به گزارش خبرنگار ایرنا، "علیرضا عباسی" روز سه شنبه در سمینار آموزشی آشنایی دستگاه های اجرایی استان البرز با مقوله دانش بنیانی با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای اساسی ما باید خنثی سازی تحریم ها باشد، افزود: امروز توان تولید را در داخل کشور داریم و باید با تولید دانش بنیان موانع صادراتی و اقتصادی برداشته شود لذا قانون جهش تولید دانش بنیان قانون موثری است که آیین نامه اجرایی باید برای آن نوشته شود .
وی بیان داشت: با عزم مجلس و رویکرد دولت در قانون جهش تولید دانش بنیان امیدواریم بتوانیم این قانون را به جامعه دانش بنیان کشور برای توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر هدیه کنیم .
وی یادآورشد: استان البرز ، علی رغم اینکه نیم درصد از مساحت جغرافیایی کشور را دارد، سه تا چهار درصد نیاز های تولیدی کشور را تامین می کند. بنابراین می توان پتانسیل این استان را بهتر از قبل به کار گرفت و استان را به معنای واقعی کلمه تبدیل به قطب عِلمی و فناوری کشور کرد.
عباسی گفت: امسال سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است بنابراین باید به حوزه دانش بنیان توجه ویژه ای داشته باشیم و با هم افزایی دستگاه های اجرایی گام های موثری دراین زمینه برداشت.
وی با اشاره فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر افزایش شرکت های دانش بنیان ادامه داد: در مجلس همراهی لازم دراین زمینه می شود بنابراین دستگاه های اجرایی متولی دراین زمینه باید مراقبت به خرج دهند که این شرکت های دانش بنیان صوری نباشد و تاثیرات بسزایی را ازآنها شاهد باشیم .
این نماینده مردم در مجلس و شورای اسلامی تاکید کرد: برنامه هفتم توسعه در دستور کار دولت است و به مجلس منتقل می شود بنابراین اگر می توان ظرفیت هایی را برای حمایت از دانش بنیان ایجاد کرد همراهی لازم از سوی مجلس صورت می گیرد .
وی افزود: برای پیشرفت کشور باید به نیروی متخصص تربیت شده بها داد تا پای کار بیایند و آمادگی لازم دراین زمینه از سوی نمایندگان مردم مجلس شورای اسلامی وجود دارد .
اختصاص ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد برای تولید دانش بنیان
معاون نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی کشور ضمن اشاره به اینکه سالانه نیم درصد از بودجه عمومی کشور به سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه می شود، افزود: اعتباری که دولت برای حمایت فعالیت های دانش بنیان از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی داشته ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده و امروز نباید به دولت به عنوان تنها تامین کننده منابع مالی نگاه کرد .
سیاوش ملکی فری اضافه کرد: امروز در تلاش هستیم که محدودیت منابع مالی را با همکاری بانکها حل کنیم که رکورد خوبی با تلاش های انجام شده تا به امروز داشتیم .
ملکی فرد گفت: براساس گزارش ها ۵۰۸ میلیارد تومان به صورت مستقیم سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان انجام شده درحالی که با حضور بخش خصوصی این عدد به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده و این از تاثیرات سازنده بخش خصوصی است.
ملکی فرد اضافه کرد: براساس تعاملاتی که با بانکها داشتیم در بحث ضمانت نامه شرکت های دانش بنیان همکاری های خوبی صورت خواهد گرفت .
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون جهش تولید دانش بنیان» که در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ یازدهم اردیبهشت ماه یکهزار و چهارصد و یک مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۴۰۱/۲/۲۱ به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۱۱/۱۵۸۱۵ـ ۵۶ مورخ ۱۴۰۱/۲/۳۱ مجلس شورای اسلامی واصل گردیده، جهت اجرا ابلاغ گردید.
به گزارش «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت» در راستای تأکید مقام معظم رهبری درخصوص تحقق شعار سال (تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین) و همچنین لزوم توسعه فعالیت های دانش بنیان، حمایت از شرکت های نوآفرین و زمینه سازی فعالیت نخبگان، ظرفیت های ویژه ای برای توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان در طرح جهش تولید دانش بنیان پیش بینی شده که فرآیند تدوین و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی با پیگیری دولت در دوره جدید شتاب یافت و این طرح پس از تصویب نمایندگان مجلس، نهایتاً به تأیید شورای نگهبان رسید و ابلاغ شد.
نظر شما