فروشگاه‌های صنایع دستی گیلان بسته‌های حمایتی دریافت می‌کنند

رشت - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کرد: فروشگاه‌های صنایع دستی که از این اداره کل پروانه عرضه و فروش محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی دریافت می کنند از بسته‌های حمایتی برخوردار می شوند.

ولی جهانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش‌تر صدور پروانه توسط صنوف انجام می‌شد اما به تازگی دستورالعمل صدور پروانه فعالیت فروشگاه‌های صنایع دستی برای حمایت از تولیدکنندگان صنایع دستی و تسهیل در امور مربوطه در اختیار این اداره کل قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در روزهای اخیر پروانه فعالیت برای ۶ فروشگاه صنایع دستی در شهرستان‌های لاهیجان و لنگرود صادر شده است، عنوان کرد: برخورداری از امتیازات یارانه ای، تسهیلات، معافیت از مالیات، ارتباط مستقیم بین تولیدکننده و مخاطب بخش اعظم بسته‌های حمایتی را شامل می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: اصالت تولیدات صنایع دستی و هنرهای سنتی در فروشگاه هایی که فعالیت پروانه آنها از این اداره کل صادر شده است، تضمین می شود و فروشندگان این فروشگاه‌ها اجازه فروش تولیدات خارجی را ندارند.

جهانی تاکید کرد: این اداره‌کل در نظر دارد با احیاء رشته‌های در معرض فراموشی و نیز رونق‌بخشی به برند محصولات صنایع‌دستی گیلان در قالب طرح‌های کیفی‌سازی و برگزاری طرح‌های توسعه مهارت‌های فردی هنرمندان صنایع‌دستی ضمن ایجاد شرایط رونق تولید، زمینه تکمیل زنجیره‌ ارزش صنعت گردشگری استان گیلان را فراهم سازد.

بیش از ۲۷ هزار هنرمند صنایع‌دستی در ۴۲ رشته مختلف تولید محصولات هنرهای سنتی گیلان مشغول به فعالیت هستند و هفت شهر و روستای استان نیز با برندهای ملی و جهانی به عنوان شهر و روستاهای صنایع‌دستی معرفی شده‌اند.

صنعت دست بواسطه جاری شدن ذوق و هنر در تولید یادمان‌هایی از گذشته، حامیان خویش را بی‌ارمغان رها نمی‌کند بلکه اصالت و قدمتی برآمده از صفای روستایی پاداشی است که در برابر این حمایت، نصیب خریداران تولیدات صنایع دستی می‌شود.
بنا به سیاست‌ها و اولویت‌های تعیین شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان، پس از ثبت جهانی قاسم‌آباد رودسر با محوریت چادر شب‌بافی، برندسازی در سطح ملی با هدف رونق صنایع دستی در منطقه بیش از همیشه مورد اهتمام قرار گرفت و پس از معرفی "فشتکه خمام" با عنوان روستای ملی حصیر بافی، شهر رشت نیز بعنوان شهر ملی رشتی دوزی و چهار روستای گیلان روستای ملی اعلام شد.
رشتی دوزی (قلاب دوزی رشت) یکی از رودوزی‌های سنتی ایران و از صنایع دستی گیلان است که در فهرست آثار ملی ایران - میراث فرهنگی ناملموس (معنوی) - به ثبت رسیده‌است؛ در این کار زمینه پارچه به وسیله نخ‌های ابریشمین رنگین به گونه‌ای بسیار زیبا و چشم نواز تزئین می‌شود.
پانزدهم دیماه ۹۹ طی مراسمی در کاخ‌ موزه نیاوران شهر رشت به عنوان شهر ملی هنرهای سنتی ایران با محوریت رشتی‌دوزی، روستای ارده شهرستان رضوانشهر با محوریت شال‌بافی، روستای جیرده شهرستان شفت با محوریت سفالگری سنتی، روستای عنبران‌ محله شهرستان آستارا با محوریت گلیم‌بافی و روستای شالما شهرستان ماسال با محوریت چوب‌تراشی موفق به دریافت گواهی‌نامه ملی شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha