به گزارش ایرنا، محسن محبی روز سه شنبه در کارگاه آموزشی پدافند غیرعامل ویژه فعالان رسانه ای آذربایجان شرقی، افزود: در جنگ شناختی به جوانان و نوجوانان القا می شود که باید از اعتقادات دینی و مذهبی خود و حتی خدا و آموزه های مبنایی دینی خود در زندگی دست بردارند و این زمانی اتفاق می افتد که برخلاف نسل های قبلی که خانواده، معلم، نهادهای دینی و رسانه های داخلی بر زندگی افراد تاثیرگذار بود، هم اکنون فضای مجازی برای نسل جدید تعیین تکلیف می کند.
وی ادامه داد: در چنین فضایی که نظام استکبار در قالب جنگ ترکیبی، جنگ شناختی علیه ایران اسلامی به خصوص جوانان و نوجوانان را شروع کرده است، تلاش دارد باورهای زیرین و زیرساخت های فکری افراد را با انواع شبهات تغییر دهد که موفق شدن در این عرصه به معنی تغییر دادن ایدئولوژی یک ملت خواهد بود، چراکه رویکرد اصلی جنگ ترکیبی، شناختی است.
محبی با بیان اینکه رسانه ها به مثابه اسلحه در جنگ ترکیبی به کار گرفته می شوند، اظهار داشت: در این راه دشمنان نظام اسلامی سوار بر موضوعات مختلف همچون اقتصاد، معیشت، اعتقادات و آزادی سیاسی از رسانه ها به عنوان ابزار موفقیت خود بهره برداری می کنند.
وی از بین بردن باورها، معرفت ها، جهان بینی و شلیک به سبک زندگی در قالب جنگ نرم و در نهایت حملات بی وقفه به سمت ادراک مغزهای جوانان را از عناصر اصلی جنگ شناختی بیان کرد که ایجاد تقابل بین حاکمیت یک کشور و مردم از اهداف نهایی آن تعریف شده است.
محبی شرایط کنونی کشور را قرار گرفتن در حالت جنگ ترکیبی هوشمند دانست و با تاکید بر اینکه دشمن از موضوعات مختلف در زمان های گوناگون در این عرصه استفاده می کند، یادآور شد: باید توجه داشت که با تغییر ایدئولوژی و سبک زندگی ملت ها به راحتی می توان از مردم به عنوان سربازان نظام اسکبار بهره برداری کرد که آمریکا طی سال های اخیر همین رویه را در پیش گرفته است تا بازتاب های منفی حضور فیزیکی ارتش خود در سایر کشورها را از اذهان پاک کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر افق جنگ ها در نظام جهانی به کلی دگرگون شده است، بر اصلاح تصورات گذشته برای مقابله با توطئه ها و حملات جدید دشمنان تاکید و اضافه کرد: الان جنگ سایبری و رسانه ای علیه جمهوری اسلامی به راه افتاده است که نمودهای آن عبارتند از: تطهیر نظام و خاندان پهلوی، ۲ قطبی سازی کشور، غیرکاربردی نشان دادن دستاوردهای دفاعی، وجود بی عدالتی و فساد در ارکان نظام، هجمه های سنگین به دکترین مقاومت، اتهام زنی به آزادی و حقوق شهروندی، سرکوب آزادی های سیاسی و اجتماعی، تهدید استقلال سیاسی، برگشت به دامن غرب، حمله با امام راحل و مقام رهبری، ناتوانی در برخورد با دانه درشت ها و به بن بست رسیدن نظام.
محبی با تایید میدان داری رسانه های نظام سلطه در جریان اغتشاشات اخیر، گفت: از آنجایی که این اتفاق نامیمون سالهاست جریان دارد، هم اکنون مردم به اخبار صدا و سیما اقبال چندانی نشان نمی دهند و در این خصوص باید اعتراف کرد که کشور ما مظلوم واقع شده است.
وی اهمیت آموزش های عمومی در حوزه پدافند غیرعامل را غیرقابل چشم پوشی دانست و با بیان اینکه طبق بند ه تبصره ۱۹ قانون بودجه سالجاری وظایف مشخصی برای هر یک از دستگاه های اجرایی تعریف شده است، گفت: بر این اساس یک درصد بودجه های تملک دارایی واحدهای اداری و دستگاه های اجرایی باید به همین منظور هزینه شود.
معاون توسعه فرهنگی و اطلاع رسانی سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: این مجموعه طی سالجاری کتب ویژه ای برای مدارس تدوین کرده که هنوز آموزش و پرورش نسبت به چاپ و توزیع آنها اقدام نکرده است.
محبی از رسانه های گروهی و فعالان خبری درخواست کرد در تحلیل های خود پیرامون حوادث اخیر کشور دچار یاس و ناامیدی نشده و هرگز مساله فروپاشی را مطرح نکنند، چراکه خون پاک شهدا این کشور را بیمه کرده است و فروپاشی به هیچ عنوان مطرح نیست و نباید نگران شد.
نظر شما