۳۰ مهر ۱۴۰۱، ۱۱:۱۹
کد خبرنگار: 1050
کد خبر: 84919668
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: بهره وری آب موجب خودکفایی و رونق صادرات می گردد

کرج - ایرنا - عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر در حوزه بهره وری مصرف آب و راندمان تولید محصول، کارهای اساسی صورت بگیرد به راحتی می توانیم هم در حوزه خودکفایی و هم در زمینه صادرات موفقیت‌های خوبی کسب کنیم.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی دفتر نماینده کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی "علیرضا عباسی " با بیان این مطلب اظهار داشت: هم اکنون بهره وری در حوزه آب در کشور حدود ۳۵ درصد است و یکی از  دغدغه های اصلی وزارت جهاد کشاورزی باید افزایش بهره‌وری آب باشد. 

وی  با بیان اینکه در حوزه کشاورزی ۲ محدودیت اصلی وجود دارد، یکی محدودیت منابع آبی و دیگری محدودیت خاک، گفت: باید به فکر راهکاری بود که بر این ۲ محدودیت غلبه شود و در نتیجه امنیت غذایی در کشور به صورت پایدار بوجود بیاید.

عباسی گفت: حدود ۸۰۰ هزار هکتار از ۱۶ میلیون هکتار اراضی قابل کشت کشور، تحت کشت محصولات جالیزی قرار دارد که از آن حدود ۲۸ میلیون تن سبزی و صیفی تولید می شود و از این مقدار تولید محصول تولید شده، حدود ۳.۵ میلیون تن صادر و مابقی آن به مصرف داخل می رسد.

وی الگوی کشت را یکی از ضروریات دانست و اظهار کرد: ما به اجرای سند الگوی کشت اعتقاد داریم و الزاماتی برای اجرایی شدن آن وجود دارد که باید مورد توجه و اهتمام مسوولان قرار بگیرد و با شعار نمی توان الگوی کشت را در کشور پیاده کرد.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شوری اسلامی افزود: پیاده سازی الگوی کشت نیاز به فرهنگ سازی در جامعه کشاورزی دارد و محدودیت های حوزه کشاورزی و نیاز به کالاهای اساسی که اگر رفع نشوند می تواند در آینده مشکل ساز باشد را باید با جامعه کشاورزان در میان گذاشت.

عباسی با اشاره به این مطلب که کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در بحث اصلاح شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی کاری انجام داد که زمینه پیاده سازی الگوی کشت در کشور فراهم شد.
 
وی ادامه داد: سابق بر این، ارز ترجیحی به واردات گندم اختصاص داده می شد ولی گندم از کشاورز داخلی با قیمت ناچیز خریداری می شد و انگیزه تولید گندم و سایر کالاهای اساسی را از کشاورزان می گرفت و رغبتی برای کشت کالای اساسی برای کشاورزی بوجود نمی آمد.

عباسی یاد آورشد: کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ، شورای قیمت گذاری را به نفع کشاورز داخلی اصلاح کرد، نحوه تخصیص ارز ترجیحی هم تغییر پیدا کرد و امروز کشاورز مشتاقانه به سمت تولید کالاهای اساسی می رود که نیاز مبرم کشور است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: وضع عوارض صادراتی بر محصولات جالیزی در تعارض با ماده ۲۳ قانون احکام دائمی و قانون بودجه ۱۴۰۱ است، چرا که قانونگذار در بودجه ۱۴۰۱ مشخص کرده محدودیتی در بحث صادرات انجام نشود مگر اینکه ۶ ماه قبل در دولت تصویب و اطلاع رسانی صورت بگیرد.

وی گفت: آیا راهکار اینکه ما به خودکفایی در کالاهای اساسی برسیم این هست که تعرفه بر صادرات محصولات جالیزی بگذاریم‌؟ این تعرفه گذاری ما را به خودکفایی نخواهد رساند چون مقدار اراضی که بر اثر اعمال این سیاست آزاد می شود قابل توجه نیست و به نوعی اشتباه محاسباتی است.

عباسی خاطرنشان کرد: تعرفه گذاری بر صادرات محصولات جالیزی آدرس غلط جهت رسیدن به خودکفایی است، این تعرفه کشور را به سمت خودکفایی نخواهد برد. بعضی از تصمیم سازان و بعضی از کارشناسان به نوعی آدرس غلط به تصمیم گیران و مسوولان می دهند.

وی بیان داشت: مسیر کنونی وزارت جهاد کشاورزی کمک قابل توجهی به خودکفایی و تولید کالاهای اساسی در کشاورزی نمی کند و ابتدا باید دنبال کم کردن خلا عملکردی در حوزه تولید محصولات اساسی کشاورزی رفت. مثلا متوسط تولید گندم در هر هکتار در کشور ۳.۵ تن است در صورتی که کشاورزان خبره ما ۱۴ تن برداشت می کنند. اگر به این سمت رفتیم که در تمام محصولات کشاورزی خلا عملکردی را کاهش دهیم مطمئن باشید به درصد بالا و قابل توجهی خودکفایی در تولید  کالاهای اساسی خواهیم رسید. 

نماینده مردم کرج ،اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: در رابطه با محصولات جالیزی هم می توان با تغییر نحوه کشت،  انجام عملیات به زراعی و به نژادی در این محصولات، راندمان عملکرد را افزایش داد، مصرف آب را بهینه کرد و از همه مهمتر برای کشور ارزآوری مناسبی را هم  تضمین کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha