تاثیر افزایش همکارهای اوآنا بر قرابت ملت های آسیا

تهران - ایرنا - معاون مدیرعامل خبرگزاری دولتی فیلیپین روز سه شنبه با بیان اینکه فرهنگ نقش اساسی در تقویت روابط بین ملت ها دارد، تاکید کرد : همکاری بیش از پیش اعضای اوآنا موجب قرابت و نزدیکی هر چه بیشتر فرهنگی بین ملت‌های آسیا و اقیانوسیه خواهد شد.

«لوئیس مورنته» در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در حاشیه هجدهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) در تهران خاطرنشان کرد: با ظهور فناوری های نوین ارتباطی، جهان کوچک شده و در چنین شرایطی، همکاری بین رسانه های ملی و اعضای اوآنا بسیاری ضروری است.

هجدهمین اجلاس دو روزه مجمع عمومی اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) روز گذشته (دوشنبه) طی مراسمی با حضور دکتر محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور مدیران، روسای خبرگزاری‌ها و فعالان رسانه‌ای کشورهای عضو در تهران به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آغاز شد.

«اوآنا»(OANA) نام اختصاصی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه The Organization of Asia-Pacific News Agencies است که در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ میلادی (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تاسیس شد.

تاثیر افزایش همکارهای اوآنا بر قرابت ملت های آسیا

ارتباط بین افزایش همکاری های خبری و اقتصادی  

معاون مدیرعامل خبرگزاری دولتی فیلیپین در ادامه با اشاره به اینکه خبرگزاری دولتی این کشور از گذشته دور با ایرنا در حوزه تبادل محصولات خبری همکاری دارد، افزود: همکاری بیش از پیش بین اعضای اوآنا می تواند به همکاری اقتصادی و گسترش مبادلات فرهنگی و اجتماعی بین ملت های مختلف در منطقه آسیا و اقیانوسیه منجر شود و بسیاری از سوء برداشت ها را که ناشی از اطلاع رسانی رسانه های متخاصم بین المللی است، از بین ببرد.

مورنته تاکید کرد: کشورهای عضو اوآنا می توانند در زمینه چالش های مشترک جهانی مثل شیوع بیماری کرونا یا تغییراب آب و هوایی و مشکلات زیست محیطی و قحطی با یکدیگر تبادل محصولات خبری و همکاری داشته باشند.

تاثیر افزایش همکارهای اوآنا بر قرابت ملت های آسیا

ضرورت افزایش سواد رسانه ای 

وی با بیان اینکه مردم فیلیپین نیز در معرض اخبار جعلی منتشر شده در شبکه های اجتماعی توسط وبلاگرها و دیگر فعالان غیرحرفه ای و غیرمسئول هستند، تصریح کرد: لازم است سواد رسانه ای مردم بیش از پیش ارتقا یابد تا بتوانند اخبار درست و غلط را از یکدیگر تشخیص دهند و تحت تاثیر اخباری که به قصد گمراه کردن آنها منتشر شده، قرار نگیرند.

معاون مدیر عامل خبرگزاری دولتی فیلیپین توجه به اعتبار رسانه را بخشی از سواد رسانه ای دانست و افزود: مردم باید یاد بگیرند که وقتی مطلبی را در فضای مجازی بازنشر می دهند در یک رسانه معتبر تولید و تایید شده باشد.

قوانین برای تنبیه انتشار مطالب توهین آمیز 

وی در ادامه تصریح کرد: در فیلیپین، قوانینی برای تنبیه افرادی وجود دارد که مطالب توهین آمیز یا افترا علیه دیگر شخصیت های حقیقی یا حقوقی منتشر کنند.

مورنته خاطر نشان کرد: رعایت اصول اخلاقی در بازنشر مطالب در فضای مجازی نیز نکته ای است که باید همه به آن توجه کنیم.

تاثیر افزایش همکارهای اوآنا بر قرابت ملت های آسیا

سازمان اوآنا در سال ۱۹۶۱ تأسیس و امروزه ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور، عضو آن می‌باشند. ایرنا در این اجلاسیه به مدت ۳ سال ریاست این اتحادیه را برعهده خواهد گرفت.

دیدار با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران از جمله برنامه های حاشیه ای دیروز و امروز (سه شنبه) مسئولان خبرگزاری های عضو سازمان اوآنا در تهران بود.

اجلاس مزبور امروز با صدور اعلامیه تهران به کار خود پایان می دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha