به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام سیدعلیرضوی نسب روز سهشنبه در نشست شورای فرهنگی بخش بسطام با بیان اینکه منطقه بسطام دارای سنتهای فراوان است، افزود: در روستاهای این بخش سنتهای اصیل و ویژهای وجود دارد که قدمت آن به بیش از یکهزار سال میرسد، این سنتها به دور از خرافات است و قابلیت الگوسازی برای دیگر مناطق کشور را دارد.
وی ابراز داشت: آیین «شالی نو، مالی نو» از سنتهای نوروزخوانی که در آستانه بهار امسال در شهر بسطام اجرا شد تلفیقی از سنت ایرانی و اسلامی بود.
امام جمعه بسطام بیان کرد: آیین سنتی و نشاط بخش «شالی نو، مالی نو» در آستانه بهار به همت گروه مردمی «بهار بسطام» پس از ۲سال وقفه به علت شیوع ویروس کرونا، در این شهر نمونه گردشگری برپا شد.
وی به راهاندازی کاروان شادی خیریه در شهر عارف نامی بایزید بسطامی و امام زاده محمد (ع) اشاره کرد و ابراز داشت: این سنت دیرینه از حدود بیست روز مانده به عید با حضور جوانان، نوجوانان و ریش سفیدان در گروههای چند نفری با هدف جمع آوری کمکهای نقدی و غیرنقدی به منظور کمک به نیازمندان تشکیل میشود.
حجت الااسلام رضوی نسب با بیان اینکه اجرای این نوع سنتها در تمامی روستاهای بخش بسطام رایج است، افزود: اصل نوروزخوانی، ایرانی و کمک به نیازمندان از مبانی اصول اسلامی است.
امام جمعه بسطام به روایتی از پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: هر کس سنت و فرهنگ خوبی را در بین مردم بنیانگذاری کند همان اندازه که مردم به آن عمل کنند برای او ثواب نوشته میشود.
ضرورت تبیین و ترویج سنتهای دیرینه برای نوجوانان و جوانان
حجت الاسلام رضوی نسب احیای سنتهای دیرینه را موجب ترویج فرهنگ عمومی بین نوجوانان و جوانان دانست و افزود: برای تبیین این سنتها باید مسوولان و بزرگان تلاش بیشتری کنند.
رییس شورای فرهنگ عمومی بخش بسطام تصریح کرد: فرهنگ عمومی شامل عقاید، ارزشها، جلوههای احساسی و هنجارهای هر منطقه است.
وی به وقفه سه ساله برگزاری نشستهای شورای فرهنگ عمومی بخش بسطام اشاره کرد و گفت: بخش بسطام دارای ظرفیتهای فرهنگی بسیار مهمی در زمینههای گردشگری، مسائل فرهنگی جنگل ابر و امامزادهها است.
امام جمعه بسطام برگزاری نشستهای مستمر را با توجه به ظرفیتهای موجود این بخش ضروری خواند و ابراز داشت: حضور تمامی اعضا در نشستها جدی باشد تا مصوبات با پیگیریهای لازم اجرایی شوند.
وی با بیان اینکه باید وظایف شورای فرهنگ عمومی برای مردم تبیین شود، اظهار داشت: در هر نشست یک موضوع مطرح می شود و مورد بررسی قرار میگیرد و در پایان مصوبات آن به اطلاع مردم خواهد رسید.
به گفته وی، اجرای درست و دقیق مصوبات شورای فرهنگ عمومی موجب کاهش پروندههای قضایی و کار نیروی انتظامی میشود.
حجت الاسلام رضوی نسب به مناسبت ۱۳ آبان اشاره کرد و ابراز داشت: هویت انقلاب اسلامی استکبارستیزی است که این امر با حضور دانش آموزان و مردم در راهپیمایی این روز محقق میشود.
وی از برپایی ایستگاه نقاشی با موضوع استکبارستیزی روز ۱۳ آبان در میعادگاههای نمازجمعه شهرهای کلاته خیج، مجن و بسطام خبر داد و افزود: به آثار برتر دانش آموزان جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.
۲۱۸ برنامه فرهنگی نیمه نخست امسال در بخش بسطام اجرا شد
رییس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شاهرود هم در این نشست گفت: مسابقات مختلفی با موضوع ۱۳ آبان در سطح کتابخانههای بخش بسطام برگزار میشود.
سید ابراهیم موسوی با بیان اینکه ۲۱۸ برنامه فرهنگی طی ۶ ماهه نخست امسال در کتابخانههای بخش بسطام اجرا شد، افزود: کلاسهای آموزش کاردستی، زبان انگلیسی، گلدوزی، نقاشی، طراحی و خطاطی و مشاوره خانواده طی تابستان امسال در این کتابخانهها برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه در بخش بسطام سه کتابخانه شهری و ۲ کتابخانه روستایی فعال است، ادامه داد: کتابخانههای این بخش دارای یکهزار و ۸۰۰ عضو فعال است.
به گفته وی، دانش آموزان بخش بسطام در جشنواره رضوی مشارکت بالایی داشتند.
موسوی با بیان اینکه بیشترین میزان مطالعه مردم بخش بسطام در زمینه روانشناسی است، افزود: بر اساس آمار بیشتر مردم این بخش کتابهایی در زمینه روانشناسی، رمان، ادبیات و دینی را مطالعه میکنند.
رییس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شاهرود تاکید کرد: اختصاص نیم درصد درآمد شهرداریها موجب فعال ماندن کتابخانهها میشود.
وی با بیان اینکه مسابقات قصهگویی استانی با حضور سه نفر از شاهرود و یک نفر از بسطام در حال برگزاری است، تصریح کرد: امسال دانش آموزان بخش بسطام در لیگ کتابخوانی حضور خواهند یافت.
بخش بسطام از سه شهر کلاته خیج، مجن و بسطام تشکیل شده است این بخش در شمال شاهرود قرار دارد.
نظر شما