به گزارش خبرنگار ایرنا، آغاز ماجرا به یکی از روزهای گرم مرداد سال ۱۳۹۶ برمیگردد، هنگامی که ۲ جوان برای تملک یک قطعه زمین کشاورزی با هم درگیر شدند و در این میان یکی ناخواسته قربانی خشم دیگری شد؛ حالا حدود ۶ سال بود که خانوادهای داغدار جوان از دست داده و خانوادهای در برزخ امید و انتظار زندگی میکردند.
از همان روزهای نخست صدور رای قصاص نفس برای ضرغام ، تلاشهای اعضای شورای حل اختلاف شعبه ۱۴ زندان مرکزی بوشهر و مددکار زندان آغاز شده بود و امروز پس از گذشت پنج سال و نیم نتیجه داد؛ سخاوت خانواده مقتول، قاتلی را از چوبه دار رهایی بخشید و به او حیاتی دوباره داد.
به دعوت روابط عمومی قرار بود برای تهیه خبر رهایی یک زندانی از چوبه دار به زندان مرکزی برویم؛ محوطه ورودی زندان مرکزی بوشهر بر خلاف همیشه که سرد و بی روح بود پر از هیاهو و شور و شوق بود.
امروز در این جلسه خبری از اضطراب، نگرانی و ناراحتی نبود و روزی که می توانست با کشیدن یک صندلی از زیر پای یک انسان جانی گرفته شود با تصمیمی سخت اما جان بخش جان دوباره ای به یک انسان بخشید.
همه خوشحال و منتظر اجرای یک حکم بودند البته نه حکم اعدام و زدن مهر پایان زندگی بلکه امضای حکم برگشت به زندگی و گذشت از جان انسانی که اگر خطاکار بود اما امروز متوجه اشتباه خود شده و قدردان رافت و نگاه مهربانانه خانواده مقتول بود.
امروز داغداریم اما آرام
دراین بین با بردار مقتول هم صحبت شدم او می گفت: همه خانواده در ابتدا خواستار گرفتن انتقام خون عزیزمان بودیم.
او ادامه میدهد: اگر چه همه چیز برای اعدام آماده بود، اما خانواده من باز هم آرام نبودند، نگران و ناراحت بودیم، "انگار دنیا برایمان تنگ شده بود"؛ بالاخره با میانجیگری بزرگان و تلاش شورای حل اختلاف زندان تصمیم خانواده مبنی بر بخشش شد تصمیمی سخت اما جان بخش و لذت بخش.
این برادر داغدار میگفت: امروز من به همراه خانواده ام در زندان مرکزی بوشهر حاضر شده ایم و اما دیگر آن نگرانی و ناراحتی دیگر وجود ندارد هرچند دیگر برادرم نیست اما خیالمان راحت است که خانواده دیگری نیز بی سرپرست نشده است، هرچند خداند حق قصاص را به ما داده بود اما با گذشت، به آرامش رسیدهایم، فکر میکنم روح برادر جوانم هم با این تصمیم در آرامش باشد.
او به همه کسانی که در چنین شرایطی قرار دارند و قرار است تصمیمی سخت بگیرند می گوید: قصاص حق است اما لذتی که در بخشش است در قصاص وجود ندارد و جواب بدی همیشه نباید بدی باشد.
او معتقد است که ما با خدا معامله کردیم و پاداش این بخشش را از خدا می خواهیم.
بنا به گفته مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان بوشهر امسال تاکنون ۹ نفر از زندانیان محکوم به قصاص نفس در این استان با تلاش شوراهای حل اختلاف، مراجع قضایی، هیاتهای صلح و سازش، ستاد صبر و شورای حل اختلاف زندان و مجموعه ریش سفیدان و معتمدان آزاد و به دامان خانواده و اجتماع بازگشته اند.
سید محتشم حسینی اظهارداشت: ترویج فرهنگ عفو، گذشت و تاثیر این حرکت خداپسندانه در تلطیف فضای جامعه بسیار اثر گذار و مهم و باید در جامعه رواج داده شود.
به بیان حسینی براساس آموزه های دینی و با بخشیدن جان و روح دوباره به زندانی این کار می تواند نقش مهمی در ارتقای سطح امنیت اجتماعی داشته باشد.
رتبه پنجم استان بوشهر در مصالحه پرونده های قصاص
به گفته معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان بوشهر این استان سال گذشته رتبه پنجم مصالحه پرونده های قصاص را از آن خود کرده است و تلاش می شود استان در جایگاه بالاتری در این بخش قرار گیرد.
الماس گشتاسبی ادامه میدهد: در سالجاری از ۱۱ هزار و ۷۳۶ پرونده ورودی به شورای حل اختلاف استان سه هزار و ۷۸۳ پرونده منجر به سازش شده است.
به بیان گشتاسبی ۳۲ درصد از پروندهای قابل مصالحه در شوراهای حل اختلاف استان بوشهر منجر به صلح و سازش و ختم دعوا شده است.
او معتقد است در زمان حاضر تعدادی از محکومان به قصاص در زندانهای این استان منتظر عفو و بخشش و گذشت اولیای دم هستند که انتظار میرود این افراد باگذشت و عفو و بخشش خود این فرهنگ دینی ارزشمند را در استان ترویج و سند افتخاری برای این استان باشد.
گشتاسبی معتقد است سعه صدر و گذشت اولیای دم از حق قانونی خود کاری بزرگ است که باید در جامعه ترویج داده شود.
نظر شما