۲۴ هزار هکتار زمین مستعد پرورش میگو کنارک آماده سرمایه‌گذاری است

چابهار- ایرنا- فرماندار کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: هفت سایت پرورش میگو با وسعت ۲۴ هزار هکتار زمین مستعد پرورش میگو در این شهرستان شناسایی شده و آماده سرمایه‌گذاری و رونق تولید و اشتغال است.

عبدالغفور حوت روز دوشنه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ۱۸ سایت مستعد پرورش میگو در سواحل مکران محدوده آب‌های ساحلی سیستان و بلوچستان با وسعت بیش‌از ۴۲ هزار هکتار توسط مهندسان مشاور مطالعه و شناسایی شده که از این تعداد هفت سایت با وسعت ۲۴ هزار در محدوده شهرستان کنارک قرار دارد.

وی بیان کرد: همچنین از هفت مرکز تکثیر میگو سیستان و بلوچستان تعداد سه مرکز تکثیر در شهرستان کنارک واقع شده که این یک ظرفیت برای آغاز فعالیت اقتصادی است.

فرماندار کنارک افزود: این شهرستان دارای ظرفیت‌های متنوع آبزی پروری مانند مراکز تکثیر و مزارع پرورش میگو از جمله مجتمع پرورش میگو کشت و صنعت مکران مجموعه‌ای ۷۰۰ هکتاری واقع در روستای گوردیم کنارک است که در راستای تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توسعه سواحل مکران در حال اجرا و به طور مستمر در حال تکمیل فازهای متعدد کاری است که قسمتی از این طرح عظیم زنجیره کامل تکثیر و پرورش میگو شامل یک واحد مرکز تکثیر، چهار فاز مزارع پرورشی با سطح زیر کشت ۵۰۰ هکتار به انضمام واحدهای نوزادگاهی (نرسری)، کارخانه های خوراک و بسته بندی میگو است.

وی گفت: سایت پرورش میگو کشت و صنعت مکران دارای ۲۲ مزرعه ۲۳ هکتاری است که هر مزرعه دارای ۱۵ استخر است.

حوت با اشاره به اینکه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مکران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه‌بر ایجاد اشتغال برای هزاران نفر و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر سواحل مکران را فراهم کرد،اظهارداشت: هر هکتار از مزارع پرورش میگو در دشتیاری برای ۲ نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد می‌کند.

۲۴ هزار هکتار زمین مستعد پرورش میگو کنارک آماده سرمایه‌گذاری است

فرماندار کنارک تصریح کرد: میگوی تولید شده در گواتر دشتیاری، چابهار و کنارک به دلیل اینکه در منطقه‌ای ساحلی با درجه حرارت مناسب، پاکیزه و به دور از آلودگی‌های صنعتی و شهری، نزدیکی به خط استوا و هوای نسبتا گرم و مرطوب و بادهای موسمی مونسون پرورش داده می شود از کیفیت بالایی برخوردار است.

وی بیان کرد: ورود سرمایه گذاران به حوزه شیلات و اجرای برنامه‌ها و اهداف برای سرمایه گذاری و فعالیت در حوزه پرورش آبزیان می‌تواند براحتی و در کمترین زمان بازگشت سرمایه و سود قابل توجه را بدنبال داشته باشد.

حوت ادامه داد: خط ساحلی چابهار و کنارک از گواتر تا زرآباد ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو، صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

به گزارش ایرنا، کنارک از سال ۱۳۸۳ به شهرستان ارتقا پیدا کرده و هم اینک این شهرستان ۷۸ هزار نفر جمعیت و هشت هزار کیلومترمربع وسعت دارد، شهرداری کنارک در سال ۱۳۳۲ تاسیس شده و مساحت شهر ۷۴۹ هکتار و جمعیت شهری ۴۴ هزار نفر است.

شهرستان کنارک سه اسکله صیادی، ۱۵ تعاونی صیادی، ۴۶۰ فروند قایق، ۴۴۷ فروند شناور لنج و ۱۲ هزار صیاد دارد که سالانه حدود ۱۱۰ هزار تن صید انجام می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha