به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، بالغ بر ۱۴ نماینده ارشد حزب حاکم محافظهکار از یکشنبه گذشته تاکنون علنا خواستار استعفای نخست وزیر شدهاند. «متیو آفورد» آخرین نماینده این حزب است که ساعاتی پیش رسما مخالفت خود را با نخست وزیری تراس اعلام کرد. او در گفتوگو با نشریه "ایونینگ استاندارد" گفت که بعید میداند تراس در قدرت دوام بیاورد.
آفورد افزود: «او چارهای ندارد جز اینکه با اعضای کابینه جلسه بگذارد و راهی برای یک خروج آبرومندانه پیدا کند.»
پیشتر «میریام کیتس» عضو دیگر حزب محافظهکار در یک مصاحبه رادیویی گفته بود که دوره تراس به سر رسیده و «اگر امروز انتخابات برگزار شود، حزب ما رای نخواهد آورد». پیش از او نیز «هنری اسمیت» نماینده منطقه «کرولی» به شبکه رادیویی تایمز گفته بود که حزب محافظهکار به یک رهبر جدید نیاز دارد. وی افزوده بود: تراس باید بپذیرد که اوضاع کشور تحت رهبری او وخیمتر شده است.
این قانونگذار انگلیس در کنار شمار دیگری از نمایندگان حزب حاکم خواستار بازگشت بوریس جانسون به قدرت هستند.این درحالیست که برخی جرمی هانت وزیر دارایی جدید دولت را گزینه مناسبی برای تصدی این پست میدانند.
گزارشها حاکیست که شماری از نمایندگان حزب حاکم در نامهای به فراکسیون حزب، عدم اعتماد خود را به رهبری لیز تراس اعلام کردهاند. دقایقی پیش خبرنگار روزنامه "دیلی تلگراف" از ورود "گراهام بردی" رئیس فراکسیون حزب محافظهکار موسوم به کمیته ۱۹۲۲ که بر روند برگزاری انتخابات درون حزب نظارت دارد به دفتر نخست وزیری خبر داد. این دیدار گمانهزنیها درباره استعفای تراس را افزایش داده است.
خبرگزاری رویترز پیشتر به نقل از یکی از اعضای کمیته ۱۹۲۲ نوشته بود که تراس بعید است تا پایان امروز در قدرت دوام بیاورد. چنانچه تراس امروز استعفا دهد، او رکورد کوتاهترین عمر یک نخست وزیر را میزند.
هم زمان «کییر استارمر» رهبر حزب مخالف دولت خواستار برگزاری انتخابات عمومی شده است. طبق جدول زمانبندی انتخابات عمومی در انگلیس در سال ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد. اما استارمر امروز در کنگره اتحادیه کارگری یونیون در برایتون گفت: اوضاع به این شکل نمیتواند ادامه یابد. ارزش انگلیس بیشتر از این است.
وی همچنین اوضاع دفتر نخست وزیری را بحران توصیف کرد و گفت: محافظه کاران فاقد حس وظیفهشناسی هستند تا مردم کشور را از دعواهای رقت انگیز خود دور نگه دارند و در عوض اقتصاد کشور و میلیون ها نفر را به هم ریختهاند.»
این تحولات در حالی رخ میدهد که برنامه اقتصادی دولت لیز تراس که سه هفته پیش ارائه شد، باعث تشدید اوضاع اقتصادی کشور و نارضایتیهای گسترده عمومی شده است.
تراس پس از استعفای بوریس جانسون از قدرت موفق شد تا در انتخابات درونی حزب محافظهکار پیروز و پنجم سپتامبر گذشته به عنوان نخست وزیر جدید انگلیس انتخاب شود.
نظر شما