۳۵۰ روستای خراسان رضوی با تانکر آب‌رسانی می‌شود

مشهد- ایرنا- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: ۹۹۰ روستا با حدود ۶۰۰ هزار نفر جمعیت در این استان با کمبود آب مواجه است که از این تعداد به ۳۵۰ روستا به طور ثابت با تانکر آب‌رسانی می‌شود.

سید ابراهیم علوی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش بارندگی ها، ادامه روند خشکسالی و افت سالانه سفره‌های آب زیرزمینی در خراسان رضوی، آب‌رسانی به شهرها و روستاهای این استان را با شرایط سخت همراه کرده است به طوری که اکنون ۳۲ شهر نیز با حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت با کم آبی مواجه هستند.

وی خاطر نشان کرد:  سرانه تولید آب به ازای هر نفر در استان ۲۶۴ لیتر آب در شبانه روز و سرانه مصرف ۱۸۰ لیتر آب در روز است که با مدیریت مصرف این سرانه قابل کاهش است.

علوی اضافه کرد: طبق پیش بینی ها، پاییز کم بارانی پیش رو داریم لذا باید در راستای مدیریت منابع فعلی آب اقدامات لازم در حوزه مدیریت تولید، مدیریت توزیع و مدیریت مصرف صورت گیرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: مدیریت مصرف با همت شهروندان محقق می شود اما در راستای مدیریت توزیع و جلوگیری از هدررفت آب در استان طی یک سال گذشته ۵۳۴ کیلومتر خط انتقال و ۸۷۵ کیلومتر شبکه توزیع در این استان اجرا و اصلاح شده است.

علوی گفت: حفر و تجهیز ۲۲۷ حلقه چاه و احیای ۷۰ حلقه چاه قدیمی در حوزه شهری و روستایی نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای مقابله با کم آبی در خراسان رضوی است.

وی افزود: شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی به ۲ هزار و ۹۳۰ روستا و ۹۸ شهر در این استان به جز مشهد خدمت‌رسانی می کند.

خراسان رضوی با اقلیم خشک و کویری اش از نظر آب، وضعیتی بحرانی‌ دارد و از ۳۷ دشت این استان وضعیت ۳۴ دشت بحرانی است و سطح آب زیرزمینی اش افت کرده است و ۹۹ درصد مساحت مشهد نیز در خشکسالی شدید قرار دارد.

خراسان رضوی دارای ۳۲ سد در حال بهره‌برداری در نقاط مختلف استان شامل تربت‌حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، جغتای، جوین، تایباد، تربت‌جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است.

ظرفیت ذخایر آب سدهای استان خراسان رضوی یک میلیارد و ۵۱۲ میلیون متر مکعب است که هم اینک تنها ۲۰ درصد از حجم ذخیره سدها آب دارد.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha