اقدامات دستگاه‌های خدمات رسان مازندران برای درمان ناباروری تداوم یابد

ساری - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران گفت: دستگاه های خدمات‌رسان در دولت سیزدهم اقدامات خوبی برای درمان ناباروری در بین زوج‌های جوان نابارور و همچنین اعطای تسهیلات فرزندآوری ارائه دادند و در حال انجام است که باید این برنامه‌ها تداوم یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، روح الله سلگی روز چهارشنبه در نشست کارگروه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزود: کاهش چشمگیر آمار و بی‌رغبتی زوج‌های جوانان به فرزندآوری اکنون به عنوان یک معضل اساسی و ابرچالش در مازندران مطرح است.

وی ادامه داد: مازندران به همراه استان گیلان در قعر جدول فرزندآوری کشور قرار دارد که با آسیب شناسی دقیق باید برای رفع این چالش برنامه‌ریزی کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌های انجام شده دلیل بی‌رغبتی زوج‌های جوان به فرزندآوری در مازندران تنها مشکل معیشتی نیست بلکه از چالش فرهنگی سرچشمه می‌گیرد چراکه مهاجر پذیر بودن استان مردم این دیار را در تضاد فرهنگ‌های مختلف قرار داده است.

سلگی بیان کرد: در تابستان امسال حدود ۶۹ میلیون نفر شب گردشگر در استان اقامت داشتند که به طور حتم حجم قابل توجه تردد به مازندران در تغییر فرهنگ و کاهش نرخ فرزندآوری و افزایش طلاق و دیگر آسیب‌های اجتماعی تاثیر گذار است.

وی افزود: دغدغه اساسی برای فرزندآوری در استان مشکلات فرهنگی است و باید با اتخاذ رویه‌های کارشناسی و اصلاح اقدامات نادرست گذشته در مسیر افزایش جمعیت در استان گام برداریم.

اقدامات دستگاه‌های خدمات رسان مازندران برای درمان ناباروری تداوم یابد

کاهش ۱۷ درصدی ازدواج در مازندران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این نشست گفت: در پنج سال گذشته میزان ازدواج در استان کاهش ۱۷ درصدی و آمار طلاق افزایش ۲۰ درصدی داشته که این امر در کاهش فرزندآوری در مازندران تاثیر شایانی دارد.

فرهاد غلامی افزود: اگر شرایط بی رغبتی زوج‌های جوانان به فرزندآوری تداوم یابد تا ۵۰ سال آینده جمعیت مازندران نصف خواهد شد.

وی با بیان این که، در سال ۱۳۹۵ میزان نرخ فرزندآوری در استان ۱.۵ درصد بود که این رقم اکنون به ۱.۱ درصد کاهش یافته است، گفت: در زمان حاضر به ازای هزار زن متاهل در مازندران ۳۰ نفر از آنان تمایل به فرزندآوری دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: اکنون نکا با عدد ۳۷ در هزار و کلاردشت با عدد ۱۷ در هزار به ترتیب بیشترین و کمترین رقم نرخ باروی به تفکیک شهرستانی در استان را دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha