ایجاد ١٧٢ هزار و ۶٢٩ فرصت شغلی برای مددجویان در سال ١۴٠١

تهران - ایرنا - معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد از ایجاد ١٧٢ هزار و ۶٢٩ فرصت شغلی به همت این کمیته از اول سال ١۴٠١ تا پایان مهرماه خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مرتضی فیروزآبادی روز دوشنبه در نشستی خبری با اصحاب رسانه که در محل کمیته امداد امام خمینی برگزار شد، افزود: ١٠ هزار و ٩٧۴ میلیارد تومان از اول سال ١۴٠١ تا پایان مهرماه جذب تسهیلات از طریق منابع بانکی توسط کمیته امداد امام خمینی انجام و رشد ٣٠٠ درصدی این ارقام نسبت به سال گذشته را نشان داد.

وی با اشاره به ٧٠٠ میلیارد تومان مصوب کمیته امداد در سال ١۴٠٠ نیز تصریح کرد: ٣۵٠ میلیارد تومان از این رقم توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شد و به دلیل برخی از موانع حقوقی، تخصیص کامل این اعتبارات اتفاق نیفتاد و عملیات تبصره‌ مربوطه در سال ١۴٠١ به مرحله اجرا رسید.

وی افزود: با هم‌افزایی بانک‌ها همچنین ٨۶٣ میلیارد تومان تسهیلات نیز از محل تبصره ١٨ مشخص شد که ٩۴ درصد از این رقم، در ٧ ماهه نخست سال عملیاتی شد.
 

فیروزآبادی اضافه کرد: در سال ١۴٠١ مصوبه قانونی در بودجه سال برای کمیته امداد ١۴٠٠ میلیارد تومان تعیین شده و تاکنون پرداختی از طرف دستگاه‌های مربوطه اتفاق نیفتاده است. در سال جاری همچنین ٢۵ هزار میلیارد تومان مصوبه مجلس شورای اسلامی است و تا پایان مهرماه، ٩ هزار و ۶۵۶ میلیارد تومان، برابر با ۴۰ درصد از این اعتبارات جذب شده است.

وی با اشاره به انتخاب این کمیته در جشنواره شهید رجایی به‌عنوان دستگاه برتر ادامه داد: در حال حاضر، ١٣۴ هزار پرونده در بانک‌ها نیز به مبلغ ١١ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در انتظار پرداخت نظام بانکی است.

وی افزود: در ٧ ماه گذشته همچنین در ۴ استان ایلام، سمنان، خراسان جنوبی و بوشهر عملکرد قابل‌توجهی در حیطه جذب اعتبارات و ایجاد فرصت‌های شغلی مشاهده شده و در استان‌های تهران، قزوین و قم عقب‌ماندگی در طرح‌ها، به‌چشم می‌خورد.

ایجاد ٣٠١ هزار فرصت شغلی در سال ١۴٠٠

فیروزآبادی با اشاره به ٣٠١ هزار فرصت شغلی در سال ١۴٠٠ ادامه داد: جهت راستی‌آزمایی این طرح‌های اشتغال نیز با تشکیل تیم‌های متعدد و اعزام به استان‌ها، از ٢۵ هزار طرح، (نزدیک به ده درصد) بازدید و مشاهده شد، بیش از ٩٢ درصد از این برنامه‌ها، به هدف موردنظر دست یافته است.

حرکت به سمت مشاغل دانش‌بنیان

وی تصریح کرد: باتوجه به شعار سال، حرکت به سمت مشاغل دانش‌بنیان نیز با ترسیم دو مسیر اصلی مورد توجه قرار گرفته است؛ نخست توجه به شرکت‌های زمینه‌ساز اشتغال؛ که در این رابطه یک تفاهم‌نامه با یکی از شرکت‌های آزادکار در کشور به امضاء رسید و پیش‌بینی می‌شود که این حوزه (آزادکاری) عنوان نوع جدیدی از مشاغل، کمک شایانی به مسأله اشتغال مددجویان تحت پوشش داشته باشد.

وی افزود: همچنین جهت پشتیبانی از خروج محصولات مددجویان کمیته امداد یک تفاهمنامه با مجموعه دیجی کالا جهت بازگشایی غرفه‌های متعدد و فروش محصولات این جمعیت امضا شده است و تاکنون ٩٠٠ نفر از مددجویان این کمیته موفق به بازگشایی غرفه‌های فروش شده‌اند.

