به گزارش ایرنا، اسماعیل محبیپور روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه دو روزه تولید اثر نقاشی یادمان شهدای حرم مطهر احمد بن موسی شاهچراغ (ع) در گفتگو با ایرنا اظهار کرد: واقعه تلخی که در حرم مطهر احمدبن موسی (ع) رقم خورد موضوعی نیست که مختص به یک مقطع تاریخی باشد و تمام شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس ادامه داد: این اتفاق، اتفاقی بزرگ بود و در مکانی رقم خورد که بیش از هزار سال پابرجا مانده و تا ابد پابرجا خواهد ماند.
محبیپور اضافه کرد: ما با جامعهای طرف هستیم که زنده هستند؛ این ۱۳ شهید حادثه شاهچراغ (ع) جامعهای هستند که به تعبیر قرآنی زنده هستند.
وی بیان کرد: این رویداد چهارم آبان ماه ۱۴۰۱ شیراز که ماندگار است باید با زبانها، قلمها و دیدگاههای مختلف به تصویر کشیده شود؛ باید از این رویداد مهم معنوی که بر ما حادث شد و یک تهدید بود یک فرصت بسازیم.
محبیپور اضافه کرد: باید از این رویداد فرصت تبیین چرایی بسازیم و راهی را برای آیندگان به نمایش بگذاریم؛ هیچ عامل و ابزاری بهتر از هنر نمیتواند این رویداد را به تصویر بکشد.
وی گفت: هنری که از دل و قدرت فکری فرد بر قلمموی نقاشی جاری میشود و ذره ذره آن را با جزئیات بر بوم نقاشی به تصویر میکشد میتواند نقش مهمی در انتقال پیام این اتفاقات و تأثیرگذاری آنها بر نسلهای آینده ایفا کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس اظهارکرد: این تفسیر و توضیحاتی که در حاشیه بومهای نقاشی شکل میگیرد، در کنار دیدگاههای فردی در شرایط کنونی زمینهساز رویداد مهم فرهنگی و اجتماعی در استان فارس شده است.
حضور پنج هنرمند برجسته کشور در نمایشگاه
حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز اظهار داشت: واقعه جانسوز و تاثربرانگیز شاهچراغ(ع) موجب متأثر شدن جامعه و ناراحتی مردم شد؛ ما تلاش کردیم تا از طریق ابزار هنر و در قالب آثار هنری این قصه غمانگیز و غمی که در جامعه به واسطه این اتفاق رقم خورده به گونهای ثبت و ضبط کنیم تا در خاطرهها باقی بماند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: ملت مظلوم ایران طی چهل سال گذشته ۱۷ هزار شهید ترور داشته است و این اتفاقات تلخ همواره در اذهان ما باقی است.
قانعی اضافه کرد: در همین حرم مطهر احمد بن موسی(ع) مقبره حضرت آیت الله دستغیب را داریم که چهل سال پیش شهید ترور شد و منافقین ایشان را به شهادت رساند. اما با وجود گذشت چهل سال از حرکت رو به رشد انقلاب همچنان شاهد این هستیم که دشمنان انقلاب از این حربه برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی استفاده میکنند.
وی اضافه کرد:ما در تلاش هستیم که با استفاده از ابزار هنر و زحماتی که هنرمندان میکشند، مظلومیت شهدای حرم شاهچراغ (ع) را به تصویر بکشیم و آن را به گونه ای ثبت و ضبط کنیم تا در خاطرهها باقی بماند.
قانعی گفت: درصدد هستیم تا شرایطی فراهم کنیم که حافظه تاریخی مردم با دیدن این آثار هنری تقویت شود و مردم در آینده با تماشای این آثار به یاد بیاورند که برای حفظ انقلاب اسلامی چه اتفاقاتی رقم خورده است.
مدیرکل ارشاد فارس با بیان اینکه پنج تن از هنرمندان درجه یک کشور از تهران، بوشهر و شیراز در این نمایشگاه حضور دارند، به معرفی این هنرمندان پرداخت و گفت: علی بحرینی از بوشهر، صولتاله باصری از شیراز، عبدالحمید قدیریان از تهران، حسن روحالامین از تهران، محمدعلی نادری از بوشهر و باران محسنی از شیراز در این رویداد حضور دارند و به ارائه اثر خود میپردازند.
تقدیم کردن اصل اثر به حرم شاهچراغ(ع) در چهلم شهدا
سید مهدی موحد معاون فرهنگی حوزه هنری فارس هم اظهار داشت: به دلیل حادثه تلخی که در حرم مطهر شاهچراغ (ع) اتفاق افتاد، برنامههایی با هدف نقش آفرینی هنرمندان در رویدادهای مختلف تولید هنری با ارزش افزودههای مختلف در نظر گرفته شد.
معاون فرهنگی حوزه هنری فارس ادامه داد : هنرمندان گرافیست خانه طراحان رویداد تولید اثر و پوستر را برگزار کردند که این پوسترها در شهرهای مختلف کشور نصب شد و نمود پیدا کرد. در حال حاضر هم پنج تن از هنرمندان ملی و استانی کار نقاشی را انجام میدهند.
موحد بیان داشت: در ادامه هم با هنرمندانی که در حوزه نقاشی خط، نگارگری و تولیدات ادبی، سرود، موسیقی، مستندسازی و هنرهای تصویری مختلف فعال هستند سعی در ماندگار کردن حادثه شاهچراغ (ع) داریم.
وی با اشاره به اینکه استقبال خوبی از این رویداد نقاشی شده است، گفت: قرار است اصل این آثار در چهلم شهدا به آستان احمد بن موسی(ع) تقدیم شود.
کارگاه دو روزه تولید اثر نقاشی یادمان شهدای حرم مطهر حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع) با عنوان "قرمز پررنگ در روزهای ۱۸ و ۱۹ در این حرم برگزار شد.
به گزارش ایرنا، غروب چهارشنبه چهارم آبانماه ۱۴۰۱، فردی مسلح با حمله به حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع)، زائران این حرم را به رگبار بست. این حمله تروریستی بنا بر آخرین اعلام مسئولان استان فارس، ۱۳ شهید و ۳۰ مجروح در پی داشته است.
عامل این حمله تروریستی در بیمارستان به هلاکت رسید و عامل دوم این عملیات پس از دستگیری با اعتراف به انجام شدن جنایت در حرم شاهچراغ (ع) از سوی گروه تروریستی داعش گفت: از نگاه این گروه تکفیری، زمان اغتشاشات بهترین موقع برای عملیات در ایران بود و شیراز به عنوان محل انجام عملیات تعیین شد.
پیش از این، وزارت اطلاعات ۱۶ آبان ۱۴۰۱ در دومین اطلاعیه خود پیرامون حادثه تروریستی شاهچراغ با اعلام اینکه تاکنون ۲۶ تروریست تکفیری وابسته به گروه داعش دستگیر شدهاند، اعلام کرد: تروریستهای مذکور، در استان های فارس، تهران، البرز، کرمان، قم و خراسان رضوی مورد تعقیب قرار گرفته و دستگیر شدهاند. تعدادی از آنها نیز در مرزهای شرقی و هنگام فرار از کشور بازداشت شدند.
نظر شما