۱۹ آبان ۱۴۰۱، ۱۲:۲۸
کد خبرنگار: 936
کد خبر: 84938163
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اجرای پروژه ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری کشور از  سه شهرستان استان اصفهان آغاز می‌شود

اصفهان- ایرنا- مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان گفت: فرآیند صدور مجوز اجرای پروژه ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری کشور در استان اصفهان از شهرهای شاهین شهر، کاشان و کوهپایه آغاز می‌شود.

جعفر مطلب زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه عملیات اجرای پروژه ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری کشور در مدت سه سال انجام خواهد شد ، افزود: پیشرفت این پروژه با همکاری شهرداری ها با اپراتورها انجام خواهد شد و با توجه به این موضوع اجرای این طرح در شاهین شهر و کاشان انجام خواهد شد.

وی با اشاره به ضرورت ارتقای فناوری دسترسی به پهن باند افزود: فناوری ارتباط با فیبر نوری تا در منزل ( FTTH) در استان اصفهان تنها ۰.۳ درصد از ارتباط به پهن باند را شامل می شود و این عدد برای کشور ۰.۲ درصد است.

به گزارش ایرنا، کمتر از ۱۰ ماه قبل پروژه راهبردی و ملی «فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها» با هدف دستیابی به  ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری تا پایان دولت سیزدهم آغاز به کار کرد.  

مرداد ۱۴۰۰، برای ۹۰۹ هزار و ۶۸ خانوار پوشش فیبرنوری ایجاد شده بود، ۶۸۴ هزار و ۳۶۰ پورت فیبرنوری منصوبه و ۱۷۳ هزار و ۹۴۳ سرویس گیرنده این خدمت بودند. اکنون با گذشت کمتر از ۱۰ ماه تعداد خانوار تحت پوشش به یک میلیون و ۸۶۵ هزار و ۱۲۴ رسیده است.

بنابر آخرین آمار آنلاین در داشبورد پروژه فیبرنوری، اکنون یک میلیون و ۶۹۳ هزار و ۸۱۹ پورت منصوبه داریم و تعداد سرویس گیرندگان نیز به ۳۶۵ هزار و ۳۲۹ کاربر رسیده است.

دولت سیزدهم برای جلب مشارکت اپراتورها در این پروژه، از همه سه درصد حق‌السهم خود از اپراتورهای ثابت برای ارائه خدمات فیبر نوری به‌منظور توسعه شبکه فیبرنوری صرف‌نظر کرد؛ از طرف دیگر دستگاه‌های دولتی و عمومی موظف شدند تا منابع خود مانند دکل، داکت و سیم خود را اپراتورهای بخش خصوصی به اشتراک بگذارند. همچنین براساس مصوبه هیات وزیران، اپراتورهای FCP به جای سه درصد و شرکت مخابرات ایران به جای پنج درصد برای ارائه خدمات فیبر نوری، یک‌دهم درصد حق‌السهم به دولت پرداخت می‌کنند.   

اسفند سال گذشته، دولت از یک‌سوم درآمد خود از بخش مخابرات برای توسعه طرح FTTX چشم‌پوشی کرد. با مصوبه هیات وزیران هشت درصد از ۲۸ درصد درآمد دولت از اپراتورهای تلفن همراه، صرف توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر خواهد شد.

افزایش کیفیت تجربه کاربر، افزایش کیفیت خدمات، کاهش هزینه سرمایه‌گذاری توسعه شبکه پهن‌باند، توجه به آثار زیست محیطی، کاهش شکاف دیجیتال و کاهش هزینه نیروی کار، عدم وابستگی توسعه به منابع محدود فرکانسی، کاهش شکاف دیجیتالی، رشد تولید ناخالص داخلی، ازجمله مزایایی است که طرح ملی فیبرنوری برای کاربران دارد.

پروژه فیبرنوری دارای الزاماتی است که باید رعایت شود. برای توسعه این شبکه باید۸۰ درصد خانوارهای هر استان تحت پوشش قرار بگیرند. منظور از خانوار تحت پوشش، خانواری واقع در شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور است که ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست وی، خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری برای او تامین شود.

از دیگر الزامات این پروژه می‌توان به این نکته اشاره کرد که برای حداقل ۱۰درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری با قابلیت حداقل سرعت یک گیگابیت ‌بر ثانیه وجود داشته باشد.

همچنین حداقل ۵۰درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری (FTTP) و حداکثر ۵۰درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی پرسرعت از طریق دسترسی سیمی با قابلیت حداقل سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با قابلیت حداقل سرعت ۳۰ مگابیت بر ثانیه را داشته باشند؛ کاربران خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری، منازل و کسب‌وکارهای بهره‌بردار آن هستند.

  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha