فرماندار اردبیل: رویداد اردبیل ۲۰۲۳ بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های موجود است

اردبیل - ایرنا - فرماندار اردبیل گفت: رویداد اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو به عنوان بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری اردبیل در سطح ملی و بین‌المللی است.

به گزارش ایرنا ، محمد اعتماد اعجازی روز دوشنبه در نشست با سرپرست اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل افزود: یکی از کارهای مهمی که در طول رویداد اردبیل ۲۰۲۳ باید اتفاق بیفتد امر معرفی ظرفیت‌های موجود است که باید از طریق صدا و سیما، تبیلغات محیطی و برگزاری برنامه‌های مختلف انجام شود.

او ادامه داد: در طول برگزاری رویداد اردبیل ۲۰۲۳ شهرداری اردبیل و سایر نهادهای مرتبط باید پای کار باشند و در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری اردبیل نیز باید برای این رویداد ردیف تعریف شود.

اعتماد اعجازی ادامه داد: جذب گردشگر با روش‌های مختلف باید هدف دیگر ما در رویداد اردبیل ۲۰۲۳ باشد که برگزاری جلسه با سفرای کشورهای عضو اکو و افزایش پروازهای اردبیل یکی از ضروریات در این راستا است.

فردین عینی ، سرپرست اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: هم‌افزایی بین نهادهای مختلف برای برگزاری هرچه بهتر رویداد اردبیل ۲۰۲۳ ضروری است و با توجه به شرایط آب و هوایی اردبیل و لزوم اجرای عمده برنامه‌ها در سال ۱۴۰۲ نیاز است که در بودجه سال آینده این رویداد مد نظر قرار بگیرد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی دبیرخانه ستاد استانی رویداد اردبیل ۲۰۲۳، اظهار کرد: در طول‌های ماه‌های گذشته اداره کل به عنوان دبیرخانه این ستاد سعی داشته با هم‌افزایی و همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی استان نسبت به عملی نمودن برنامه‌های پیش‌بینی شده اقدام کند.

وی افزود: یکی از چالش‌های مهم ما در راستای تحقق اهداف رویداد اردبیل ۲۰۲۳ کمبود اعتبارات مالی است و نیاز داریم که از سوی وزارتخانه به این موضوع توجه ویژه‌ شود.

وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در نشستی که در مهر ماه ۱۳۹۸ در خجند تاجیکستان برای توسعه گردشگری مشترک بین این کشورها برگزار شد، شهر ساری را برای سال ۲۰۲۲ و اردبیل را برای سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری این کشورها انتخاب و تصویب کردند. بر این اساس برنامه‌های رویداد اردبیل ۲۰۲۳ از اواخر آذرماه و اوایل دی ماه امسال با آغاز سال نو میلادی و با حضور وزرای گردشگری و سفرا و مهمانان خارجی و داخلی دیگر در اردبیل شروع خواهد شد.

سازمان همکاری‌های اقتصادی که با مخفف نام انگلیسی آن "اکو" شناخته می‌شود، ابتدا در سال ۱۳۴۱ با عضویت ایران، پاکستان و ترکیه و با عنوان "آر سی دی" یعنی سازمان همکاری عمران منطقه‌ای شکل گرفت و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، در سال ۱۳۷۲ با پیوستن کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان به آن، این سازمان با عنوان اکو شناخته شد.

این سازمان اکنون با ۱۰ عضو، نزدیک به نیم میلیارد نفر جمعیت و حدود هشت میلیون و ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و دبیرخانه سازمان در تهران است و هدف غایی سازمان اکو، توسعه پایدار اقتصادی و گردشگری برای بهبود زندگی و رفاه مردم اعضای آن است.

اردبیل با حدود یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استان‌های گیلان، زنجان و آذربایجان‌شرقی همسایه است و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه به شمار می‌رود.

پیش از شیوع ویروس کرونا  ۳۲ واحد هتل، ۸۷ واحد هتل آپارتمان، ۹۸ واحد مهمان‌پذیر، سه واحد کمپینگ و ۲ مجتمع گردشگری در کنار ۲ واحد اقامتگاه بوم‌گردی سالانه پذیرای هشت میلیون نفر گردشگر داخلی و افزون بر ۱.۶ میلیون گردشگر خارجی را در این استان میزبانی می‌کردند.

پل معلق مشگین‌شهر، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی، وجود پیست اسکی آلوارس و سرعین به عنوان شهر چشمه‌های بهشتی از جاذبه‌های پر بازدید استان اردبیل است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha