آنفلوآنزا، اهدای خون را در کرمان کم رونق کرد اما نیاز بیماران همچنان باقیست

کرمان - ایرنا - مدیرکل انتقال خون کرمان با تاکید بر اینکه این استان با کمبود ذخایر خونی بخصوص در گروه‌های "او" و "آ" منفی مواجه است گفت: شیوع ویروس آنفلوآنزا طی چند هفته اخیر موجب کاهش مراجعه اهداکنندگان به پایگاه های انتقال خون در کرمان شده است.

ایرج شکوهی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد که نیاز بیماران به خون در استان حادثه خیز کرمان همچنان وجود دارد و دغدغه ای جدی است.

به گفته وی، همچنین تمامی ملاحظات و اقدامات پیشگیرانه برای اینکه شهروندان نگرانی برای ابتلای به آنفلوآنزا در مراکز اهدای خون نداشته باشند در دستور کار قرار دارد و در این زمینه هیچ نگرانی وجود ندارد.

وی افزود: ذخیره خون در استان کرمان در حال حاضر ۱۰ روز است که تقریبا نیاز بیمارستان ها را تاکنون پاسخ داده است اما آمار اهدا کنندگان به دلیل شیوع بیماری ویروسی اخیر به پایگاه های انتقال خون کاهش پیدا کرده که جای نگرانی دارد و اگر به همین ترتیب پیش برود به طور قطع مقدار ذخایر ما کاهش خواهد یافت.

شکوهی ذخیره خون استان کرمان را قبل از شیوع ویروس آنفلوآنزا ۱۲ روز اعلام و از مردم دعوت کرد با مراجعه به پایگاه های اهدا خون در استان کرمان، بیماران نیازمند خون را یاری کنند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان با بیان اینکه طول عمر پلاکت سه روز است گفت: با این وجود باید خونگیری به صورت مستمر انجام شود تا فراورده های خونی مانند پلاکت به دست بیماران برسد.

وی کرمان را استانی حادثه خیز اعلام کرد و گفت: کرمان حوادث و تصادفات زیادی دارد و آمار بیماران مبتلا به تالاسمی و هموفیلی در این استان بیش از هزار و ۵۰۰ نفر است که در مقایسه با سایر استان ها بسیار بیشتر است.

شکوهی، خون اهدا شده زیر هفت تا ۱۰ روز را خون تازه برشمرد و تصریح کرد: هر بیمار مبتلا به تالاسمی در ماه دو بار خون تازه مصرف می کند و ۳۰ تا ۳۵ درصد خون مصرفی در استان کرمان مربوط به بیماران تالاسمی است.

وی همچنین تعداد مراجعه کنندگان برای اهدا خون را طی سال گذشته ۷۳ هزار نفر عنوان کرد و افزود: ۶۲ درصد از این افراد اهداکننده مستمر بوده اند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: برخی افراد که برای نخستین مرتبه خون اهدا می کنند اهدا کننده بار اول، افرادی که حداقل یک یا چندبار سابقه اهدا خون داشته باشند اهداکنندگان با سابقه و اهدا کنندگان با سابقه منظم، اهداکننده  مستمر نامیده می شوند.

وی افزود: مردها می توانند در هر سال چهار نوبت و بانوان در هر سال سه بار خون اهدا کنند.  

شکوهی گفت: آمار اهدا خون طی ۶ ماهه نخست سال جاری ۱۰ درصد نسبت به ۶ ماهه سال قبل رشد داشته و تعداد اهداکننده خون در این مدت ۳۸ هزار نفر بوده است.

وی به مشارکت پایین بانوان در اهدا خون اشاره کرد و گفت: آمار بانوان اهدا کننده خون با توجه به جمعیت این افراد در جامعه بسیار پایین است که باید در این زمینه فرهنگ سازی شود.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان، مشارکت بانوان کرمانی را در اهدا خون پنج درصد عنوان و تصریح کرد: آمار بانوان این استان در اهدا خون پایین تر از آمار نرمال کشوری است این در حالی است که حضور بانوان در اهدا خون در استان های جنوبی کشور و حتی جنوب کرمان بیشتر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha