باید و نباید های مالیات از دید تولیدکنندگان و صنعتگران آذربایجان شرقی

تبریز- ایرنا- مالیات به عنوان یکی از پیشران های توسعه و آبادانی کشور و ارایه خدمات عمومی به مردم مطرح است و در واقع از راه های اصلی درآمد دولت ها در دنیا به حساب می آید، اما میزان اخذ مالیات همواره محل طرح نظرات موافق و مخالف مودیان است.

به گزارش ایرنا، تولیدکنندگان و صنعتگران از مهم ترین مودیان مالیاتی با وصول مالیات کمک شایانی به اقتصاد کشورها می کنند اما میزان اخذ مالیات، نحوه اخذ و مشکلات دیگر در نشست هم اندیشی مدیران واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و تجاری آذربایجان شرقی مطرح شد. 

مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی آذربایجان شرقی می گویند مشکلی در پرداخت مالیات ندارند و خود را موظف به پرداخت آن می دانند، اما برخی نواقص، موانع و چالش های مالیاتی استان باید برطرف شود در این راستا با بیان این موارد در اتاق بازرگانی تبریز و در حضور مدیر کل امور مالیاتی استان و رییس اتاق تبریز خواستار رفع مشکلات شدند. 

دقت نظر در اعمال معافیت های مالیاتی، رفع مشکلات مربوط به مالیات بر ارزش افزوده، مسائل مربوط به مالیات در حوزه واردات، تغییر نوع نگاه و نگرش به صنایع برای کمک و مساعدت همسان با سایر استان ها، پایش صنایع به لحاظ ایجاد اشتغال و غیره، ارایه مشاوره های منطقی، رفع مشکلات مالیات در بخش صادرات، رفع مشکل در رد هزینه ها، رد دفاتر مالیاتی و بازبینی در اعمال معافیت های مالیاتی از جمله محورهای مطرح شده از طرف اصحاب صنعت و تولیدکنندگان استان در این نشست هم اندیشی بود. 

البته کارشناسان مالیاتی هم معتقدند که در آذربایجان شرقی اخذ مالیات عادلانه بوده و بر اساس قانون و میزان درآمد مودیان محاسبه و وصول می شود. 

رد دفاتر مالیاتی در آذربایجان شرقی بیش از استان های دیگر است

رییس اتاق بازرگانی تبریز در نشست فعالان واحدهای صنعتی و تولیدی استان با مدیرکل و معاونان امور مالیاتی آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت مالیات گفت: رد دفاتر مالیاتی در آذربایجان شرقی بیش از استان های دیگر است. 

یونس ژائله از مدیرکل اداره امور مالیاتی آذربایجان شرقی خواست تا افرادی که دفاتر مالیاتی تولیدکنندگان و صنعتگران را بدون دلیل رد می کنند مورد بررسی قرار دهند تا اگر لازم بود با این افراد برخورد شود. 

وی همچنین ادامه داد: در صورت امکان بخشودگی جرایم مالیاتی برای این بخش ۱۰۰ درصد لحاظ شود. 

ژائله با بیان اینکه یکی از دغدغه های اصلی واحدهای تولیدی مربوط به امور مالیاتی است، بر لزوم افزایش سواد و مهارت واحدهای مالی شرکت های تولیدی و صنعتی تاکید کرد.

وی افزود: اینکه نتوانیم دفاتر مالی را آنطور که باید و شاید در اختیار مالیات قرار دهیم، نقض بزرگی برای واحدهای تولیدی به شمار می رود که در این زمینه باید نسبت به تربیت افراد بامهارت در حوزه مالی اقدام شود. 

رییس اتاق تبریز با اشاره به عدم قبولی هزینه بعد از قبولی دفاتر از دیگر مشکلات است، گفت: به جای برخی سخت گیری و تنگ نظری ها باید به فکر توسعه واحدهای تولیدی باشیم چون که به دنبال آن می توان انتظار افزایش درآمدهای مالیاتی آن ها را نیز داشت.  

وی، مشکلات موجود را سبب فراری دادن سرمایه گذار عنوان کرده و گفت: استان ما از تمامی معافیت هایی که برای واحدهای تولیدی و شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته است، محروم بوده و متاسفانه از این فرصت قانونی استفاده نمی شود، از امتیازاتی که دولت به بخش های صادراتی داده است، باید به درستی بهره مند شد. 

ژائله همچنین خواستار بخشودگی جرایم مالیاتی شد و گفت: واحدهای تولیدی در شرایط کنونی اقدام به افزایش اشتغال و میزان تولید کشور می کنند که قبول بخشودگی جرایم مالیاتی در این شرایط برای این واحدها می تواند کارساز باشد. 

وی با بیان اینکه هم اکنون نیازمند روحیه ای جدید در فضای کسب و کار استان هستیم، گفت: سازمان امور مالیاتی می تواند در این راستا نویدبخش اخباری خوش برای حوزه تولید باشد.

درآمد مالیاتی حاصل از وصول مالیات در بخش صنعت آذربایجان شرقی کمتر از استان های دیگر است

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی نیز گفت: درآمد مالیاتی حاصل از وصول مالیات در بخش صنعت آذربایجان شرقی کمتر از استان های دیگر است و این وضعیت در راستای کمک به صنایع این استان است. 

عیسی اروج زاده اظهار کرد: به هر حال کمک به رفع مشکلات اقتصادی واحدهای تولیدی که به مالیات ربط پیدا می کند وظیفه ماست و تلاش می کنیم تا هیچ واحدی به خاطر مالیات تعطیل نشود. 

وی افزود: استمرار جلسات با تولیدکنندگان جهت برون داد و بازخورد مناسب لازم است از طرف دیگر آموزش مسایل مالیاتی در خصوص اصناف و تولیدکنندگان لازم بوده موجب رفع برخی از مشکلات، روان سازی امور و تفهیم قانون های مالیاتی مرتبط می شود، تحقق این موضوع در راستای کمک به صنایع و بخش تولید است. 

وی همچنین در خصوص معافیت های و مشوق های مالیاتی نیز گفت: این معافیت های و مشوق های به صورت قانونی رعایت می شود اما همان طور که گفته شد ارایه آموزش های مالیاتی در این خصوص موجب تسهیل در دریافت این امتیازات از طرف مودیان است.

اروج زاده یادآور شد: مودیان اگر اظهارنامه مالیاتی داده باشند می توانند از معافیت های مالیاتی برخوردار شوند. 

وی اظهار کرد: چک جرایم تا زمانی که وصول نشود به معافیت مالیاتی نمی توانیم ورود کنیم چک جرایم تا زمانی که وصول نشود به معافیت مالیاتی نمی توانیم ورود کنیم در خصوص فاکتورهای خرید نیز سامانه مودیان راه اندازی شده و تمام مودیان باید از این طریق اقدام کنند البته اگر مودیان فاکتورهای خرید خود را از سامانه اخذ کنند مشوق نیز دریافت خواهند کرد. 

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی همچنین در ادامه گفت: تراکنش های بانکی شامل مالیات نیست البته به هر حال باید در دفاتر مالیاتی ثبت شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha