به گزارش ایرنا، فهیمه گودرزی روز شنبه بااعلام این خبر به رسانهها افزود: در پاییز هر سال حدود هزاران پرنده شامل ۹۰ گونه انواع پرندگان آبزی، کنار آبزی و شکاری از مناطق سیبری و آسیای میانه به تالابهای هرمزگان مهاجرت می کنند و تا بهار سال آینده میهمان این استان هستند.
وی بیان داشت: پرندگان مهاجر بیشتر از نوع حواصیلیان، آبچلیکیان، سلیمیان، کاکاییان، باکلانیان، پرستوهای دریایی، پلیکان پا خاکستری و گونههای در معرض خطر شکاری از نوع عقاب تالابی، عقاب صحرایی و عقاب شاهی هستند.
کارشناس حیات وحش محیط زیست هرمزگان اظهار داشت: خسارت به زیستگاه ها، تغییرات آب و هوایی، توسعه ناپایدار، نشت و ریزش موادنفتی در دریا، تولید سوخت با منشا گیاهی و توسعه زمینهای کشاورزی، توربینهای بادی، دکلهای مخابراتی، ساختمانهای بلند و پنجره ها، آلودگی نوری و زبالهها و پلاستیک از عوامل تهدید و تاثیرگذار در روند زندگی و مهاجرت پرندگان است.
گودرزی اظهار داشت: شمارش پرندگان مهاجر در ۶۰ سایت سرشماری هرمزگان همه ساله از دی ماه آغاز میشود و یکماه بعد از آن ادامه دارد.
استان هرمزگان با دارا بودن افزون بر ۲ هزار کیلومتر نوار ساحلی، ۱۴ جزیره و چهار تالاب بین المللی مهم ترین زیستگاه های پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در فصل های پاییز و زمستان است و این پرندگان در اکوسیستمهایی شامل، سواحل شنی، پهنه های وسیع گلی، تالاب های بین جزر و مدی و جنگلهای مانگرو فرود میآیند.
جنگل های مانگرو حاصل خیز بوده و از نظر تنوع زیستی یکی از کانونهای مهم به شمار می رود که تامین کننده شرایط زیستگاهی برای مهمترین پرندگان آبزی است.