رونمایی از ۸ سامانه پدافند سایبری/برخی برای بازی‌های سیاسی مردم را روانه اینستاگرام کردند

تهران- ایرنا-رئیس سازمان پدافند غیرعامل از تولید هشت سامانه راهبردی دفاع سایبری خبر داد و گفت: سامانه جلوگیری و کاهش حملات منع سرویس توزیع شده در مقیاس ملی یکی از این موارد است که باعث خودکفایی کشور و ممانع از خروج ترافیک ارتباطی و ارز می شود.

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، سردار غلامرضا جلالی روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته پدافند غیرعامل از راهبری و حمایت از تولید ۸ سامانه راهبردی دفاع سایبری توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی از سوی سازمان پدافند غیرعامل کشور خبر داد و افزود: سامانه جلوگیری و کاهش حملات منع سرویس توزیع شده در مقیاس ملی DDOS mitigation یکی از این سامانه هاست. این سامانه باعث خودکفایی کشور و ممانعت از خروج ترافیک ارتباطی و ارز می شود و قدرت پدافند سایبری و استقلال فضای سایبری را ارتقا می‌دهد.

وی ادامه داد: از طرفی با استفاده از فناوری هوش مصنوعی و استفاده از فناوری‌های پیچیده توانایی شناسایی و کاهش حملات منع سرویس توزیع شده را دارد که برای زیرساخت‌های ملی بطور اخص شرکت ارتباطات زیرساخت، مخابرات ایران، اپراتورهای تلفن همراه، شبکه‌های وزارت نفت و نیرو و ... کاربرد فراوان دارد.

سردار جلالی همچنین به معرفی سامانه سامانه SCADA- EMS پرداخت و توضیح داد: ارتقای سامانه اسکادا با اضافه شدن ویژگی‌های امنیت و پاسخ دهی به نیاز صنعت برق در حوزه دیسپچینگ‌های ملی و منطقه‌ای و جلوگیری از خروج ارز و تسلط بیگانگان به شبکه‌های حیاتی صنعت برق و گاز از جمله ظرفیت‌های این سامانه است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: پلتفرم جامع مرکز عملیات امنیت(SOC) به همراه سامانه مدیریت مخاطرات نیز سامانه دیگری است که قابلیت این سامانه، رصد، پایش، تشخیص و هشدار حملات سایبری به زیرساخت‌های ملی و امکان رصد زیرساخت‌ها از یک مکان به جای نصب تعداد زیادی سامانه در قالب ارائه راهکارهای خدمات امنیت و پدافند سایبری کشور است. در این راهکار زیرساخت‌ها بصورت حوزه‌ای و نه جزیره‌ای رصد و پایش کامل می‌شوند.

مرورگر بومی نیز دیگر سامانه ای بود که سردار جلالی در معرفی آن عنوان کرد: مرورگر یا بروزر بومی قابل استفاده در زیرساخت های حیاتی سایبری و شبکه ملی اطلاعات است که بی نیازی کشور به مرورگرهای خارج پایه و ممانعت از خروج ترافیک و ارز را به ارمغان خواهد آورد.

وی همچنین با اشاره به سامانه های مراقبتی تهدیدات درون زا و کنترل اقدامات داخل سازمانی موسوم به سامانه PAM گفت: نظارت و کنترل بر دسترسی‌های راه دور کاربران مجاز و پیمانکاران به تجهیزات مستقر در مراکز داده و منابع حساس شبکه سازمان اعم از سرورها، تجهیزات شبکه ای و امنیتی از نگرانیهای جدی مدیران سازمانی محسوب می‌گردد که با این سامانه این نگرانی‌ها برطرف خواهد شد.

سردار جلالی در معرفی سامانه شناسایی و پاسخ به تهدیدات نقاط انتهایی (EDR) نیز گفت: این سامانه بصورت عامل نرم افزاری در سطح میزبان‌های حساس شبکه سازمان‌ها نظیر سرورها، نصب و راه اندازی شده و رفتارهای پرمخاطره امنیتی سطح میزبان را استخراج کرده و جهت تحلیل و همبستگی با سایر رویدادهای شبکه، به سامانه مرکزی SIEM منتقل می‌کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ایجاد بستر امن ارتباطی برای ارتقای امنیت و پدافند سایبری لایه ارتباطی زیرساخت‌های کشور با استفاده از فناوری‌های TDM نیز گفت: نورونتا (Neuronta) یک شبکه امن اختصاصی غیراشتراکی با استفاده از تکنولوژی تقسیم زمانی (TDM) است. این محصول ایجاد یک شبکه اختصاصی بوسیله یک یا چند لینک ارتباطی نقطه به نقطه (PTP) یا نقطه به چند نقطه (PTMP) است که ارتباط نقطه مرکزی مشترک را بر بستر شبکه TDM با دیگر نقطه یا نقاط مشترک برقرار می‌سازد.

سردار جلالی همچنین با اشاره به سامانه مدیریت اطلاعات و رخدادهای امنیتی صنعتی (ICS SIEM) به عنوان اولین محصول رصد، پایش، تشخیص و هشدار تهدیدات و حملات سایبری در حوزه سیستم‌های کنترل صنعتی و مورد استفاده در مرکز عملیات امنیت(SOC صنعتی) نیز گفت: در گذشته یک سامانه بومی در حوزه پدافند سایبری و امنیت سایبری نداشتیم. ولی امروز بخش عمده تجهیزات ما در این حوزه بومی است. با همین سامانه‌ها توانستیم ۹۰ درصد تهدیدات را پاسخ دهیم و پایداری سیستم‌ها را با این محصولات که تولید شرکت‌های دانش بنیان است، تضمین کنیم.

برخی به غفلت یا به عمد بین مردم خط کشی می‌کنند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور مردم را زیرساخت قدرت ملی ایران اسلامی دانست و با گفت: زیرساخت‌های کشور بستر خدمت به مردم است.

وی با بیان اینکه دهه پنجم انقلاب دهه عبور از فتنه‌های بزرگ و دست‌ یافتن به پیروزی‌های عظیم است، خاطرنشان کرد: امروز صدای ضدانسجام و اتحاد ملی ‌و دمیدن در شیپور اختلاف فقط از حنجره دشمن بیرون می‌آید.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه خط اعتراض اجتماعی از خط اغتشاش و تخریب جداست، متذکر شد: آرایش و جبهه بندی در این حوادث قابل توجه است به طوری که شاهد جبهه تقابل با آمریکا، رژیم صهیونیستی، منافقین و تجزیه طلب‌ها هستیم.

سردار جلالی هدف دشمن را در جنگ ترکیبی، توسعه خط اعتراض اجتماعی به سمت بحران‌های سیاسی دانست، اظهار داشت: برخی به غفلت یا به عمد بین مردم خط کشی می‌کنند؛ جامعه ایران فقط یک دوقطبی دارد و آن همه ملت ایران در برابر همه دشمنان است.

این فرمانده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه ملت ایران با تمام سلایق، گرایش‌ها، قوم‌ها و قبیله‌ها چهار دهه متوالی است که پاسدار نظام بوده است، متذکر شد: اهمال‌کاری، کج‌فهمی و فقدان نگاه راهبردی در دولت قبل سبب شد که نظام، برخلاف خواست خود برای حفظ امنیت مردم برخی از خدمات شبکه‌های اجتماعی را قطع کند.

سرزمین فضای مجازی در اشغال ارتش‌های سایبری دشمن

سردار جلالی با بیان اینکه بر اثر اهمال راهبردی در دولت گذشته سرزمین فضای مجازی و افکار عمومی کشور با هزینه از جیب مردم ایران در اشغال ارتش‌های سایبری دشمن قرار گرفت، تصریح کرد: آقایانی که برای اینستاگرام و تلگرام فرش قرمز پهن کرده‌ بودند، باید امروز پاسخگوی ضرر و زیان مردمی باشند که بخشی از کسب و کارشان در این فضا از دست رفت.

وی با طرح این سوال که کدام مسئولی همه کاربران فعال فضای مجازی خود را به سمت شبکه‌ای سوق می‌دهد که از اساس با مردم ایران و قهرمانان این ملت دشمنی دارد، بیان داشت: خطرات و تبعات دوگانه اینستا - امنیت از روز اول برای بسیاری از دلسوزان کشور آشکار بود اما برخی برای بازی‌های سیاسی خود مردم را روانه اینستاگرام کردند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه چه کسی باور دارد مدافعین حقوق زنان در خیابان چادر از سر یک زن مسلمان ایرانی می کشند، افزود: دشمنان سودای لیبی‌سازی و سوریه‌سازی ایران را در سر داشتند اما این پروژه آنها به شکست انجامید

عرصه جنگ نوین، فکر، ذهن و باور و رفتار مردم به ویژه جوانان و زنان است

سردار جلالی در ادامه به تبیین موضوعات جنگ شناختی پرداخت و توضیح داد: در حال حاضر شاهد بسیج همه ظرفیت‌های رسانه‌ای دشمنان کشور هستیم که هدف آنها فروپاشی و براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در ذهن و باور مردم است.

وی با بیان اینکه عرصه این جنگ نوین، فکر، ذهن و باور و رفتار مردم به ویژه جوانان و زنان که روحیه حساس‌تری دارند، نسبت به جهت دهی و تغییر نظام محاسبات مردم علیه انقلاب اسلامی هشدار داد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه دشمن یک اصل دینی به نام حجاب اسلامی را دستاویز اقدامات خصمانه خود قرار داده است، گفت: بهره‌برداری از خطاهای احتمالی و ممکن الوقوع کشور و تمرکز بر مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم دشمن، جنبه‌های دیگری است که جبهه استکبار برای اقدامات خود در جنگ شناختی به‌کار گرفته است.

سردار جلالی با بیان اینکه هراس امروز دشمن از آن است که مردم واقعیت‌ها را بفهمند، بیان داشت: فضای مجازی آمریکاپایه، مملو از داده‌های تسلیح شده علیه امید به فردا و ایران قوی است. این در حالیست که وقتی صدای شکستن تحریم‌های اقتصادی به گوش می‌رسد چاره‌ای جز هوچی گری برای دشمن باقی نمی ماند.

انتشار خبرهای خوب و حتی خاکستری از ایران، خط قرمز رسانه‌های بیگانه است

سردار جلالی با بیان اینکه انتشار خبرهای خوب و حتی خاکستری از ایران، خط قرمز رسانه‌های بیگانه است، تصریح کرد: راهبرد دشمن این است که هیچ تصویر صحیحی از ایران قوی و رو به جلو نباید نه تنها به جهان بلکه حتی به مردم منتقل شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه دشمن بیش از اغتشاش در میدان به دنبال اغتشاش در ذهن و افکار عمومی است، بیان کرد: افکار عمومی کشور دارایی حیاتی و ملی است و ملت و نظام اسلامی مظلومانه در برابر تروریسم رسانه‌ای محور شرارت آمریکا، رژیم صهیونیستی و ارتجاع منطقه ایستاده‌اند.

سردار جلالی در بخش دیگری از اظهارات خود به تبیین موضوعات ویژه حوزه پدافند غیرعامل پرداخت و توضیح داد: براساس ماده ۲۴ سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه ابلاغی مقام معظم رهبری، تقویت زیرساخت‌ها و بهینه‌سازی ساز و کارهای عمومی و دستگاهی برای مصون‌سازی و ارتقاء تاب‌آوری در قبال تهدیدات، به ویژه تهدیدات سایبری، زیستی، شیمیایی و پروتویی با اولویت پدافند غیرعامل، باید در دستور قرار گیرد.

فرصت بازسازی ساختار دفاع نوین با همراهی و مشارکت دولت سیزدهم

وی با بیان اینکه فرصت بازسازی ساختار دفاع نوین با توجه به همراهی، مشارکت و همدلی در دولت سیزدهم میسر شد ابراز امیدواری کرد که با تصویب قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، شاهد تقویت ضوابط و الزامات در دستگاه‌های اجرایی باشیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ناکامی بخش عمده‌ای از حملات سایبری زیرساختی، خاطرنشان کرد: هرجا از ضوابط پدافند غیرعامل عدول شده است ضربه خورده‌ایم.

تبیین نظامی آمادگی ملی در برابر تهدیدات نوین

سردار جلالی با اشاره به تبیین نظامی آمادگی ملی در برابر تهدیدات نوین در بخش‌های سایبری، زیستی، زیرساخت‌ها، رزمایش‌ها گفت: اهمیت رزمایش‌ها با هدف کنترل و کسب آمادگی‌ها از این روست که حفظ پایداری و تداوم کارکردهای زیرساخت‌های کشور در ارائه خدمات به مردم، خط قرمز ماست.  

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به مهاجرت طرح‌های فنی زیرساخت‌ها از پیوست به ذات طرح‌ها از اتخاذ راهبرد طراحی ذاتا امن در زیرساخت‌های دارای مخاطرات بالا خبر داد.

وی همچنین در مورد برنامه ملی حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی با تقسیم کار ملی نیز اظهار داشت: حفاظت از زیرساخت‌­های حیاتی ملی برای ایجاد جامعه‌ای امن، ایمن و مقاوم در برابر مخاطرات طبیعی و انسانی امری ضروری است.  

اجرای برنامه ملی شهر آماده و مردم پایدار 

سردار جلالی همچنین به اتخاذ راهبرد دانش بنیان بین‌رشته‌ای در لبه دانش در حوزه پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: با بررسی مسائل و مشکلات و تهدیدهای کشور در قالب برنامه‌های پدافند غیرعامل ما می‌توانیم علاوه بر موفقیت در برابر تهدیدهای دشمنان، میانبری به لبه دانش دنیا بزنیم و در حوزه های مختلف به قطب‌های علمی دنیا تبدیل شویم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین به اجرای برنامه ملی شهر آماده، پایدار، زیرساخت و مردم آماده و پایدار اشاره کرد و عنوان کرد: بومی‌ و امن سازی زیرساخت‌های هوشمند از جمله شهرهای هوشمند و تعیین ضوابط و راهبردهای هوشمندسازی با توجه به معیارهای پدافند غیرعامل از دیگر برنامه‌هایی است که سازمان پدافند غیرعامل کشور در دستور کار قرار داده است.

اتمام طرح جامع پدافند غیرعامل در ۲۹ استان

سردار جلالی در این نشست  از تصویب و ابلاغ برنامه راهبردی حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی کشور، اتمام مطالعات تخصصی پدافند غیرعامل ۲۰ شهر بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعی، اتمام طرح جامع ۲۹ استان و تبدیل آنها به برنامه اجرایی سالانه و تنظیم نزدیک به ۵۱ هزار میلیارد تومان موافقت‌نامه اجرایی برنامه‌های پدافند غیرعامل با دستگاه‌های اجرایی، استانی و شهری خبر داد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین با بیان اینکه با حملات سایبری بی‌شماری مواجه شدیم و دشمن تلاش بسیاری برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی کشور داشت، توضیح داد: در همین زمینه، شاهد خنثی‌سازی حدود ۱۲۰ حمله Ddos سایبری به زیرساخت‌های کشور بودیم و نشان دادیم تصور دشمن از آسیب پذیری‌های سایبری ما غلط است.

شعار روزهای هفته پدافند غیرعامل

سردار جلالی با یادآوری اینکه هشتم آبان ماه، سالروز فرمان مقام معظم رهبری برای تشکیل کمیته دائمی پدافند غیرعامل است و این روز در تقویم رسمی کشور نیز با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی بنام روز پدافند غیرعامل نامگذاری شده، افزود: بر همین اساس هرساله ایام نیمه آبان به عنوان هفته پدافند غیرعامل با استفاده از ظرفیت‌های لشکری و کشوری در چهار سطح ملی، دستگاهی، استانی و شهری برنامه‌های نکوداشت پدافند غیرعامل با رویکرد تبیینی و ترویجی برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های هفته نکوداشت پدافند غیرعامل سال ۱۴۰۱ از ۴ تا ۱۱ آبان‌ماه با شعار "برای مردم؛ پدافند دانش بنیان، حفاظت از زیرساخت‌ها، تداوم کارکردها" برگزار می شود. بر این اساس، شعارهای مناسبتی ایام نکوداشت پدافند غیرعامل سال ۱۴۰۱ به این ترتیب نامگذاری شده است؛ چهارشنبه چهارم آبان‌ماه «پدافند غیرعامل، وظیفه همگانی»، پنجشنبه پنجم آبان‌ماه «پدافند اقتصادی، دانش بنیان، اشتغال آفرین»، جمعه شش آبان‌ماه «جمعیت، محور پدافند غیرعامل»، شنبه هفتم آبان‌ماه «پدافند شهری، شهر پایدار»، یکشنبه هشتم آبان‌ماه «پدافند سایبری، مصونیت زیرساختی»، دوشنبه نهم آبان‌ماه «پدافند غیرعامل، ایران پایدار»، سه‌شنبه دهم آبان‌ماه «پدافند زیستی، سلامت عمومی» و چهارشنبه یازدهم آبان‌ماه «آموزش و فرهنگسازی محور آمادگی ملی.»

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین در مورد برنامه های محوری و مهم ایام نکوداشت پدافند غیرعامل در سال ۱۴۰۱ نیز گفت: دیدار با مراجع عظام تقلید و ائمه جمعه سراسر کشور، حضور در نمازجمعه به عنوان سخنرانان پیش از دستور، برگزاری همایش ملی پدافند غیرعامل، رزمایش ملی دانش آموزی، رزمایش تست مولد برق اضطراری، رزمایش تست سیگنال رسانی و رزمایش سایبری، همایش های تخصصی در حوزه‌های پدافد زیستی و سایبری، حمل و نقل، انرژی، اقتصاد، زنان و حفاظت از زیرساخت‌ها و حفاظت از زیرساخت‌های حوزه نفت و برگزاری نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل از جمله برنامه‌های محور و مهم ایام نکوداشت ۱۴۰۱ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha