به گزارش ایرنا از خبرگزاری جمهور، نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت امروز- سه شنبه- گفت: طالبان روز به روز تسهیلات تجارتی، صادراتی و قراردادها را برای تاجران کشور مساعد می کند تا پیشرفت واقعی نصیب ملت افغانستان شود.
عزیزی با بیان اینکه در شش ماه سال جاری نسبت سال گذشته میزان صادرات ۵۰ میلیارد افغانی افزایش یافته است، گفت: رشد صادرات، کشور را به سمت ترقی و پیشرفت واقعی سوق میدهد.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افزود: ما با ملت خویش تعهد کردیم که صادرات را رشد دهیم به همین منظور امروز صادرات جلغوزه افغانستان از مسیر زمین به چین را با بخش خصوصی امضا کردیم.
به گفته عزیزی بر علاوه خط هوایی، منبعد جلغوزه افغانستان از کابل تا تاشکند از مسیر زمین انتقال یافته و از آن جا از طریق مرز هوایی به چین صادر میشود.
او گفت: در سال جاری ۲۰ هزارتُن جلغوزه تولید داریم که ۲۵۰۰ تُن آن صادر می شود و همچنین تلاش داریم که روند صادرات به گونه عادی جریان داشته و این رقم افزایش یابند.
در همین حال شفیق الله عطایی رئیس اجرایی اتاق صنعت و تجارت با استقبال از آغاز صادرات جلغوزه از مسیر زمین به چین گفت: در نتیجه تلاشهای مسوولان طالبان روند صادرات بسیار به صورت مکانیزه شده صورت میگیرد که برای افغانستان دستآورد بزرگی است.
احسان الله فطرت رئیس توسعه پایدار صادرات وزارت صنعت و تجارت گفت: این اولین بار است که وزارت صنعت و تجارت قرارداد صادرات جلغوزه را از مسیر زمینی به چین را با بخش خصوصی امضا میکند.
به گفته فطرت آغاز صادرات جلغوزه از مسیر زمین به چین، در هر کیلو جلغوزه برای تاجران یک دلار امریکایی ارزان تمام میشود.
فطرت گفت: شرکت قراردادی یک شرکت بین المللی است که میتواند روزانه بیش از ۷۰ تٌن جلغوزه را از کابل تا تاشکند به مدت ۷ روز انتقال دهد.
گفتنی است که به تاریخ ۱۸ میزان (مهرماه) سال جاری روند مجدد صادرات جلغوزه افغانستان از طریق مرز هوایی به چین آغاز شده بود.
حدود چهار سال قبل حکومت پیشین افغانستان با چین تفاهمنامهای صادرات جلغوزه به آن کشور را امضا کرد که صادرات آن از طریق مرز هوایی آغاز شده بود.
افغانستان سالانه ظرفیت تولید بیش از ۳۵ هزارتُن جلغوزه را دارد اما در حال حاضر سالانه بیش از ۲۰ هزارتُن جلغوزه را تولید میکند.
در افغانستان نوعی درختان کاج گونه به فراوانی رویش می کنند که دانه هایی خوردنی و قیمتی به نام «جلغوزه» ( در ایران با نام چلغوز) از آنها برداشت می شود و دولت این کشور تلاش می کند با جمع آوری فنی و بسته بندی مناسب این محصول، سالانه بیش از یک میلیارد دلار از این محل درآمد ارزی کسب کند.
نظر شما