دکتر سید جواد حسینی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به تغییرات جوی و برودت هوا و افزایش ابتلا به عفونتهای تنفسی از ابتدای مهرماه امسال تاکنون حدود ۸۰۰ بیمار مشکوک به آنفلوانزا در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری شده اند که نتیجه تست آنفلوآنزای کمتر از یک سوم از آنها مثبت شده است.
وی بیان کرد: بیماری آنفلوآنزا یک بیماری عفونی حاد ویروسی است که به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود و این ویروس در کل دنیا درگردش است و به راحتی هر فردی را در هر گروه سنی مبتلا میکند.
دکتر حسینی ادامه داد: این بیماری مسبب طغیانها و اپیدمیهای سالیانه بوده که با شدت بیشتری در فصول پاییز و زمستان به خصوص در مناطق معتدله ایجاد میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اهمیت آنفلوانزا در سرعت انتشار همهگیری، وسعت و تعداد مبتلایان و شدت عوارض آن است و انتقال بیماری در اجتماعات بزرگ و محیطهای سربسته بیشتر از جاهای دیگر است، گفت: همهگیری آنفلوانزا در مناطق معتدل بیشتر در زمستان و در نواحی گرمسیری بیشتر در ماههای بارانی سال رخ میدهد.
وی گفت: به منظور پیشگیری و کنترل و کاهش بار ناشی از بیماری، بکارگیری روشهای مناسب مراقبتی و مداخلات به موقع بهداشتی میتواند آسیبهای ناشی از بیماری را به حداقل رسانیده و موجب کاهش موارد بیماری و مرگ شود.
دکتر حسینی بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی، عدم حضور افراد دارای علائم بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا در اماکن عمومی، استفاده از ماسک، پوشانیدن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه و شستن صحیح و مکرر دستها با آب و صابون برای پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزا تاکید کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گروههای پرخطر و در معرض آسیب در برابر بیماری آنفلوانزا را کودکان کمتر از پنج سال، افراد بالای ۶۵ سال، بیماران مزمن قلبی و ریوی، کبدی و کلیوی و زنان باردار عنوان کرد و گفت: این بیماری در کودکان میتواند با علائم گوارشی، تهوع و استفراغ نیز همراه باشد.
آنفلوانزا یا گریپ یک بیماری واگیردار ویروسی است که باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی شده و علایمی مشابه سرماخوردگی دارد و با درد عضلانی و بیحالی همراه است. میزان مرگ و میر این بیماری کمتر از پنج درصد از مبتلایان را شامل می شود.
نظر شما