معاون وزیر راه: ۳۵۰۰ پروژه بازآفرینی شهری بهره‌برداری شد

بجنورد -ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۹ هزار پروژه در ستادهای بازآفرینی شهرهای مختلف کشور مصوب شد که از این تعداد ۳۵۰۰ پروژه به اتمام رسیده و بهره‌برداری شده است.

محمد آیینی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پروژه ها با همکاری دستگاه های مختلف و در زمینه های متفاوت اجرا شده و به اتمام رسیده است.

وی با بیان اینکه ستاد بازآفرینی در بیش از ۴۰۰ شهرستان کشور فعال است درباره اجرای پروژه های عمرانی شرکت بازآفرینی شهری در محلات هدف بازآفرینی گفت: بیش از هزار و ۳۵۰ پروژه در محلات هدف بازآفرینی در این شرکت مصوب شد که تاکنون ۹۰۱ پروژه به اتمام رسیده و بیش از ۳۸۰ پروژه این شرکت هم ناتمام است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: برای تکمیل این پروژه های ناتمام در محلات بازآفرینی شهری کشور ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

آسفالت معابر خاکی شهرها تا ۳ سال آتی

آیینی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه معابر خاکی، آیینه تمام نمای محرومیت در سکونتگاه های غیررسمی است، گفت: در صورت تامین قیر رایگان به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان، تا سه سال آتی تمام معابر خاکی محلات بازآفرینی شهری آسفالت می شود. 

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در سال جاری ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار از منابع محرومیت زدایی به طرح های بازآفرینی اختصاص یافته است.

آیینی با اشاره به دغدغه سکونت مردم در خانه های نامقاوم در بافت فرسوده گفت: در خراسان شمالی در چند ماه گذشته پروانه ها در شهرهای شیروان و بجنورد، پروانه ساخت و ساز در استان به صورت ۱۰۰ درصد تخفیف صادر می شود که کمک خوبی برای سرعت دادن به احیای بافت فرسوده است.

وی با تاکید بر لزوم وجود عامل تشویقی برای نوسازی در بافت فرسوده گفت: برای ساخت وساز در بافت فرسوده تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن پرداخت می شود و علاوه بر آن، تسهیلات طرح ویژه برای نوسازی بافت فرسوده در اختیار متقاضیان قرار می گیرد؛ سقف این تسهیلات ۳۵۰ میلیون برای هر واحد مسکونی است که ۱۵۰ میلیون تومان از این رقم با نرخ صفر درصد پرداخت می شود.

وی با اشاره به اینکه مقاوم سازی در سکونتگاه های غیر رسمی با مشکل نبود سند روبه رو است، گفت: ساکنان در حاشیه شهرها برای ساخت مسکن مقاوم، با مشکل نداشتن سند برای زمین روبه رو هستند در این باره دولت تلاش دارد تا برای این زمین ها سند صادر کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران خاطرنشان کرد: دولت لایحه ای برای سند دار شدن تمام زمین های تصرف شده در دست تهیه دارد و با صدور سند، ساکنان حاشیه شهرها همچون ساکنان در بافت فرسوده، از مزایای تسهیلات برخوردار خواهند شد.

در خراسان شمالی تاکنون مطالعات بازآفرینی شهری در سه شهر انجام شده است، بر اساس مطالعات انجام شده در شهر بجنورد که ۱۵۴ هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی این شهر نیز ۵۲۳.۸ هکتار است، در مجموع از ۶۷۷.۸ هکتار بافت ناکارآمد شناسایی شده است.  

شهر اسفراین ۱۰۵ هکتار و شیروان ۱۲۰ هکتار بافت فرسوده مصوب دارد و وسعت سکونت‌گاه غیررسمی این شهرها نیز ۱۹۰.۸ هکتار ثبت شده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha