انتشار اوراق قرض‌الحسنه برای نخستین بار در بورس

تهران- ایرنا- مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر گفت: مجوز عرضه اوراق قرض الحسنه از بانک مرکزی اخذ شده و با کمک سازمان بورس برای نخستین بار اوراق قرض الحسنه در بازار سرمایه منتشر خواهد شد.

به گزارش ایرنا از وزارت امور اقتصادی و دارایی، «سید سعید شمسی‌نژاد» افزود: در سال ۹۹ سود بانک قرض الحسنه مهر ۷۴۰ میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ با رشد ۱۴۰ درصدی به رقم ۱۴۰۰ میلیارد تومان رسید.

وی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۰، منابع بانک از رقم ۴۹ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ با رشد ۷۴ درصدی در سال ۱۴۰۰ به رقم ۸۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر با بیان اینکه در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۱ تسهیلات پرداختی نیز رشد داشته است، گفت: در این مدت ۴۲۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰، ۲۰۴ هزار میلیارد ریال رشد داشته است، سقف تسهیلات نیز از ۵۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان  افزایش یافت.

شمسی نژاد خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه امسال یک میلیون و ۳۲۰ هزار فقره تسهیلات پرداخت شده که نسبت به سال گذشته که یک میلیون و ۱۰۰ هزار بوده ۲۰ درصد رشد داشته است.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر با اشاره به تسهیلات تکلیفی پرداخت شده از سوی این بانک بیان کرد: در نیمه نخست سال برای ازدواج ۲۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد که نسبت به سال گذشته ۱۲ هزار ۱۰۰ میلیارد ریال بوده رشد ۱۰۰ درصدی داشته است، تسهیلات کمیته امداد نیز با رشد ۲۰۰ درصدی از ۱۷۰۰ میلیارد ریال به  ۵ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال رسیده است همچنین پرداخت تسهیلات به بهزیستی با رشد ۴۸۰ درصدی به رقم ۱۹۵۰ میلیارد ریال رسید، ۶۴۰۰ میلیارد ریال نیز برای فرزندآوری پرداخت شده است.

تسهیلات بدون ضامن

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات بدون ضامن گفت: مصوبه‌ای که وزارت اقتصاد صادر کرد به بانک‌های قرض الحسنه کمک کرد طبق این مصوبه برخی از دستگاه‌ها و ارگان‌ها از طریق این بانک حقوق پرسنل خود را پرداخت می‌کنند که این موضوع به پرداخت تسهیلات بدون ضامن کمک می‌کند.

شمسی نژاد همچنین به فعال کردن سامانه اعتبار سنجی ضمان، سفته الکترونیک و توثیق سهام اشاره کرد و افزود: در ۶ ماهه امسال ۳۰۰ مورد توثیق سهام داشتیم.

وی درباره آخرین وضعیت افزایش سرمایه این بانک اظهار کرد: در اردیبهشت ماه ثبت ۱۴۰۰ میلیارد ریالی افزایش سرمایه صورت گرفت و از ۳۴۰۰ تا ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه بانک را از طریق سود و عملکرد مالی ۱۴۰۰ افزایش دادیم. مجددا افزایش از ۵ هزار به ۱۰ هزار میلیارد تومان کمکی است که وزارت اقتصاد در بودجه دیده و افزایش سرمایه از طریق بانک‌های سهامدار صورت خواهد گرفت که اقدامات آن انجام شده است.

مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ادامه داد: سعی شده ۴۰ درصد از شعب بانک که استیجاری است از طریق آورده غیر نقدی بانکهای سهامدار در افزایش سرمایه به تملک درآید.

وی خاطر نشان کرد: این اقدام حسن‌های خوبی دارد اول این که اموال مازاد بانک‌های سهامدار کاهش می‌یابد و نسبت های مالی را بهبود می بخشد، هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد؛ عملا شعب بانک ها را خواهیم گرفت و تجهیز و لجستیک آن راحت تر خواهد شد اگر تا پایان سال بتوانیم افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی را اجرایی کنیم، نسبت کفایت سرمایه بانک را افزایش می دهد، هزینه اجاره را کاهش داده و نسبت دارایی ها را بهبود می بخشد.

شمسی نژاد درباره کفایت سرمایه این بانک نیز گفت: در حال حاضر نسبت کفایت خوب است، تقریبا ۹.۵ درصد نسبت کفایت سرمایه بانک است که بالاتر از مجاز ۸ درصد است که با این افزایش سرمایه مجددا نسبت کفایت سرمایه افزایش می یابد. به دلیل افزایش میزان تسهیلات پرداختی، کفایت سرمایه بانک کاهش یافته بود که با افزایش سرمایه مجددا رشد می کند.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم تا پایان سال افزایش سرمایه صورت بگیرد، مکاتبات با بانک مرکزی صورت گرفته و نامه برای دریافت املاک به بانک های سهامدار ارسال شده است.

وی درباره معوقات بانک قرض الحسنه مهر نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه سالانه ۲ میلیون ۸۰۰ هزار فقره تسهیلات پرداخت می شود معوقات را می توان پاشنه آشیل بانک عنوان کرد، اما با این حال کمترین معوقات در شبکه بانکی مربوط به بانک قرض الحسنه مهر است.

شمسی نژاد ادامه داد: در پایان سال گذشته عدد بانک ۵۲ صدم درصد بوده و الان نیز حدود ۵۶ صدم درصد است اما برنامه عملیاتی ما این است که معوقات بانک را در حدود نیم درصد حفظ کنیم که با این حجم از تسهیلات کار بزرگی است.

 مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر بیان کرد: ۶۰ هزار میلیارد تومان سال گذشته تسهیلات پرداخت شد که امسال پیش بینی می شود این رقم به ۹۵ هزار میلیارد تومان برسد .

وی درباره مصوبه کارمزد صفر که از سوی وزارت اقتصاد برای وام های خرد اعلام شد نیز بیان کرد: یکی از کارهای خوبی که بانک در حال انجام آن است استقرار ناظر شرعی است، با همکاری وزارت اقتصاد کمیته ای را در وزارتخانه تشکیل دادیم که موضوعات اجرایی بانک های قرض الحسنه را پیگیری می کنیم، با توجه به حجم گسترده فعالیت های این بانک و حجم درآمدزایی یکی از مصوبات خوبی که صورت گرفت این بود که به سمت بانکداری اسلامی حرکت کردیم تا قرض الحسنه را از کارمزد ثابت دور کنیم.

شمسی نژاد تصریح کرد: برنامه ریزی شده که وام های خرد زیر ۱۰ میلیون تومان که ۳۵ درصد حجم وام های پرداختی را شامل می شود و شمولیت مالی زیادی دارد و کارمزد آن برای خیلی ها موثر است کارمزدشان حذف و به سمت مزد خدمت حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا پایان آبان ماه کارمزد وام های زیر ۱۰ میلیون تومان را با کمک بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به مزد خدمت تغییر دهیم و مردم بدانند که بابت وام قرض الحسنه چه مقدار هزینه شعب، نیروی انسانی، نرم افزارها پرداخت می کنند، سعی ما این است که کمترین مزد خدمت را از مردم دریافت کنیم .

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر درباره ترازنامه این بانک هم اظهارداشت: در موضوع رشد ترازنامه برای نخستین بار مشمول این موضوع شدیم، هرچند اعتقاد داریم رشد ترازنامه نباید قرض الحسنه را محدود کند، سالانه ۷۵ تا ۸۰ درصد منابع بانک رشد می کند و از طرفی تسهیلات پرداختی نیز ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش می یابد. 

وی با بیان اینکه بانک مرکزی عدد ۵ درصد را برای رشد ترازنامه بر اساس میانگین سال گذشته به دست آورده است، خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه ابتدایی امسال زیر ۵ درصد بودیم اما نیمه دوم سال به دلیل رشد پرداخت قطعا بیشتر از ۵ درصد خواهد شد البته مصوبه بانک مرکزی میانگین سال را در نظر می‌گیرد.

وی افزود: سعی می کنیم این ۵ درصد را رعایت کنیم هر چند که بیش از بانک های دیگر بوده اما فعلا محدودیت ایجاد نکرده و اگر محدودیت ایجاد کرد سعی بر این است که عدد ۵ درصد زیاد محدود کننده نباشد، در حال مذاکره با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد هستیم محدود کننده پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به ویژه تسهیلات تکلیفی بانک به نهادها نباشد، در حال حاضر محدود نشدیم و رعایت ۵ درصد را جزو اولویت ها داریم.

 شمسی نژاد در پاسخ به این سوال که در حوزه قوانین و مقررات، چه اصلاحاتی متناسب با ماهیت بانک قرض‌الحسنه باید انجام شود، بیان کرد: یکی از موضوعاتی که با کمیته تخصصی در بانک مرکزی اجرا می کنیم این است که چه در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد قطعا باید کارگروهی برای بانک های تخصصی مثل قرض الحسنه ایجاد شود؛ نباید همه بانک ها را با یک نگاه دید نسبت های کفایت، مالی و غیره باید فرق کند بنابراین باید الزامات و مقررات با بانک های تجاری متفاوت باشد، قوانین بانک های قرض الحسنه باید به روز شود.

 مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر درباره هدف گذاری این بانک برای امسال گفت: در برنامه عملیاتی امسال منابع بانک ۸۶ هزار میلیارد تومان بود که در برنامه عملیاتی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان منابع دیده شد؛ همچنین طرح انگیزشی را برای پرسنل قرار دادیم تا منابع بانک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برسد که اگر این رقم محقق شود جزو سه یا چهار بانک خصوصی قرار خواهیم گرفت و در بین بانک های دولتی نیز بالاترین رشد منابع را شاهد خواهیم بود، همچنین هدفگذاری شده نیمی از تسهیلات بانک در حوزه غیر حضوری پرداخت شود.

وی افزود: همچنین راه اندازی یک فرابانک یا اپلیکیشنی که تمام نیازهای افراد در حوزه قرض الحسنه را پاسخگو باشد در برنامه قرار دارد، برگزاری جشنواره ملی قرض الحسنه در پایان سال نیز جزو هدفگذاری امسال است، مرجعیت علمی قرض الحسنه در دستور کار قرار دارد که طرح تحقیقاتی آن در حال انجام است و ۱۴ اسفند روز قرض الحسنه رونمایی می شود.

 مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر افزود: ایجاد مرکز نوآوری و تحقیقات در حوزه قرض الحسنه است نیز جزو برنامه های هدف گذاری شده است که طی سه ماه آینده این مرکز افتتاح می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha