ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی استان کرمانشاه در دستور کار قرار گرفته است

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه از ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی استان براساس آیین نامه اجرایی قانون بودجه خبر داد و گفت: دولت عزم راسخی برای ساماندهی این سکونتگاه ها در استان کرمانشاه دارد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا؛ «مهرداد آهکی»، در چهارمین جلسه کارگروه مولدسازی دارایی های سازمان ملی زمین و مسکن ضمن تشریح آیین نامه بند (ک) از قانون بودجه سال جاری اظهار کرد: براساس این شیوه نامه، با توجه به اینکه موضوع ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی موضوع بند ۶ سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری بوده، به سرعت در دستور کار قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: بر همین اساس، با توجه به عنایت دولت و مجلس خدمتگزار و با تصویب قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و آیین نامه اجرایی بند (ک) تبصره (۱۱) ماده واحده قانون مذکور، جهت ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی، تمام شهروندان که در محدوده و حریم شهرها و شهرک‌ها، اراضی دولتی را اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی تصرف کرده‌اند، جهت واگذاری قانونی و تشکیل پرونده با در دست داشتن مدارک و مستندات مربوطه باید به معاونت املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی مراجعه کنند.

آهکی تاکید کرد: این مهلت فقط تا پایان سال جاری (۱۴۰۱) قابل اجراست و بدیهی است پس از آن اجرای این قانون ضمانت اجرایی نخواهد داشت.

ساختمان‌های قدیمی و ناایمن کرمانشاه شناسایی می‌شوند

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در ادامه سخنانش از تشدید نظارت بر ساخت و سازها و شناسایی ساختمان های قدیمی و ناایمن استان خبر داد و گفت: با تاکید رئیس جمهور، وزیر راه و شهرسازی و پیگیری استاندار، نظارت بر ساخت و سازها و شناسایی ساختمان‌های ناایمن به شدت در دستور کار قرار داد.

آهکی افزود: بر این اساس در اداره کل راه و شهرسازی استان نظارت عالیه در حوزه ساخت و ساز وجود دارد. بر همین اساس نظارت‌ها را تشدید و همچنین عملکرد نظام مهندسی و سایر زیرمجموعه ها بیش از پیش مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

مدیرکل راه و شهرسازی با اشاره به حجم وسیع ساخت و ساز در استان تصریح کرد: اینکه تمام ساخت و سازها را به دقت کنترل کرد و کوچکترین تخلفات آنها را احصا کنیم، کار بسیار سختی است. بنابراین این مهم بی‌تردید، همکاری و مساعدت بیشتری از همکاران نظام مهندسی و شهرداری را می طلبد.

آهکی در خصوص نظارت بر ایمنی ساخت و سازهای قدیمی گفت: این موضوع مرحله دوم کار بوده که بسیار سخت و دشوار است اما در حد مقدورات در دستور کار قرار گرفته و تا حد توان نقشه های اجرایی بررسی شده، تخلفات احصا و نسبت به رفع آنها اقدام خواهد شد.

با متخلفین در ساخت و سازها ، به شدت برخورد خواهد شد

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در بخش پایانی سخنانش از دستور استاندار در برخورد با متخلفین در ساخت و سازها خبر داد و گفت: از دستورات اکید استاندار در نشست های شورای مسکن، برخورد با متخلفان حوزه ساخت و ساز است.

آهکی افزود : مطمئناً تخلف در این امر، خسارت جانی و مالی بسیاری را به دنبال خواهد داشت و آنچه در حوزه این اداره کل است، نظارت عالیه بر این امر است، اما آنچه از همکاران حوزه نظام مهندسی انتظار می رود، گزارش مهندسhن ناظر در خصوص هرگونه تخلف و از شهرداری هم توقع جلوگیری از هرگونه ادامه ساخت و ساز در صورت نادیده گرفتن قوانین موجود می رود.

وی اظهار داشت: ناظر، طراح پروژه، مجری و سایر عوامل همگی سهمی در ساخت و ساز داشته و مسئولیتی در این زمینه دارند ، بنابراین تخلف در هر یک از این بخش ها می تواند وجود داشته باشد و باید جلوی آن با جدیت گرفته شود.

به گزارش ایرنا؛ براساس آمارهای رسمی ۳۶ شهرک حاشیه نشین با جمعیتی بین ۳۵۰ هزار تا ۴۵۰ هزار نفر در کلانشهر کرمانشاه وجود دارد.

کلانشهر کرمانشاه بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را در خود جای داده و دارای هشت منطقه شهرداری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha