برداشت آب از چاه‌های کشاورزی خراسان‌شمالی محدود می‌شود

بجنورد-ایرنا- استاندار خراسان شمالی تامین آب شرب را بسیار با اهمیت دانست و گفت: برداشت آب از چاه های مجوزدار استان برای تامین آب مورد نیاز شهروندان ۲۰ درصد کاهش می یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: دو سوم دشت‌های خراسان شمالی، ممنوعه و ممنوعه بحرانی است و برداشت از منابع آبی این سفره ها را ناممکن کرده است که باید به این مورد توجه ویژه ای شود.

وی تصریح کرد: چاره اندیشی لازم با کارشناسان امر در این زمینه انجام و در نهایت تصمیم بر کاهش ۲۰ درصدی برداشت آب از دشت‌های خراسان شمالی شد.

استاندار خراسان شمالی عنوان کرد: آب مورد نیاز شهروندان بجنورد و شیروان از منابع سطحی و سدها تامین می شود و با توجه به خشکسالی های اخیر در این زمینه مشکلاتی ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: کاهش بارندگی ها موجب شد تا امسال برداشت آب از سد بارزوی شیروان به صفر برسد و سد شیرین دره هم که آب آشامیدن شهروندان بجنوردی را تامین می کند با مشکل جلبک و کاهش کیفیت آب رو به رو است.

حسین نژاد خاطرنشان کرد: شرایط تامین آب استان بسیار ویژه و خاص است که باید در این زمینه تدابیر لازم اندیشیده شود.

بررسی ها نشان می دهد که ۱۳.۱ درصد از گستره استان درگیر خشکسالی بسیار شدید،   ۱۳.۹ درصد تحت تاثیر خشکسالی شدید، ۱۶.۱ درصد خشکسالی متوسط و ۱۵.۶ درصد خشکسالی خفیف دارد و در بین هشت شهرستان این خطه شمالشرق کشور شهرستان های مانه وسملقان به عنوان قطب کشاورزی بیشترین پهنه تحت تاثیر از خشکسالی را دارد  و پس از آن شهرستان اسفراین و راز و جرگلان درگیر با این پدیده شدند.

 خشکسالی خراسان شمالی نه تنها باعث ایجاد تنش آبی در حدود ۳۰۰ روستا و چند شهر ایجاد کرد که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از حجم آبدهی قنات ها را نیز کاهش داد به طوری که نیمی از مزارع کشاورزی این خطه شمال کشور را نیز خشکاند و هشت دشت از ۱۱ دشت این استان نیز در زمره دشت های بحرانی قرار گرفتند و با تداوم این روند احتمال قطعی آب نیز در کنار خاموشی برق در استان به عنوان راهکار دم دستی تکرار خواهد شد.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha