تصویب ۳ استاندارد ملی در حوزه نانو در شهریور و مهرماه ۱۴۰۱

تهران - ایرنا - کمیته ملی سازمان استاندارد سه استاندارد ملی در حوزه فناوری نانو را در شهریور و مهر ماه ۱۴۰۱ تصویب کرد و براین اساس تعداد استانداردهای ملی این فناوری‌ به ۱۴۸ استاندارد رسید.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، یکصد و چهل و ششمین و یکصد و چهل و هفتمین استاندارد ملی فناوری نانو با عنوان‌های ”فناوری نانو- نانوساخت – مشخصه‌های کلیدی کنترلی- قسمت ۶-۶: گرافن- یکنواختی کرنش: طیف‌سنجی رامان ” و ” فناوری نانو – نانوساخت – مشخصه‌های کلیدی کنترلی- قسمت ۱۴-۶ : مواد پایه گرافنی- سطح نقص: طیف‌سنجی رامان ” در روز ۲۹ شهریورماه ۱۴۰۱ در اجلاسیه ۱۲۰ کمیته ملی سازمان استاندارد تصویب شد.

هدف از تدوین این قسمت از مجموعه استانداردهای ملی ۱۹۷۵۸، ایجاد یک روش استانداردشده برای تعیین مشخصه کلیدی کنترلی ساختاری است. یکنواختی کرنش برای گرافن تک‌لایه به وسیله طیف‌سنجی رامان پهنای پیک ۲D در طیف رامان، برای محاسبه پارامتر یکنواختی کرنش تحلیل می‌شود که معیار با ارزشی برای کمیت‌سنجی تأثیر تغییرات کرنش در مقیاس نانو بر خواص الکترونیکی لایه است. طبقه‌بندی به سازندگان کمک می‌کند کیفیت مواد خود را طبقه‌بندی کنند تا حد بالایی از عملکرد الکترونیکی گرافن مشخصه‌یابی شده را ارائه دهند و در نتیجه برای مناسب بودن بالقوه کیفیت مواد گرافن برای کاربردهای مختلف تصمیم بگیرند.

استاندارد تجدیدنظر نیز با عنوان “فناوری نانو- مشخصه‌یابی نانولوله‌های کربنی تک دیواره با استفاده از طیف‌سنجی فوتولومینسانس فروسرخ نزدیک” مورخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در اجلاسیه ۱۱۹ تصویب شد.

هدف از تدوین این استاندارد، ارائه رهنمودهایی برای مشخصه‌یابی نانولوله‌های کربنی تک دیواره (SWCNTs) با استفاده از طیف‌سنجی فوتولومینسانس فروسرخ نزدیک (NIR) است.

استاندارد فناوری نانو با عنوان ” فناوری نانوـ رهنمودهایی برای ارزیابی چرخه حیات – کاربرد استاندارد ملی ایران- ایزو ۱۴۰۴۴: سال ۱۳۸۶ برای نانومواد ساخته‌شده ” در روز دوشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۱ در یکصد و بیست و یکمین اجلاسیه کمیته ملی فناوری نانو به تصویب رسید.

این استاندارد، رهنمودهایی را در مورد کاربرد ارزیابی‌های چرخه حیات (LCA) برای نانومواد ساخته‌شده (MNMs) در چارچوب استاندارد ملی ایران- ایزو ۱۴۰۴۴: سال ۱۳۸۶ ارائه می‌کند. این استاندارد نانومواد تصادفی را پوشش نمی‌دهد. همچنین برای ارزیابی ریسک مبتنی بر چرخه حیات کاربرد ندارد.

ساختار این استاندارد از ساختار استاندارد ملی ایران شماره ۱۴۰۴۴: سال ۱۳۸۶پیروی می‌کند و مشابه استانداردهای ملی مرتبط نشان‌دهنده مثال‌های گویایی در مورد نحوه کاربرد مراحل مختلف چهارچوب LCA است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha