰۲۲ درباره تاثیرات تحریم‌های اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا علیه کوبا که در ماه نوامبر به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه خواهد داد، گفت: در ۱۴ ماه نخست دولت فعلی ایالات متحده، خسارت‌های ناشی از تحریم‌ها به ۶ میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده‌اند که بیش از ۴۵۴ میلیون دلار در ماه و بیش از ۱۵ میلیون دلار در روز است.

برونو رودریگز تاکید کرد «فشار حداکثری علیه کوبا توسط (دونالد) ترامپ (رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا) آغاز شد و (جو) بایدن (رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا) این سیاست را حفظ کرده است».

وزیر امور خارجه کوبا همزمان با ارائه این گزارش به مطبوعات داخلی و خارجی با عنوان «ضروریت پایان دادن به تحریم اقتصادی، تجاری و مالی تحمیل شده توسط ایالات متحده علیه کوبا»، تشدید تحریم‌ها علیه هاوانا و پیامدهای منفی آن بر جامعه کوبا را محکوم کرد.

در این گزارش که به بررسی آثار اصلی اقتصادی تحریم‌های واشنگتن علیه هاوانا پرداخته است، زیان ناشی از تحریم‌های آمریکا در بازه زمانی هفت ماهه اوت ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۲ (مرداد تا بهمن ۱۴۰۰)، حدود ۳ میلیارد و ۸۰۶ میلیون دلار برآورد شده است.

رودریگز با بیان اینکه «این یک رکورد تاریخی برای یک دوره کوتاه هفت ماهه است» گفت: اگر این تحریم‌ها اعمال نمی‌شد، تولید ناخالص داخلی کوبا می‌توانست با وجود شرایط نامطلوب پیش‌روی اقتصاد کشور، ۴.۵ درصد در آن دوره رشد کند.

«تحریم آمریکا یک همه‌گیری دائمی»

وزیر امور خارجه کوبا همچنین تصریح کرد که خسارت‌ انباشته ناشی از شش دهه تحریم آمریکا علیه کوبا به ۱۵۴ میلیارد و ۲۱۷ میلیون دلار رسیده است. وی افزود: این یک رقم گزاف برای یک اقتصاد کوچک است.

از سال ۱۹۹۲ میلادی تا کنون، این برای سی‌امین بار است که کوبا گزارشی را به سازمان ملل ارائه می‌کند و خواستار پایان تحریم‌های آمریکا علیه این جزیره می‌شود.

رودریگز همچنین اقدام آمریکا در گنجاندن نام کشورش در فهرست کشورهای حامی تروریست را اقدامی «کشنده» توصیف کرد و گفت: تحریم آمریکا یک همه‌گیری دائمی است.  

رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا در انتقاد از اقدامات خصمانه آمریکا علیه این کشور گفت: به این ترتیب، کوبا قربانی تروریسم، تروریسم دولتی و اقداماتی شده است که توسط ایالات متحده انجام می‌شوند.

در سال ۲۰۰۸ زمانی که برادر فیدل کاسترو (رهبر انقلابی کوبا و اسطوره مبارزه با امپریالیسم آمریکا) «رائول کاسترو» بر سر کار آمد، اقداماتی در جهت برداشتن محدودیت‌ها برای کوبایی‌ها آغاز شد. در مقابل هم باراک اوباما تصمیم گرفت تا برخی محدودیت‌ها برای کوبایی‌ها را لغو کند، از سال ۲۰۱۴ زمزمه‌های روابط دو کشور آغاز شد. در نتیجه در همان سال در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما و با ایجاد تغییرات در سیاست خارجی آمریکا، پس از نیم قرن تحریم و محاصره کامل اقتصادی کوبا، روابط دو کشور از سر گرفته شد.

اما این توافق دوامی نداشت و با روی کار آمدن دونالد ترامپ جمهوری‌خواه این توافق به صورت یکجانبه لغو شد و فشارها علیه این کشور ضد امپریالیست آمریکای لاتین افزایش یافت. روی کارآمدن جو بایدن نیز تغییری در روند تحریم‌ها علیه کوبا در پی نداشته و اینطور به نظر می‌رسد که تحریم‌های ترامپ علیه کوبا، میراث مورد علاقه بایدن از سلف خود است که تمایل به حفظ آن دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha