ظاهر پورمجاهد روز سه شنبه در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: از ابتدای آبان سال گذشته تاکنون طرح های کوچک و بزرگ راکد شناسایی و نسبت به احیای آنها اقدام شده است که ۶۰ مورد آن مربوط به سال جاری است.
وی اضافه کرد: احیای یک واحد راکد نیازمند مولفه هایی نظیر پرداخت سرمایه در گردش، تامین تاسیسات زیر بنایی، بازار فروش و همکاری و همیاری شرکا است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان اظهار داشت: دستگاه های بزرگ نظیر سازمان صمت، جهادکشاورزی و میراث فرهنگی بانک اطلاعاتی واحدهای تولیدی را در اختیار دارند و در صورت بروز مشکل، اطلاعات واحد را ماهانه در سامانه ثبت می کنند یا شرکت شهرک های صنعتی هر سه ماه یکبار بعد از پایش، اطلاعات وضعیت موجود را در اختیار مسئولان قرار می دهد.
وی گفت: همدان در حوزه احیای واحدهای تولیدی با همکاری ارکان به ویژه دستگاه قضایی و بانک ها اتفاق های خوبی را رقم زده است و بانک ها باید همسو با نگاه دولت به ارتقای تولید، افزایش نرخ رشد و توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی باید برای تامین مالی واحدهای تولیدی و صنعتی بنگاه ها تلاش کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان ادامه داد: برخی مواقع با وجود تلاش جوانان برای انجام کار و پیشبرد بخشی از کارها اما در چرخه بانک دچار موانعی شده از جمله درخواست تضمین سخت است.
پورمجاهد تاکید کرد: برای احیای واحدهای راکد، فعال شدن واحدهای تملک شده از سوی بانک ها و قرار دادن آنها در اختیار سرمایه گذاران جدید و ارتقای تولید واحدهای موجود، باید سرمایه گذاری از سوی بانک ها جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: در این راستا توافق سه جانبه بین بانک مرکزی، وزارت صنعت و معدن و وزارت اقتصاد و دارایی یک ماهه گذشته منعقد و به استان ها ابلاغ شد که امید می رود با استفاده عملی از این توافق نامه ها بتوان گره گشایی بیشتری کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: بیش از ۱۵۰ واحد راکد و نیمه فعال در استان همدان وجود دارد که بخشی از آنها مربوط به دهه گذشته بوده و امکان ابطال مجوز و پروانه بهره برداری آنها از سامانه وجود ندارد و تنها ۱۰۰ واحد از این تعداد قابلیت احیا دارد.
پورمجاهد اضافه کرد: امروز سومین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برگزار شد که در این نشست مشکلات هفت واحد عمده دارای پیشرفت که به بهره برداری رسیده یا در حال ایجاد طرح و استعلام های اولیه بوده و مشکلات سرمایه در گردش بودند بررسی شد.
وی بیان کرد: از هفت واحد، بررسی و رسیدگی به مشکلات یک واحد به ۱۰ روز دیگر موکول شد و موانع پیش روی ۶ واحد دیگر رفع شد همچنین پرداخت ۱۸ میلیارد تومان در قالب تسهیلات سرمایه در گردش رونق تولید توسط بانک مسکن به پنج طرح همدان مصوب شد.
نظر شما