محمد رضا برهمند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محموله نخست کودشیمیایی با یک قطار ۲۵ واگنی و محموله زغال سنگ با قطار ۲۰ واگنی روزهای یکشنبه و سه شنبه همین هفته وارد منطقه ویژه اقتصادی سرخس شده است.
وی ادامه داد: این ۲ محموله متعلق به یک سرمایه گذار روس بوده که در منطقه ویژه اقتصادی سرخس، پس از جا به جایی (ترانشیپمنت) بار از قطارهای ریل عریض کشورهای مستقل مشترک المنافع (سی. آی. اس) به قطارهای ایران، به اصفهان و بندر عباس حمل شده است.
رییس هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت:بخشی از بار زغال سنگ روسیه در اصفهان تخلیه و بقیه بار زغال سنگ و کودشیمیایی از طریق بندرعباس به کشور هندوستان ارسال می شود.
برهمند افزود:روسیه طبق این قرارداد تا پایان سال ۱۴۰۱ یک میلیون تن زغال سنگ و ۳۰۰ هزار تن کودشیمیایی را از مسیر ایران ترانزیت می کند.
به گزارش ایرنا، منطقه ویژه اقتصادی سرخس در نزدیکی نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان و ۱۸۵ کیلومتری شمال شرق مشهد قرار دارد.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق، ۵۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد. این نوار مرزی در محدوده شهرستانهای قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد خراسان رضوی واقع است.
کشورهای مستقل مشترک المنافع شامل برخی از جمهوریهای مستقل اتحاد جماهیر شوروی سابق است که در یک پیمان همکاری امنیتی و اقتصادی تشکیل شده اند و در حال حاضر جمهوریهای آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان و مولداوی عضو این اتحادیه هستند و ترکمنستان از سال ۲۰۰۵ میلادی به عنوان عضو همکار با کشورهای مستقل مشترک المنافع مشارکت دارد.
نظر شما