افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی بودجه عمرانی کانون پرورش فکری آذربایجان‌شرقی در دولت سیزدهم

تبریز - ایرنا - مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان‌شرقی از افزایش ۱۳۵ درصدی بودجه عمرانی کانون در دولت جدید خبر داد و گفت: بودجه عمرانی کانون هفت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است و ما در این زمینه جزو استان های پیشرو هستیم.

علی بینش روز چهارشنبه با حضور در ایرنا مرکز آذربایجان شرقی، رشد فکری را برای پرورش خلاقیت ها و شکوفایی استعدادهای کودکان اثربخش توصیف کرد و افزود: نیازهای فرهنگی پیش نیاز رسیدن به اعتماد به نفس، هویت بخشی و استحکام خانواده است و در شرایط فعلی به ضرورت رفع نیازهای فرهنگی کودکان و نوجوانان واقف هستیم.

وی توجه به نیازهای فرهنگی کودکان و نوجوانان و حمایت از آنها را وظیفه همه مسئولان و نهادها عنوان کرد و گفت: برای عبور از فقر فرهنگی نیازمند حمایت از نهادهای فرهنگی و هنری و ادبی هستیم.

بینش به میزبانی تبریز از مرحله منطقه‌ای بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کشور اشاره و اعلام کرد: ۶۰ قصه گوی برتر از استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، قزوین در این مرحله از جشنواره باهم رقابت می کنند.

وی ادامه داد: برگزیدگان این مرحله به بخش نهایی بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی که ۳۰ آذرماه همزمان با شب یلدا در تهران برگزار خواهد شد، معرفی شده و در آنجا با قصه گویان بین المللی خارجی رقابت می کنند.

مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه برگزاری این جشنواره فرصت بسیار خوبی برای علاقه‌مندان قصه‌گویی به ویژه خانواده‌هاست، اظهار کرد: همه نسل ها اعم از مادربزرگ، مادر و کودک که همگی نسل های کانونی هستند در رویداد حضور می یابند.

بینش، توسعه و ترویج فرهنگ قصه‌گویی را به عنوان یکی از ابزارهای تاثیرگذار فرهنگی، از مهم ترین اهداف برگزاری جشنواره بین المللی قصه‌گویی دانست.

کانون، صدای کودکان و نوجوانان است

مدیرکل کانون پرورش فکری و نوجوانان آذربایجان شرقی با بیان اینکه کانون صدای کودکان و نوجوانان است و باید حرف ها و نیازهای آنها را مطرح کنیم، افزود: بزرگ ترین سرمایه ما اعتماد خانواده هاست و تلاش می کنیم این اعتماد خدشه دار نشود.

وی با بیان اینکه تلاش می کنیم نواقص و کاستی ها را برطرف کنیم، خاطرنشان کرد: به لحاظ عمق کار و نفوذی که کانون در ذهن مخاطب دارد، کارهای بزرگی انجام شده و همچنان ادامه دارد.

مسایل فرهنگی اولویت مسئولان نیست

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان استان با تاکید بر اینکه فرهنگ زیربنای همه امور است، افزود: متاسفانه برخی از مسئولان اهمیتی به این موضوع نمی دهند، به عنوان نمونه بعد از چند بار تماس با مدیرعاملی برای حمایت مادی از برگزاری جشنواره قصه گویی، مدیر تشریفات ایشان به من گفت که اصلا ایشان وقتی برای چنین موضوعاتی ندارند.

وی ادامه داد: چند سال قبل نیز در گفت و گو با مسئولان یکی از شهرستان ها برای راه اندازی کتابخانه سیار و درخواست اتوبوسی برای این منظور، مسئول مربوطه گفت که کتاب و کتابخانه اولویت بیستم من هم نیست.

بینش در عین حال خاطرنشان کرد: در مقابل کم مسئولانی هم داریم که با طیب خاطر و گشاده رویی از ما حمایت می کنند، به عنوان مثال رییس سازمان برنامه و بودجه استان در پاسخ به درخواست ما برای سالن اجرای جشنواره با گشاده دستی سالنی را در اختیار ما گذاشت و حتی اقلام مورد نیاز ما را نیز تامین کردند.

 وی با اشاره به ۳۰۰ عضو فعال کودک و نوجوان در کانون پرورش فکری استان، گفت: سالانه ۵۰۰ هزار نفر ساعت از خدمات کانون بهره‌مند می‌شوند. 

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی تعداد مراکز ثابت کانون در استان را ۲۴ مرکز اعلام کرد و افزود: هفت مرکز ثابت در تبریز مستقر است که برای کلانشهری مثل تبریز بسیار کم است.

بینش ادامه داد: پنج کتابخانه سیار نیز در شهرستان های تبریز، ورزقان، چاراویماق و هشترود کتاب ها را برای خواندن به محروم ترین نقاط شهرستان ها می برند همچنین از طریق پستی به روستاهای اطراف کتاب ارسال می شود.

راه اندازی مجتمع تخصصی فرهنگی و هنری در تبریز

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی به روز بودن و پاسخ به نیازهای کودکان را مهم ترین دغدغه و چالش کانون دانست و گفت: آنچه که مسلم است؛ اینکه کودکان ما از ما به روزتر هستند و باید محتوای برنامه های ما برای آنها جذاب و جالب باشد و ما تلاش می کنیم نیازهای کودکان را جواب دهیم.

بینش، ایجاد انجمن های تخصصی را از جمله شیوه های جذب و پایدارسازی اعضا اعلام کرد و افزود: مجتمع تخصصی فرهنگی و هنری نوجوان را در تبریز راه اندازی می کنیم.

وی گروه های سنی ۴ تا ۶ سال، ۶ تا ۱۲ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال را گروه های هدف کانون پرورش فکری معرفی کرد و گفت: حدود ۴۰۰ هزار جلد کتاب کودک و نوجوان داریم و از لحاظ محتوا مشکلی نداریم.

به گزارش ایرنا، بودجه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور در سال ۱۴۰۰ رقم ۳۲۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۱ به ۴۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha