به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، یونس پناهی روز سه شنبه در همایش نکوداشت پدافند غیرعامل که در هتل قلب برگزار شد، افزود: تهدیدهای محور سلامت امروزه متناسب با شرایط دنیا در حال تغییر است، جدی ترین تهدیدات بحث بار بیماریهاست، بررسی های سال ۱۹۹۹ نشان داده که بیماریهای قلبی و عروق، سرطان ها، صعب العلاج، نورولوژی، تنفسی و تصادفات مهمترین بیماریها شناخته شد و همچنان یکی از جدی ترین تهدیدات در ایران بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، تصادفات و مغز و اعصاب در حوزه سلامت است که پدافند غیر عامل در حوزه سلامت باید به این بیماریها بپردازد.
وی اظهار داشت: با توجه به تغییرات شرایط اقلیمی در دنیا و ایران، بحث کمبود آب، مصرف بی رویه انرژی و کمبود آن در آینده، وجود دارد، اگر در جامعه ای آب به میزان کافی وجود نداشته باشد تهدیداتی را ایجادمی کند و بیماریها را افزایش خواهد داد.
وی ادامه داد: دارو نیز در دنیا یک ابزار تجاری قلمداد می شود، اکنون ما در زمینه تهیه، توزیع و مصرف دارو مشکل داریم، مسئله توزیع دارو بسیار جدی است و یک تهدید بوده، این داروها باید در شرایط مناسب نگهداری شوند، آمادگی داریم در معاونت تحقیقات برای تولید، توزیع و تجویز مصرف منطقی داروها از نظرات کارشناسان استفاده کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: در بحث غذا و ایمنی تامین مواد غذایی مهم است و می تواند بار بیماریها را افزایش و یا کاهش دهد، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و نورولوژی ارتباط مستقیم با مقوله غذا دارد و باید در بحث پدافند غیر عامل مورد توجه قرار گیرد.
پناهی خاطرنشان کرد: در بحث جمعیت نیز کشور در حال کاهش است و شیب سرعت کاهش جمعیت در ایران بیش از سایر کشورهاست، در برخی از استانهای شمالی جمعیت رو به پیری می رود و افراد مسن با افزایش بار بیماریها مسئله ساز است.
وی تاکید کرد: کرونا نشان داد هماهنگی لازم در برابر تهدیدات شیمیایی، بیولوژیکی و تصادفات نداریم، ذات پدافند غیر عامل پیشگیرانه است باید خود را برای مقابله با تهدیدات آماده کنیم، باید دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و غیره همیشه در برابر بحران ها فعال باشند، بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی دولتی، ۴۰ مرکز تحقیقات خصوصی و ۲۵ شبکه تحقیقاتی داریم که در حوزه زیستی و بیماریها کار می کنند، آنها در حوزه کرونا تولید علم کردند، این علوم در پدافند غیر عامل قرار دهیم و باید نگاه پیشگیرانه داشته باشیم زیرا هزینه کرد در بحث مدیریت بهتر از درمان است.
وی ادامه داد: دولت قبل نگاهش درمان بود اما در دولت جدید مدیریت کردیم نگاه به مباحث زیستی، پیشگیرانه است به عنوان مثال برای مبارزه با کرونا رعایت بهداشت و اصول پیشگیرانه را بکار بستیم.
جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور نیز در این همایش گفت: موضوع سایبری یکی از مباحث جدی است زیرا نقاط مهم مانند پرونده الکترونیک و پیامگیرهای اورژانس ممکن است مورد حمله قرار گیرد. هرچند در حوزه سلامت کمترین حمله سایبری را داشتیم اما در سایر بخشها شاهد بروز مشکلاتی بودیم.
وی با بیان اینکه تشکیل کارگروههای تخصصی پدافند غیرعامل در سلامت در دستور کار است، اظهار داشت: استمرار خدمات بهداشت و اورژانس اهمیت است زیرا در هر حادثه اگر خدمات بهداشت و درمان متوقف شود مرگ و میرها افزایش مییابد.
آمارها نشان دهنده رشد شکننده جمعیت است
میعاد فر ادامه داد: در موضوع جوانی جمعیت بر اساس ماده ۶۵ قانون، وزارت بهداشت و سازمان پدافند غیرعامل باید در راستای افزایش جمعیت فعالیت کنند تا در این گام هم موفق باشیم، ۱۰ درصد جمعیت به سمت سالمندی است و تا 20 سال دیگر سالمندی به ۳۰ درصد افزایش مییابد و نگهداری این جمعیت مهم است. آمارها نشان دهنده رشد شکننده جمعیت است و باید اقدامات مقتضی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه اربعین حسینی از مهمترین تجمعات بزرگ است، اظهار داشت: امسال بیش از ۳.۵ میلیون نفر از ایران در این راهپیمایی شرکت کردند و کشور عراق پذیرای بیش از ۲۱ میلیون نفر جمعیت بود. این بزرگترین تجمع شیعیان جهان بوده که حتی از سایر ادیان هم در این راهپیمایی شرکت میکنند.
میعادفر تاکید کرد: در دوران شیوع بیماری کرونا بیشتر در حوزه زیستی فعال بودیم اما اولین درخواست ما تشکیل کارگروه تخصصی است زیرا رصد و پایش تهدیدات نوین و کلاسیک نیز اهمیت بالایی دارد.
نظر شما