بهزاد شریفی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد آبگرمکن خورشیدی با هدف کاهش و قطع وابستگی جوامع محلی به استفاده از چوب و هیزم جنگلی و سوخت فسیلی و برای تامین آب گرم به بهره برداران روستاهای جنگلی شهرستان های مریوان، بانه، کامیاران، سروآباد و دیواندره به صورت رایگان واگذار شده است.
وی دیگر اهداف تحویل این آبگرمکن ها را تغییر الگوی مصرف سوخت به منظور حفظ ذخایر ژنتیکی، کاهش فشار بر جنگلها، جلوگیری از قطع درختان، ترغیب روستاییان و جنگلنشینان به استفاده از انرژیهای پاک و زمینهسازی برای کاهش بهرهگیری از سوخت فسیلی عنوان کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: در این طرح خانوارهای روستایی که همکاری و مشارکت ویژه ای در جلوگیری از تخریب و تصرف و اطفای حریق و طرحهای احیایی داشتند در اولویت قرار گرفته اند.
شریفی پور اضافه کرد: در این مدت، تعداد ۲۰۱ دستگاه تنور گازی هم به همراه کپسول ۱۱ کیلویی و متعلقات آن نیز به روستاییان، جوامع و بهره برداران محلی به صورت رایگان تحویل شده است.
وی از مردم خواست ضمن مشارکت فعال در حفاظت از منابع طبیعی، گزارش تخریب و تصرف، قطع درختان خودرو و جنگلی و آتش سوزیهای احتمالی را از طریق سامانه تلفنی شبانه روزی ۱۵۰۴ اطلاع دهند.
پیش از اجرای این طرح ساکنان روستاهای مرزی و جنگلی که از نعمت گاز طبیعی محروم هستند به ناچار برای استفاده از آب گرم درختان جنگل را قطع می کردند که این امر سبب از بین رفتن جنگل های منطقه می شد.
با نصب و راه اندازی آبگرمکن های خورشید در این روستاها افزون بر اینکه جنگلهای این منطقه نفس راحتی می کشند مردم نیز برای تهیه هیزم و تهیه آب گرم به زحمت نمی افتند.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد؛ در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
نظر شما