به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار «حسن مومنی» عصر سهشنبه در نشست شورای راهبری تصادفات استان مرکزی افزود: از این تعداد نقاط حادثه خیز، یک هزار و ۵۸۵ نقطه پرتصادف و یک هزار و ۸۰۰ نقطه نیز دارای تصادف است.
وی با بیان اینکه اولویت رفع نقاط حادثه خیز در جاده های پرتصادف کشور است تاکید کرد: استان فارس، خراسان رضوی،اصفهان، آذربایجان شرقی، کرمان و سیستان و بلوچستان بیشترین فوتی حاصل از تصادف را دارند و تدابیر ویژه ای در راستای کاهش میزان تصادفات و فوتی ها در این استانها از سوی مسئولان امر اندیشیده شده است.
رئیس پلیس راه کشور اظهار داشت: بروز بیش از ۶۰ درصد سوانح رانندگی در ۳۰ کیلومتری شهرها موجب شکلگیری پویش «۶۰ - ۳۰» با هدف پیشگیری و کاهش سوانح رانندگی شده که این مهم باید با تعامل و همافزایی حوزه راهداری و شهرداری با یک مدیریت هدفمند انجام شود.
سردار مومنی با بیان اینکه نصب حفاظ ایمنی بر روی خودروهای سنگین در راستای کاهش تصادفات هدفگذاری شده است، گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون ایمنی راه، ۱۸۸ هزار خودرو کامیون و کامیونت که عمر آنها بیش از پنج سال است، از ابتدای دی ماه سال جاری در راستای کاهش تصادفات و سرعت خودروها به حفاظ جانبی مجهز می شوند و در مرحله بعدی، این اقدام در خصوص تریلی ها، اجرایی میشود.
وی ادامه داد: ۱۸ درصد فوتی های ناشی از تصادفات جاده ای بر اثر برخورد با خودروهای سنگین است که در راستای کاهش تصادفات، تعامل و هم افزایی میان دستگاههای اجرایی ذیربط و امدادی امری ضروری است.
رئیس پلیس راه راهور فراجا با اشاره به اینکه بیشترین میزان تصادفات در ساعات ۱۶ تا ۲۴ است، افزود: فرهنگسازی و ارایه پیامهای ترافیکی و هشداری در تابلوهای تبلیغاتی حوزه راهداری همچنین با توجه به اینکه بحث واژگونی خودروها هم بسیار بالا است، ایجاد شیارهای لرزنده عرضی برای رفع خستگی و خواب آلودگی رانندگان، در راستای کاهش تصادفات و میزان فوتی ها بسیار اثربخش باشد.
سردار مومنی عنوان کرد: بنا داریم با رانندگان خودروهای متخلف که توسط دوربین های کنترل سرعت، شناسایی می شوند بلافاصله مقابل نزدیکترین پاسگاهها برخورد کرده و آنان را اعمال قانون کنیم چرا که این اقدام بازدارندگی بالایی در کاهش تصادفات دارد و اکنون بسترهای لازم در این خصوص فراهم است.
وی گفت: در حوزه تصادفات تمام دستگاههای اجرایی ذیربط متفق القول هستند که هموطنان کمترین آسیب را متحمل شوند؛ به همین سبب پس از گذشت ۱۲ سال نشست شورای ترافیک با مدیریت رئیس جمهور برگزار میشود و در شرایط اقتصادی کنونی جامعه باید از امکانات و اعتبارات موجود بیشترین بهره گیری را داشت.
رئیس پلیس راه کشور عنوان کرد: بخشی از علت بروز تصادفات جاده ای سرعت بالا، سبقت، توجه نکردن راننده به جلو، خستگی و خواب آلودگی و بخش دیگر به ایمن نبودن خودرو و استاندارد نبودن راهها مرتبط است.
سردار مومنی تصریح کرد : سال گذشته بیشترین آمار تصادفات منجر به فوت در سطح کشور در مهرماه بود و این در حالی است که امسال این روند در مهرماه کاهشیافته و امید است تا پایان سال نیز میزان تصادفات و فوتی ها کاهش یابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شمار بالای تصادفات در جاده های ارتباطی استان مرکزی گفت: میزان تصادفات در این استان نیمه نخست سال گذشته ۹ درصد بوده اما امسال این آمار به ۲۱ درصد افزایش یافته است و آمارتصادفات در هفت ماه سال جاری به ۲۵ درصد رسیده است؛ هر چند حجم بالای تردد خودروها به ویژه خودروهای سنگین در این استان بر کسی پوشیده نیست اما باید در راستای کاهش میزان تصادفات در جاده های ارتباطی استان راهکارهای ویژه ای اتخاذ شود.
رئیس پلیس راه راهور فراجا خاطرنشان کرد: پاسگاههای هدف استان توره به بروجرد، آزادراه ساوه به همدان و جاده قدیم ساوه به همدان است که اکنون بیشترین نیروی انسانی به این پاسگاهها تزریق شده و اقدامات مناسبی نیز از سوی مسئولان امر انجام شده است که جای تقدیر دارد.
سردار مومنی با اشاره به حجم بالای تصادفات منجر به فوت در گردنه زالیان در استان مرکزی گفت: در این جاده ۲۶ کیلومتری در هفت ماه نخست امسال ۳۱ نفر جان خود را از دست دادند و بخش عظیمی این حوادث ناگوار به ایمنی جاده ها باز می گردد. نیاز است اعتبارات مناسبی در راستای خط کشی معابر، نصب نیوجرسی و رفع مشکلات آسفالت جاده ها از سوی دستگاههای اجرایی ذیربط جذب و تامین شود تا شاهد کاهش تصادفات در جاده های استان باشیم.
تدوین طرح ویژه زمستانی استان مرکزی دستور کار ویژه قرار گیرد
همچنین « فرزاد مخلصالائمه» استاندار مرکزی نیز در این نشست اظهار کرد: نشستهای شورای ترافیک و تصادفات در ۱۲ شهرستان استان به صورت منظم برگزار می شود و تعامل و هم افزایی بسیار مناسبی میان اعضای شوراها برقرار است که نتایج مثبت آن در تمام قسمتها مشهود است.
وی بیان کرد: در چهارمین روز از تعطیلات نوروز ۱۴۰۱، به دستور وزیر کشور اقدامات قابل توجهی علاوه بر اقدامات پیش از نوروز انجام شد و حلقه مدیریتی استان به صورت شبانهروزی، به شهروندان خدمت رسانی می کردند.
استاندار مرکزی اظهار داشت: در نوروز گروهی در وزارت کشور به صورت مداوم اطلاع رسانی داشتند و تجارب موفق خود را درباره زمانی کوتاه در اختیار دیگر استانها قرار می دادند و در این راستا از تمام ظرفیتها به ویژه فضای مجازی، بیشترین بهرهگیری میشد که به دستور وزیر کشور در زمستان امسال نیز این روند با جدیت پیگیری و اجرایی شود.
مخلص الائمه ادامه داد: موارد و مصوبات درون شهری باید در شورای ترافیک و برون شهری در کمیته سوانح و ایمنی و دستگاههای اجرایی که مخاطب هستند، مطرح و عملیاتی شود و در موارد بسیار نادری که در نشست مصوب، اما در مرحله اجرا با موانع مواجه شد، برخوردهای لازم اتفاق انجام شود و این موانع مجدد باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد و راهکار آن اندیشیده شود یا مصوبه لغو شود.
وی تصریح کرد: تا زمانی که مصوبه برقرار است باید اجرا شود و کم کاری در این بخش به هیچ عنوان مورد پذیرش نیست چرا که این مهم با سلامت و ایمنی مردم مرتبط است.
استاندار مرکزی گفت: در روزهای آتی، همکاران در اداره کل بازرسی استانداری مکلف هستند پیگیر مصوبات گذشته شوند تا تعیین تکلیف شود کدام یک از مصوبات اجرایی شده و چه مصوبه ای روی زمین مانده است و در این زمینه رسیدگی های لازم انجام می شود.
استاندار مرکزی با تاکید بر محور قرار گرفتن پروژه های عمرانی ترافیکی عنوان کرد: در سفر هیات دولت به استان مرکزی، اعتبارات مناسبی برای اجرای طرحهای مختلف اختصاص یافت که در این راستا اقدامات قابل توجهی در حوزههای مختلف استان به ویژه حوزه حمل و نقل در حال انجام است.
مخلص الائمه گفت: نخستین طرح عمرانی که در تاریخ استان برنامهریزی شد مربوط به حوزه ترافیک بود. پل سنجان بالغ بر پنج سال گذشته با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصدی همراه بود، اما در یک سال گذشته مراحل پایانی کار در حال انجام است و کارگران به صورت سه شیفت کاری فعالیت می کنند تا این طرح در اسرع وقت تکمیل و دغدغه مردم در این زمینه برطرف و تسهیل در رفت و آمد و ایمنی انجام شود.
وی با بیان اینکه اکنون طرحهای دیگری در استان به صورت شبانهروزی در حال انجام است،گفت: به شهرداران و اعضای شوراهای استان نیز تاکید شده است تا برخی طرح ها در حوزه حمل و نقل و به ویژه زیرگذرهایی که نقش برجسته ای در حوزه ترافیک شهری دارد، به صورت شبانهروزی انجام شود که اکنون چند طرح عمرانی به صورت شبانهروزی در حال انجام است.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: امید است به واسطه تعامل و هم افزایی میان مجموعه شهرداریهای استان، به وظایف خود بهتر از گذشته عمل کنند و عقب افتادگی در این حوزه جبران و مردم آسیب های کمتری را متحمل شوند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز اظهار کرد: دلیل نخست ۹۰ درصد وقوع تصادفات، راننده خودرو از جمله عدم توجه به جلو و سرعت غیرمجاز است که باید در این خصوص فرهنگسازی مناسب همچنین رعایت قوانین و مقررات راهنمایی رانندگی مد نظر ویژه باشد.
«مهدی زندیه وکیلی» افزود: ۷۰ درصد فوتی های برون شهری استان مربوط به پلاک های غیربومی است و بیشترین فوتی های برون شهری نیز مربوط به عابران پیاده و راکبان موتورسیکلت است که افزایش و تقویت شبکه پیاده راهی باید در اولویت اقدامات مدیریت شهری قرار گیرد.
فرمانده انتظامی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: پس از ۱۲ سال وقفه، شاهد حضور رئیس جمهور در شورای عالی ترافیک هستیم که نشان از عزم راسخ دولت در خصوص کاهش میزان تصادفات و حوزه ترافیکی را دارد و در این استان نیز تعامل و هم افزایی مناسبی میان مسئولان دستگاههای اجرایی در این راستا وجود دارد.
سردار « هادی رفیعی کیا» محور زالیان را یکی از یکی از نقاط حادثه خیز استان عنوان کرد و گفت: این نقطه و تقاطع شهر سنجان از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی و شهرداری بازدید شد که اقدامات مناسبی در این خصوص انجام شده است.
وی عنوان کرد: انتظار است درخواستهای رئیس پلیس راه کشور، در خصوص اجرای طرح زمستانه در قالب یک طرح ویژه مکتوب و از سوی استاندار ابلاغ شود چرا که این طرح نیازمند دستوالعمل اجرایی است.
فرمانده انتظامی استان مرکزی اظهار داشت: : اجرای دور برگردان تقاطع شهدای سنجان در حوزه ترافیک بسیار گره گشا است و با این اقدام میتوان به کاهش تصادفات کمک کرد تا خودروهای سنگین به سنجان تردد نداشته باشند.
رفیعی کیا با بیان اینکه در حوزه هوشمندسازی یکی از اقدامات محوری، موضوع ترافیک است گفت: در این راستا تقویت پلیس راهور و پلیس راه دستور کار ویژه باشد و در حوزه فرهنگی نیز اقداماتی صورت گیرد و در سطح شهر و خارج از شهر تابلوهایی نصب شده که ناخوانا و قدیمی است؛ همچنین می توان از ظرفیت های موجود برای ارسال پیامک های ترافیکی هشداری و آموزشی به رانندگان بهره گیری کرد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان هم گفت: جاده ارتباطی توره به بروجرد یکی از نقاط بسیار حادثه خیز استان است که این طرح بزرگ عمرانی از سوی قرارگاه خاتم الانبیا با جدیت در حال انجام است و ۶ کیلومتر آن ساخته و آسفالت شده و نصب حفاظ میانی در حال انجام است که امیدواریم این قطعه ۶ ماه دوم سال زیربار ترافیک رود و تا پایان سال آتی این جاده تکمیل و بهره برداری شود.
«حمید انعامی» افزود: تکمیل طرح ۴۱ کیلومتر از جاده اراک به فرمهین در حال انجام است و جاده خمین به گلپایگان و الیگودرز نیز دستور کار ایت که ۱۱ کیلومتر آن در حال انجام است که امید است با تزریق اعتبارات این جاده ها تکمیل شود تا شاهد کاهش تصادفات جاده ای در سطح استان باشیم.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی نیز گفت: تخلفات سرعت غیرمجاز در استان نسبت به کشور ۶ درصد بالاتر است و ثبت تخلف سرعت ثبت شده امسال ۸۱۷ هزار و ۱۵۱ مورد، شمار پلاکهای عبوری نیز بیش از ۹۴ میلیون خودرو و بیش،از ۱۲۰ هزار خودرو نیز دارای پلاک مخدوش بودند.
« مهرداد جهانی» گفت: سال گذشته ۴۰ دستگاه دوربین ثبت تخلف در استان فعال بود که امسال به ۷۲ دستگاه افزایش یافته است و اکنون تمام جاده های ارتباطی استان مرکزی دارای دوربین ثبت تخلف هستند.
وی تاکید کرد: موضوع کاهش حمل و نقل جاده ای و افزایش حمل و نقل ریلی و هوایی از برنامه های محوری دولت است که در استان نیز این مهم با جدیت دنبال می شود.
مدیر کل دفتر فنی استانداری مرکزی نیز گفت: در خصوص میزان تصادفات نیاز است در سطح کلان آسیب شناسی جدی صورت گیرد هرچند که در خصوص شمار بالای تصادفات نباید از وجود مشکلات اقتصادی، نوع اقلیم و موقعیت جغرافیایی و پراکنش مراکز تفریحی و زیارتی همچنین ضعف دستگاههای نظارتی مغفول شد.
«حمیدرضا نوازنی»افزود: بر اساس،آمار ۲۰ درصد از ترافیک جاده ها مربوط به خودروهای سنگین است و نا ایمن بودن وسایل نقلیه، ضعف رسیدگی عمومی در بیمارستانها همچنین نبود فرهنگسازی و آموزش نیز در افزایش آمار تصادفات تاثیرگذار است که باید از سوی مسئولان امر در این راستا راهکارهای ویژه ای اتخاذ شود.
افزایش ۱۸ درصدی جان باختگان
رئیس پلیسراه استان مرکزی هم در این نشست گفت : از ابتدای امسال میزان فوتی ها ۵۴ نفر معادل ۱۸ درصد نسبت به مشابه سال گذشته در حوزه برون شهری افزایش یافته و در حوزه جرحی و خسارتی هم شاهد افزایش بودیم که شهرستان ساوه با ۴۶ نفر فوتی رتبه نخست در این حوزه بوده است.
سرهنگ «محمد پور شمس» افزود: در آزادراه ساوه به تهران و ساوه به عنوان به طور ۱۰۰ کیلومتر بیشتر حوادث رخ می دهد که انتظار می رود با تشکیل شورای ویژه ترافیک در شهرستان ساوه تدابیر ویژه ای در راستای کاهش تصادفات برگزار شود.
وی عنوان کرد: امسال در شهرستان های اراک، زرندیه ، تفرش و فراهان میزان تصادفات برون شهری کاهش و در مابقی شهرستانها روند افزایشی داشته است و در مهرماه نیز ۲۱ نفر در جاده های ارتباطی استان جان خود را از دست دادند.
رئیس پلیسراه استان مرکزی اظهار داشت: شمار فوتی های امسال در جاده های اصلی استان ۲۷ درصد، بزرگراهی ۲۵ درصد و جاده های فرعی نیز ۲۲ درصد افزایش یافت و نقاط پرحادثه استان ساوه به همدان، ساوه به تهران، بوئین زهرا، خمین و الیگودرز است که امسال ۱۰ نفر جان خود را از دست دادند.
شمس با بیان اینکه ۶۰ درصد آمار فوتی ها در صحنه و ۴۰ درصد در بیمارستان است گفت: در راستای کاهش تصادفات انتظار می رود ایجاد سکوهای پلیس در جاده های استان، ممنوعیت اتوبوس و تانکرهای حمل سوخت در کنارگذر شمالی اراک، ذخیره نمک و استقرار اورژانس و هلال احمر در ساعت های خاص در طرح زمستانی، تجهیز راهدارخانه و پیش بینی محل اسکان اضطراری مسافران و استقرار جرثقیل در گردنه زالیان همچنین ارسال پیامک های هشداری و آموزشی به رانندگان غیربومی مدنظر ویژه قرار گیرد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مرکزی نیز بیان کرد: امسال میزان فوتی ها ۲۱درصد و جرحی ۱۲ درصد در تصادفات درون شهری افزایش و در مجموع میزان فوتی ها در حوزه راه و راهور ۴۳ درصد افزایش یافته است.
سرهنگ سید « علی حسینی» افزود: تعداد تخلفات ثبت شده در حوزه درون شهری نسبت به مشابه سال گذشته ۹ درصد افزایش یافته و در این راستا ۷۰۰ میلیارد ریال تعامل و قانون انجام شده است.
وی ادامه داد: امسال در حوزه پلیس راهور ۳۲۴ هزار و ۹۵۰ ماموریت و خدمات در حوزه های مختلف انجام شده که نسبت به مشابه سال گذشته ۲۸ درصد میزان تصادفات، ۲۹ درصد میزان فوتی ها افزایش یافته است که در این راستا اراک ۳۹ فوتی، ساوه ۲۰ و خمین ۷ فوتی به ترتیب بیشترین آمار فوتی در شهرستانهای استان بوده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مرکزی اظهار داشت: امسال ۴۱ درصد افزایش فوتی مربوط به عابران پیاده، راکبان موتور سیکلت ۴۰ درصد و ۱۸ درصد رانندگان و سرنشینان خودرو بوده است و بیشترین تصادفات حوزه درون شهری مربوط به عابران پیاده و موتورسیکلت ها بوده است.
سرهنگ حسینی گفت: میانگین سرعت خودروها در حوزه درون شهری در استان نسبت به میانگین کشوری ۱۳.۸ دهم درصد بیشتر است.
وی خاطر نشان کرد: در راستای کاهش تصادفات و حوزه ترافیک باید فرهنگسازی مناسب صورت گیرد و با توجه به اینکه طرح جامع کاهش تصادفات درون به استان ابلاغ شده و هشت برنامه و فعالیت در این راستا تعریف شده که امید است در اسرع زمان این اقدام عملیاتی شود.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما