به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین هرسیج، روز شنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه اصفهان افزود: شمار محدودی از دانشجویان این دانشگاه اقدام به اخلال در فعالیتهای دانشگاه یا مبادرت به تهدید، تخریب، فحاشی یا شعارنویسی کردند که بر اساس مُصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی و شیوهنامه اجرایی سال ۹۸ با آنها برخورد میشود.
وی با بیاناینکه فعالیت ۵۰ تا ۶۰ دانشجوی این دانشگاه بر اساس مُستندات موجود و بدلایلی مانند اخلال، تهدید و تخریب به مدت یک ماه متوقف شده است، اظهار داشت: دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی اصفهان در مجموع حدود ۳۱ هزار دانشجو در این مرکز علمی دارند اما در وقایع اخیر و در اوج اغتشاشات، حداکثر ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر از آنها در تجمعات شرکت میکردند که حدود تنها یک و نیم درصد از کل دانشجویان این ۲ دانشگاه را تشکیل میدهند.
وی اضافه کرد: بنای کار ما در ۴۰ روز اول جریانات اخیر، برگزاری جلسههای مُتعدد با دانشجویان مُعترض و تشکلها و انجمنهای دانشجویی بود که تاثیر داشت و نشان داد ما خلاء اطلاعاتی داریم و دانشجویانی که مُنصف بودند و در جریان واقعیتها قرار گرفتند، کارهای خود را ادامه ندادند.
هرسیج ادامه داد: ما دوستانه با دانشجویان صحبت کردیم و در جلسههای مختلفی که استادان، مجموعههای فرهنگی و دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با آنها داشتند، به سخنان آنها گوش داده شد.
رییس دانشگاه اصفهان تصریح کرد: با وجود همه این اقدامات، برخی دانشجویان، آگاهانه یا ناآگاهانه، به کارهایی که در حد شئون دانشجویی نبود، ادامه دادند که تصمیم گرفته شد از شنبه هفته گذشته(هفت آبان)، فعالیت تعدادی از آنها بطور موقت، متوقف شود.
وی تاکید کرد: ما نمیتوانستیم فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه اصفهان را که یکی از مراکز علمی برتر و جامع کشور است، مُعطل تعداد محدودی دانشجو نگه داریم که میخواستند در فرایندهای دانشگاه، اخلال ایجاد کنند.
هرسیج با اشاره به اینکه برخی از این دانشجویان به تهدید سایر دانشجویان و استادان و فحاشی و بیاحترامی نسبت به افرادی که در کلاس درس حضور داشتند، اقدام میکردند، افزود: ما در ابتدا در قبال آنها صبر و حوصله به خرج دادیم اما در برخی مواقع، رفتارهای آنها به زد و خورد و تخریب مُنجر شد.
وی با بیان اینکه اگر دانشجویی دارای مشکل جدی نباشد در احکام صادر شده برای او تجدیدنظر میشود، ادامه داد: بسیاری از خانوادهها برای تصمیم اتخاذ شده از ما تشکر کردند زیرا تا زمانی که آرامش و امنیت در فضای دانشگاه نباشد، فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و نوآورانه نیز تحقق پیدا نمیکند.
رییس دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: بیشتر دانشجویانی که در اغتشاشات اخیر شرکت کردند، جدیدالورود هستند و از افرادی بودند که در ۲ سال گذشته و دوران کرونا، ارتباط حضوری با آنها نداشتیم و حتی تعدادی از آنها در مدرسه بودند.
هرسیج تاکید کرد: در جریانات اخیر هیچ موردی از بازداشت دانشجو در داخل دانشگاه اصفهان نداشتیم و اگر هم برخی دانشجویان در بیرون محیط دانشگاه، رفتارهایی را مرتکب شدند ما مسوول عملکرد آنها در خارج دانشگاه نیستیم اما اگر موردی باشد به آنها کمک میکنیم.
رییس دانشگاه اصفهان همچنین با بیان اینکه ما برنامههای ایجابی برای دانشجویان داریم و میخواهیم افرادی که برای آنها احکامی صادر شده است را نیز به دانشگاه برگردانیم، گفت: شاید مُقصر ما باشیم که نتوانستهایم شُبهات فکری دانشجویان را برطرف کنیم و بیشتر بدنبال مسائلی مانند تغذیه و خوابگاه بودیم اما برنامهها و نیازهای فکری آنها را پاسخ ندادیم.
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر و دوران کرونا، مشارکت سیاسی و اجتماعی دانشجویان کاهش یافته است، اضافه کرد: این اتفاق مطلوبی نیست زیرا ما از دانشجویان نمیخواهیم که فقط درس بخوانند و اگر دانشجو بصیر و آگاه باشد بدون شک به قضایایی مانند اغتشاشات ورود پیدا نمیکند.
هرسیج با تاکید بر اینکه این نقطه ضعف ما بوده است و باید اصلاح شود، ادامه داد: با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب در زمینه مباحث تبیینی در دانشگاهها، ضعیف عمل شده است.
وی تصریح کرد: مشارکت سیاسی و اجتماعی دانشجویان زمانی مُحقق میشود که آنها احساس کنند در تدوین و اجرای برنامههای سیاسی نقش دارند و حالت انفعالی نداشته باشند.
وی گفت: ما بدنبال تقویت فضای گفت و گو و مُناظره با استدلال و منطق هستیم اما بر این نکته نیز تاکید داریم که دانشگاه محل سر دادن شعارهای هنجارشکنانه و ساختارشکنانه نیست و با فضای اغتشاشی بشدت برخورد می کنیم.
رییس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه در این مرکز، برنامههای زیادی برای برقراری ارتباط بیشتر با دانشجویان در زمینههای مختلف در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: هر کدام از دانشکدههای دانشگاه مُوظفاند تا جلسههای مُتعددی را برای شنیدن و پیگیری مُطالبات دانشجویان برگزار کنند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاهها، نقش اساسی و کلیدی در پیشرفت کشورمان پس از انقلاب اسلامی داشتهاند، اظهار داشت: به همین دلیل در جریانات اخیر، دانشگاه را هدف اصلی قرار دادند زیرا میخواهند در پیشرفتی که به اقتدار کشور مُنجر شده است، اخلال ایجاد شود.
هرسیج همچنین گفت: در ۲ سال گذشته و دوران کرونا، ارتباطات در فضای مجازی افزایش یافت و ما در این زمینه غفلت کردیم، هرچند گسترش فضای مجازی و ضریب نفوذ اینترنت، کار خوبی است اما از نظر محتواسازی، کاری که باید انجام میدادیم را نکردیم و سواد رسانهای را به نوجوانان و جوانان آموزش ندادیم.
وی افزود: همین موضوع باعث شد که شبکههای اجتماعی به تغذیه فکری جوانان و نوجوانان ما در جهت اهداف خود و برای ضربهزدن به انقلاب بپردازند که بر همین اساس(در ۲ ماه گذشته) با این وقایع مواجه شدیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه در زمان حاضر نزدیک به ۱۰۰ درصد کلاسهای درس دانشگاه اصفهان برپاست، خاطرنشان کرد: در جریانات اخیر نیز ۹۵ درصد کلاسها تشکیل شد و فقط در ۲ روز با برخی مسائل مواجه شدیم.
هرسیج افزود: دانشگاه اصفهان حدود ۴۰۰ هکتار مساحت دارد، محیط دورتادور آن هفت کیلومتر است و ما با کمبود نیروی انسانی برای حفاظت فیزیکی از آن مواجهیم.
به گفته وی، سالیان گذشته در جریان اغتشاشات، برخی افراد از بیرون به دانشگاه میآمدند که دانشجو نبودند اما این موضوع در زمان حاضر کنترل شده است.
۱۰ درصد دانشجویان دانشگاه اصفهان، خارجی هستند
رییس دانشگاه اصفهان همچنین در این نشست به عملکرد این مرکز علمی در یک سال اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: حدود یکهزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی از ۱۳ کشور در این دانشگاه تحصیل میکنند که حدود ۱۰ درصد کل دانشجویان این مجموعه را تشکیل می دهند.
هرسیج با بیاناینکه ارزش قراردادهای ارتباط با صنعت و طرحهای برون دانشگاهی در این دانشگاه در یک سال اخیر حدود ۱۰ برابر شده است، افزود: ما در ابتدای کار که مدیریت دانشگاه را تحویل گرفتیم، این مرکز حدود ۱۴۰ میلیارد تومان بدهی داشت که تاکنون بسیاری از آنها را پرداخت کرده ایم.
وی، تدوین برنامه راهبردی پنج ساله دانشگاه از سال ۱۴۰۲، تشکیل هیات اندیشهورز و سازمان توسعه و سرمایهگذاری و پرداخت مطالبات مربوط به سختی کار کارکنان، جایزه تشویق مقالات و حقالتدریسی و پایاننامه ها را از دیگر اقدامات یک سال اخیر در دانشگاه اصفهان برشمرد و گفت: گسترش دیپلماسی علمی و استانداردسازی و کیفی سازی جذب دانشجوی خارجی نیز در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه اصفهان با احتساب دانشکدههای خوانسار و شهرضا دارای حدود ۱۹ هزار و ۴۱۸ دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی در ۴۱۰ رشته تحصیلی است که ۶۰ درصد دانشجویان، ۱۸ درصد استادان و ۳۶ درصد کارکنان را بانوان تشکیل می دهند.
دانشگاه اصفهان با بیش از ۷۰ سال قدمت یکی از دانشگاههای جامع و برتر کشور محسوب میشود.
نظر شما