فیروزآبادی خاطرنشان کرد: یک تفاهمنامه هم با مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری منعقد شد که دستاوردها و طرح‌های دانش‌بنیان اشتغال انفرادی را شناسایی و به طرح‌های اشتغال وارد خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به سه تجربه در این زمینه در کمیته امداد، تصریح کرد: نصب نیروگاه‌های خورشیدی در منزل مددجویان و درآمدزایی برای این گروه، پهبادهای سمپاش و پرورش متراکم ماهی در شهرستان زابل نیز از جمله تجارب این کمیته در این زمینه محسوب می‌شود.

به گفته این مسئول در تفاهمنامه نام‌برده در گام نخست در حوزه ماشین‌سازی اقداماتی انجام پذیرفت.

وی با اشاره به زنجیره‌های تولید نیز عنوان کرد: پرورش کرم ابریشم و خرید پیله از پرورش دهندگان و در نهایت تبدیل این محصولات به مجموعه بافندگی قالی و فروش نیز تجربه ارزشمندی در سنوات گذشته بود.

فیروزآبادی افزود: امسال نیز در فصل بهار ١٧۴ تن پیله ابریشم از مددجویان خریداری شد؛ سه هزار و ۵۰۰ خانوار در این فرآیند درگیر شده و این طرح ۱۲.۵ میلیون درآمدزایی به‌همراه داشته است که نسبت به سال گذشته با رشد ٧٧ درصدی همراه شد.

وی در ادامه با اشاره به دام و طیور و مخاطبان روستائی و تمایل این جمعیت به طرح‌های دامپروری اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود که این طرح‌ها ذیل یک مدیریت کلان به یکدیگر متصل شوند.

تفاهم‌نامه با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام

این مسئول با اشاره به تفاهم‌نامه با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام گفت: طبق این تفاهم‌نامه شرکت‌های ستاد اجرایی نقش راهبری پیشران و کلان ملی طرح‌های دامداری را برعهده داشته و در گام نخست، سالانه ۴۰ هزار طرح در راهبری این جمعیت دنبال می‌شود. این راهبری شامل شناسایی اشخاص، آموزش و مشاوره و تسهیل‌گری در تامین دام و طیور، بازدیدهای ادواری و... خواهد بود.

وی توضیح داد: طرف مقابل نیز طبیعتا آماده خرید محصولات بوده و این زنجیره مهم، نقشی اساسی در آینده کشور خواهد داشت. اکنون این طرح در اصفهان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان آغاز شده و نزدیک به هزار نفر در آستانه اجرای این طرح هستند.

فیروزآبادی با اشاره به اجرای طرح نیروگاه خورشیدی و یک تفاهمنامه در این زمینه هم یادآور شد: براساس این سند همکاری، سالانه (طی ۵ سال) صد و ده هزار طرح نیروگاه‌های خورشیدی در منازل نیازمندان در سراسر کشور اجرا شده و این برنامه کمک شایانی به تولید برق در کشور نیز خواهد بود.

به گفته وی، سهم کمیته امداد در این برنامه، سالانه ۴۰ هزار طرح است و اکنون ٢٣ هزار و ۶٠٠ نفر از افراد واجد شرایط در این خصوص شناسایی و معرفی شده و در انتظار تایید صلاحیت هستند. امسال هم ۶۵۵ طرح خورشیدی اجرا شده است.

سه مساعدت بانک مرکزی در برنامه اشتغال

فیروزآبادی تاکید کرد: تخصیص زودهنگام اعتبارات مربوط به تبصره ۱۶ قانون بودجه، موافقت با افزایش سقف تسهیلات برخی از فعالیت‌ها تا ۳۰۰ میلیون تومان در مردادماه، افزایش سقف تسهیلات اشتغال در طرح‌های خرد از ۱۰۰ میلیون تومان به۱۵۰ میلیون تومان نیز سه مساعدت مهم بانک مرکزی در این دوره است که در کمک به چرخه اشتغال کشور نقشی حیاتی خواهد داشت.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha