معاون وزیر ورزش: اتمام پروژه‌های ورزشی ۵۰۰ هزار میلیارد ریال بودجه می‌خواهد

گرگان - ایرنا - معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت: اتمام پروژه‌های ورزشی نیمه‌ تمام در کشور ۵۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که با تخصیص‌ها و ردیف‌های بودجه‌ای موجود، نیازمند بازه زمانی ۴۰ ساله است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم کاظمی‌پور شامگاه چهارشنبه در جمع روسا و نواب روسای هیات‌های ورزشی گلستان در گرگان اظهارداشت: هیچ عقل سلیمی قبول نمی‌کند در شرایطی که دختران و پسران ورزشکار درحال درخشش در میادین داخلی و خارجی هستند، دست روی دست بگذاریم و فعالیت‌های آنها را متوقف کرده و اعتبارات را صرف این پروژه‌های نیمه تمام کنیم.

وی بیان کرد: محدودیت‌های اعتباری و زیرساختی بر کسی پوشیده نیست و ما با توجه به بودجه وزارتخانه، از حد توان‌ خود برای تکمیل این پروژه‌ها جلوتر هستیم، اما با همت و کمک استان‌ها و برقراری سیاست هم‌افزایی بین دستگاهی می‌توانیم پروژه‌ها را به ثمر برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: در کشور پنج هزار و ۶۰۰ پروژه ورزشی ناتمام داریم که برخی بنا به دلایل غیر فنی از گذشته در دستور کار قرار داده شده و برخی هم بدون توجه به ملزومات کاری کلنگ‌زنی شده بود.

معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت: بسیاری مواقع زیرساخت‌ها متناسب با سند آمایش سرزمین و منطقه کلنگ‌زنی نبوده، بطوری در یک استان روستایی با ۲۴۹ نفر جمعیت دارای سوله ورزشی است، اما شهری با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در همان استان زیرساخت ورزشی ندارد.

کاظمی‌پور ادامه داد: در دولت سیزدهم کلنگ‌زنی پروژه‌ای ممنوع است و اگر این کار صورت گیرد، دولت با متولیان امر برخورد جدی خواهد داشت.

وی افزود: بناداریم در پروژه‌های قدیمی، آنها را متناظر با دوری و نزدیکی به اماکن ورزشی، زیست بوم منطقه و آمایش سرزمین با اولویت پیشرفت بیش از ۷۰ درصد، آنها را برای تکمیل در دستور کار قرار دهیم.

وی تصریح کرد: البته دولت سیزدهم در یک سال گذشته هزار و ۴۰۰ پروژه نیمه تمام با شرایط ذکر شده را افتتاح و به بهره‌برداری رساند.

معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان گفت: سازمان بسیج کشور در دولت نهم و دهم هزار سوله ورزشی ساخته و تحویل داده و دستگاه‌هایی نظیر آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز چنین ظرفیت‌هایی دارند که به صورت محدود مورد استفاده قرار می‌گیرند و زمان‌های خالی و بلااستفاده بسیاری دارند که در راستای همان هم‌افزایی بین دستگاهی می‌توان از همین ظرفیت‌های زیرساختی و منابع انسانی این ۲ وزارتخانه برای توسعه ورزش در ۲ سطح همگانی و قهرمانی استفاده کرد.

کاظمی‌پور ادامه داد: مدارسی در کشور هستند که فضای مناسبی برای ارائه خدمت در آنها وجود دارد و بنابر تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت ورزش و جوانان با وزارت آموزش و پرورش، امسال ۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه در مراکز شهری، جهت استفاده از خدمات رایگان روزهای پنجشنبه و جمعه در اختیار خانواده‌ها گذاشته می‌شود که در واقع این ظرفیت بخش همگانی ورزش است.

وی اضافه کرد: در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم می‌توان ضمن استفاده از امکانات و زیرساخت ورزش همگانی در بحث ورزش قهرمانی با استفاده از زیرساخت‌های موجود همین بخش و ظرفیت‌های متخصصان، کارشناسان و مربیان تحصیل کرده استفاده کرد.

معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سوال نایب رییس هیات بدنسازی و پرورش اندام گلستان در خصوص ممنوعیت فعالیت‌های این مجموعه گفت: در نامه‌ای به استان‌ها فعالیت پرورش اندام را محدود کردیم،‌ زیرا فعالیت‌های این مجموعه به سمتی می‌رفت که خارج از عرف و قانون بود و حتی همان فعالیت‌ها به سمتی رفت که تیم‌هایشان به مسابقات بین‌المللی رفتند و اتفاقات ناخوشایندی رخ داد.

کاظمی‌پور افزود: بر همین اساس مجموعه آن فعالیت‌ها را ممنوع کردیم و مسابقات داخلی را هم محدود کردیم.

وی بیان کرد: در این مجموعه تزریق مکمل‌ها و انرژی‌زاها بدون نظارت و کنترل انجام می‌شد و ما روی این مسایل هفت ماه کار علمی و تخصصی انجام دادیم و نتیجه را سه ماه بعد به فدراسیون مربوطه اعلام کردیم.

وی خاطرنشان کرد: هدف ما در مجموعه فدراسیون مربوطه، ارتقا سلامت و تناسب اندام بانوان است.

معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان گفت: اعزام‌های برون مرزی این مجموعه منوط به شرایط شده که درخصوص اعزام تیم مچ‌اندازی زنان برغم قولی که رییس فدراسیون داده بود، در داوری اتفاقی خلاف آنچه رییس فدراسیون قول داده بود، رخ داد.

کاظمی‌پور افزود: حتی همه ورزشکاران زن ایرانی در دور اول حذف شدند و در این بخش هم قول رییس فدراسیون عملی نشد.

وی بیان کرد: بدنسازی و پرورش اندام مسیر و رشته‌ای است که از طریق آن می‌توان استعدادهای رشته‌های دیگر را کشف، رشد و پرورش داد که نمونه آن بانوی قهرمان وزنه‌برداری ایران است.

وی تصریح کرد: این بانوی مدال‌آور کشورمان تحصیلات عالیه ورزشی دارد و پس از تمرین و ممارست از مسیر و هدف اصلی خود که شناخت توانایی‌اش در رشته‌ای دیگر بود خارج نشد.

معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان گفت: رشته‌های پاورلیفتینگ و فیدنیس چلنچ هم به صورت استانی و بین باشگاهی به صورت محدود برگزار خواهد شد و هیچ اعزامی در این مجموعه در دستور کار نیست.

کاظمی‌پور با تاکید بر اختصاص زمان مناسب تمرینی برای ورزش بانوان افزود: از مدیران کل انتظار داریم عدالت محوری بودن را به عنوان یکی از شعارهای دولت سیزدهم در دستور کار قرار دهند و مساله زمان تمرین را براساس مطالعه جمعیتی، ظرفیت و پتانسیل ورزشکاران در نظر بگیرند.

وی در خصوص استفاده از مربیان مرد در تیم‌های بانوان و برعکس، یادآور شد: براساس قوانین مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی این کار ممنوع است، اما در شرایط خاص می‌توان در تیم‌های ملی به عنوان مشاور فنی مورد استفاده قرار گیرند.

معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان درخصوص فعالیت بانوان در رشته بوکس گفت: با توجه به شاخص فرهنگی و آسیب جسمانی و اشاعه فرهنگ، فعالیت بانوان در این رشته ممنوع است.

کاظمی‌پور افزود: البته با توجه به المپیکی بودن این رشته و ربودن گوی سبقت زنان از مردان، جلساتی را با کرسی‌های تصمیم‌گیری در کنار نظرات مراجع تقلید از منظر دین برگزار خواهیم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha