فسخ قرارداد پیمانکار پارک جنگلی لاله دزفول در دستور کار است

دزفول-ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دزفول با اشاره به دغدغه‌های مردم و طبیعت دوستان برای حفاظت از پارک جنگلی لاله گفت: پارک لاله در مرحله فسخ قرارداد با پیمانکار قبلی است که پس از آن، فرآیند واگذاری به مجری جدید انجام می‌شود.

محمد شفیعی‌زاده روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: پارک لاله دزفول سال ۹۷ طی قراردادی ۱۰ ساله بین اداره کل منابع طبیعی خوزستان و صندوق صاحب الزمان(عج) در قالب طرح ماده سه به این صندوق واگذار شد.

وی ادامه داد: طبق این قرارداد مقرر شده بود بخشی از این پارک کشت و بخشی دیگر هرس و سبک سازی شود در مقابل نیز پیمانکار می‌بایست حفاظت از پارک را برعهده گیرد علاوه بر این در قرارداد برداشت سالانه ۵۰۰ تن چوب از پارک لاله ذکر شده بود ولی هرگز اجازه این کار داده نشد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دزفول با اشاره به تنش‌های زیادی که در این خصوص وجود داشت، اظهارداشت: این پارک به دلیل کم کاری مجری و خشکسالی دچار مشکلات و خسارت‌هایی شده است.

وی افزود: با توجه به مشکلات پیش آمده و ورود سازمان‌های مردم نهاد، در مرحله فسخ قرارداد با مجری هستیم البته صندوق مجری ادعای خسارت کرده است.

شفیعی زاده با بیان اینکه مراحل قانونی فسخ قرارداد باید طی شود، گفت: تمام این اقدامات در سطح اداره کل در حال انجام است که امیدواریم هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند زیرا گذشت این زمان موجب بی‌انگیزگی مجری اول نیز شده و در عمل کاری در پارک انجام نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول به صورت جدی پیگیر این موضوع است، افزود: نقشه پارک لاله با توجه به معارضان و تصرفات صورت گرفته مشکل داشت؛ برخی متصرفان و کشاورزان، معارض بودند که سعی شد در این مدت نقص‌ها برطرف شوند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول به وقوع توفان اخیر در این شهرستان اشاره کرد و اظهارداشت: ۸۲ اصله درخت پارک لاله در این توفان واژگون شد که با تلاش نیروهای منابع طبیعی بهسازی، پاکسازی و ایمن سازی پارک انجام شد تا آسیبی به گردشگران وارد نشود.

خبرگزاری ایرنا تاکنون چند گزارش درخصوص وضعیت بغرنج پارک لاله دزفول از جمله " اوضاع بحرانی پارک لاله دزفول و دلی که نسوخت " ، " واگذاری پارک لاله دزفول به شهرداری در پیچ و خم کاغذبازی اداری " و " فرجام درختان پارک لاله دزفول " منتشر کرده که پیشنهاد می‌شود برای آگاهی بیشتر از چالش‌های این پارک جنگلی مطالعه شوند.

فسخ قرارداد پیمانکار پارک جنگلی لاله دزفول در دستور کار است

حفاظت از جنگل‌ها و مراتع وسیع دزفول به دلیل نبود راه دسترسی دشوار است

شفیعی زاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شهرستان دزفول با تنوع اقلیمی و اکوسیستم، متراکم ترین و بهترین لکه‌های جنگلی زاگرس را دارد همچنین بیشه زارهای عباس آباد و زاویه‌ها آخرین بازمانده جنگل‌های نیمه گرمسیری در خاورمیانه به شمار می‌روند که بخشی از آنها تحت مدیریت محیط زیست هستند.

وی با بیان اینکه شهرستان دزفول اکوسیستم‌های حساسی دارد، افزود: دزفول در زمینه مرتع نیز جزو معدود شهرستان‌هایی است که مراتع قشلاقی برای زمستان گذرانی و مراتع ییلاقی برای عشایر دارد البته با توجه به این وضعیت اقلیمی متنوع، حجم کار نیز گستردگی زیادی دارد. 
شفیعی زاده با بیان اینکه این اداره با ۱۳ نیروی رسمی، یک نیروی قراردادی و هشت قرقبان وظیفه حفاظت از ۳۷۰ هزار هکتار جنگل این شهرستان را دارد، اظهارداشت: ساختار سرزمینی شهرستان دزفول به گونه‌ای است که تمام توسعه استان از نظر زمین کشاورزی، صنعت و توسعه شهرک‌ها در دامنه‌ای به وسعت ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار گسترده شده که یک سوم آن جاده دسترسی ندارد و حفاظت از این مناطق نیازمند پیاده روی و طی مسافت‌های بسیار زیاد است. 
وی افزود: گستردگی جنگل و مرتع دزفول باعث شده برای آتش سوزی‌ها با مشکلات زیادی مواجه شویم به همین منظور نیاز مبرم به بالگرد داریم که طی تفاهم نامه‌ای که سازمان جنگل‌ها امضا کرده مقرر شده در مواقع ضروری از بالگرد استفاده شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دزفول بر ضرورت کمک‌های رسانه ای و مشارکت‌های مردمی درخصوص حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: نیروهای موجود  
از نظر حفاظتی جوابگو نیستند ولی ترویج و مشارکت مردمی باعث شده بیش از ۲۰۰ نیروی مردمی بالقوه در کمترین زمان ممکن به یاری نیروهای منابع طبیعی بشتابند.

۹۵ درصد نقشه‌های قدیمی شهرستان دزفول بازنگری و اصلاح شدند

شفیعی زاده درخصوص زمین‌های ملی واقع در محدوده شهری و روستایی اظهارداشت: در محدوده شهری و روستایی زمانی زمین ملی داریم که وضعیت زمین تعیین تکلیف نشده باشد لذا به دنبال این هستیم که به صورت جهادی زمین‌های ملی را مشخص کنیم تا ضمن تعیین محدوده‌ها، زمینه توسعه نیز فراهم شود. 

وی افزود: ناهماهنگی با بنیاد مسکن و تعیین محدوده‌ها مشکلاتی برای طرح‌های هادی ایجاد کرده بود که در نشست با بنیاد مسکن، موارد برطرف شدند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول با تاکید بر اینکه مانع توسعه پایدار نیستیم، گفت: درخصوص اراضی کشاورزی تابع قوانین جهاد کشاورزی هستیمٰ؛ برخی افراد ادعای مالکیت می‌کنند در حالی که زمین‌های مورد ادعا جزو اراضی ملی هستند و افراد اجازه کشت ندارندٰ.

وی ادامه داد: نقشه‌های قدیمی شهرستان دزفول مشکل داشتند که سال گذشته، ۹۵ درصد آنها را اصلاح و بازنگری کردیم و اشتباهاتی که در تشخیص وجود داشت، رفع شدند.
شفیعی زاده با بیان اینکه این اقدامات با همکاری اداره ثبت و اداره کل منابع طبیعی استان خوزستان انجام شدند، بیان کرد: طرح در حال تکمیل، اصلاح و بازنگری است تا تعارضات مردم با ادارات دولتی رفع شوند.

وی افزود: توقف برخی طرح‌های عمرانی به این منظور است که راهی بیابیم تا درختان کمتری بریده شوند و خاک آسیب کمتری ببیند به همین منظور باید طرح‌ها ارزش گذاری و در صورت مقرون به صرفه بودن، اجرا شوند.

فسخ قرارداد پیمانکار پارک جنگلی لاله دزفول در دستور کار است

قطع درختان جنگلی خط قرمز منابع طبیعی است

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول با تاکید بر اینکه قطع و حمل درخت جرم است، گفت: قطع درختان جنگلی خط قرمز و جزو وظایف سازمانی ما است.

وی با بیان اینکه با گشت زنی‌های به موقع، محیط را برای افراد سودجو ناامن می‌کنیم، افزود: با اجرای طرح تنفس جنگل‌های شمال ارزش و قیمت چوب بالا رفته و برخی به مناطق مختلف جنگلی، بیشه زارها، پارک‌ها و محدوده شهر ورود می‌کنند که با جدیت با آنها برخورد می‌شود. 
شفیعی زاده با قدردانی از اقدامات همیاران منابع طبیعی اظهارداشت: درختان بلوط شمال دزفول با توجه به تاثیری که در کاهش خسارات سیل و تغییرات اقلیمی دارند، بسیار ارزشمند هستند و ارزش هر اصله درخت بلوط ۲۴ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با تاکید بر لزوم حفاظت از درختان جنگلی افزود: در ازای قطع هر درخت، خسارت زیادی متحمل می‌شویم که لازم است اقدامات لازم برای حفاظت از این درختان انجام شود و مردم نیز در این زمینه کمک کنند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول درخصوص مبارزه با آفات جنگل نیز گفت: امسال ۵۰۰ میلیارد ریال در استان خوزستان برای کنترل آفات درختان جنگلی هزینه شده که بخشی از این اعتبار در ۲ مرحله برای ۶ هزار و ۱۳۰ هکتار از جنگل‌های دزفول برای مبارزه با آفات برگخوار و جوانه خوار بلوط هزینه شده است.
وی ضمن ابراز خرسندی از اینکه طغیان آفت در دزفول نداشتیم، افزود: علاقه‌ای به دستکاری طبیعت نداریم مگر اینکه مجبور شویم البته اگر قوانین منابع طبیعی در توسعه پایدار رعایت شوند نیازی به پرداخت چنین هزینه‌هایی نیست و اکوسیستم توانایی حفظ خود را دارد.

شهرستان دزفول حدود ۴۷۰ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که ۳۵۰ هزار هکتار آن منابع ملی است ضمن اینکه ۲۳۰ هزار هکتار جنگل در دزفول وجود دارد که پوشش گیاهی آن بلوط، کلخونگ، بادام و کیکوم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha