خبر فوری: رفع فیلترینگ

همراهی بانک‌ها خواسته صنعت‌گران خراسان جنوبی از رییس دستگاه قضا

بیرجند- ایرنا- شماری از فعالان اقتصادی و صنعت‌گران خراسان جنوبی در نشستی با رییس قوه قضاییه خواستار همراهی بیشتر بانک‌ها در ارایه تسهیلات و پذیرش وثایق شدند. 

به گزارش خبرنگار ایرنا ، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین اژه‌ای روز پنجشنبه ۱۹ آبان در سفر یک روزه خود به خراسان جنوبی دیداری ۲ ساعته با صنعتگران و فعالان اقتصادی این استان داشت و در این دیدار بر رفع مشکلات بانکی و حقوقی این قشر تاکید کرد. 

نبود توزان بین منابع و مصارف بانک‌های استان

استاندار خراسان جنوبی در ابتدای این نشست به موانع و مشکلات واحدهای صنعتی و حوزه سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: کمبود نقدینگی بانک‌های استان مهمترین مشکل ما در حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری است و به همین دلیل در نرخ رشد اقتصادی جزو استان‌های رده پایینی کشور هستیم.

جواد قناعت با تاکید براینکه به دلیل کمبود منابع مالی نمی‌توانیم جهش اقتصادی لازم را در استان داشته باشیم، بیان کرد: نبود توزان بین منابع و مصارف بانک‌های استان داریم که  نیاز است این موضوع برای استان‌های کم‌برخوردار در نظر گرفته نشود.

وی عنوان کرد: اصرار بانک‌ها برای واحدهای تولیدی، اخذ تضامین خارج از سرمایه‌گذاری طرح است که موضوع باعث مشکل برای اخذ تسهیلات برای اجرای طرح‌ها می‌شود که باید تجدیدنظر در خصوص اخذ تضامین صورت بگیرد.

قناعت تصریح کرد: مسدود شدن حساب‌های بانکی واحدهای تولیدی از دیگر مشکلات فعالان اقتصادی خراسان جنوبی است که با وجود این مشکل متولیان در پرداخت حقوق و مزایای و بیمه کارگران دچار مشکل می‌شوند.

همراهی بانک‌ها خواسته صنعت‌گران خراسان جنوبی از رییس قوه قضا

وی با بیان اینکه بانک مرکزی در استان‌های کمتر توسعه یافته، توازن منابع و مصارف را لحاظ نکند، عنوان کرد: خط اعتباری ویژه برای استان‌های کم‌برخوردار در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: یارانه و سود تسهیلات برای استان‌های کمتر توسعه باید بیش از سایر استان‌ها باشد، نیاز است که مشکلات واحدهای صنعتی دچار مسائلی بانکی حل شود تا بتوانند از تسهیلات مختلف برخوردار شوند.

صنعت تایر در حال زانو زدن است

مدیرعامل شرکت کویرتایر اولین شخصی بود که از بخش خصوصی در این نشست تریبون را به دست گرفت و گفت: صنعت تایر کشور با معضل بسیار ناعادلانه ای مواجه است زیرا به خاطر قیمت دستوری از سال ۹۹ تا خرداد امسال، نرخ‌ها آنهم در شرایط افسارگسیختگی هزینه‌ها ثابت بوده است. 

سید محمد حسین زینلی اظهار داشت: اکنون صنعت تایر در حال زانو زدن است لذا تمام شرکت‌ها زیان‌ده شده‌اند چون بانک‌ها حتی برای سرمایه در گردش وام نمی‌دهند.

وی افزود: الان طرح‌های توسعه‌ای راکد شده و به‌خاطر سیاست قیمت‌گذاری شاهد سرکوب خلاقیت و نوآوری در صنعت هستیم. 

وی تصریح کرد: با توجه به قیمت‌گذاری سازمان حمایت خواست تایرسازان تامین نمی‌شود و با توجه به اینکه ۳۰ درصد قیمت تمام شده همه چیز را حمل و نقل تشکیل می‌دهد ممکن است در این بخش دچار مشکل شویم. 

این صنعتگر خراسان جنوبی با بیان اینکه حمل مواد مصرفی از بنادر با صنعت تایر کشور ارتباط مستقیم دارد گفت: فعالان صنعت تایر انتظار توجه به مشکلات موجود را دارند. 

تلاش صنایع استان در سایه نبود زیرساخت‌ها 

مدیرعامل شرکت کاشی فرزاد هم با اشاره به مرز مشترک بین خراسان جنوبی و کشور افغانستان امنیت را مهمترین نعمت در خراسان جنوبی برشمرد و گفت: فعالان اقتصادی، صنعتگران، کشاورزان و دامداران نقش مهمی در تامین امنیت دارند. 

علی اکبر فلاحی بر لزوم تامین زیرساخت‌ها در استان تاکید کرد و افزود: وضعیت پروازهای استان خوب نیست از طرفی زیرساخت ریلی هم نداریم. 

همراهی بانک‌ها خواسته صنعت‌گران خراسان جنوبی از رییس قوه قضا


وی یادآور شد: نبود جاده برون مرزی نیز از مشکلات زیرساختی در استان است که انتظار می‌رود به این موضوعات توجه شود. 

این فعال اقتصادی با تاکید بر حل ریشه‌ای مسایل در استان ادامه داد: معافیت مالیاتی در صنایع استان نداریم لذا ماندگاری در صنعت پایین است پس باید مانع‌زدایی در مسیر تولید انجام شود. 

وی اظهار داشت: البته قاضی‌های استان پاکدست هستند و هماهنگی بین مسوولان در استان خوب است اما دست خالی نمی توان با مشکلات جنگ کرد. 

خراسان جنوبی نیازمند نگاه تشویقی ملی 

مدیرعامل مجموعه میناکان و معدن مس قلعه زری هم با بیان اینکه به دلیل کم‌توجهی خراسان جنوبی محروم و کم‌برخوردار است گفت: اما از لحاظ توان رشد و توسعه ظرفیت های خوبی در استان وجود دارد. 

امیرآقایی کاجو اظهار داشت: ظرفیت‌های معدن خراسان جنوبی را به عسلویه معدنی ایران تبدیل کرد و در آینده نیز این استان هاپ تولید طلای کشور خواهد شد. 

وی با اشاره به  اینکه استان خراسان جنوبی بزرگترین تولید کننده زعفران دنیاست یادآور شد: با وجود همه این ظرفیت‌ها باید ببینیم چقدر تولید صرف توسعه استان می‌شود.

این فعال اقتصادی، وجود کشورهای همسایه را ظرفیتی برای رونق صادرات برشمرد و افزود: مشکل استان زیرساخت است و به هر حال معادن برای رشد و توسعه نیازمند جاده، برق و آب هستند.

وی گفت: البته با پیگیری‌هایی که استاندار با ایمیدرو برای ایجاد زیرساخت داشته توفیقات خوبی حاصل شده است اما نیازمند پیگیری قوه قضاییه برای تسریع در توسعه هستیم زیرا معادن نمی‌توانند در انتظار یک پروژه پنج ساله یا هفت ساله باشند تا آب و برق کافی برسد و توسعه ایجاد کنند.

کاجو ادامه داد: صنایع استان می‌توانند صادرات و ارزآوری داشته باشند اما نگاه تشویقی ملی احتیاج دارند لذا  ایجاد راهکاریی به رغم تعهدات ارزی برای تولید کنندگانی که می‌توانند صادرات انجام دهند مورد انتظار است. 

وی گفت: تولید کنندگان استان می‌توانند پیشرو در تولیدات مختلف به ویژه بخش صنعت، کشاورزی و معدن باشند. 

سیاست انقباضی بانک‌ها آفتی برای تولید

 مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مهراس کویر نیز کمبود نقدینگی را از مهمترین مشکلات حوزه صنعت در استان برشمرد و گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری برای اولویت قرار دادن تولید اما علیرغم گذشت هشت ماه از سال جاری هنوز هیچ اتفاق شاخصی برای تحقق این موضوع رخ نداده است. 

محمد یوسفی افزود: این در حالی است که بسیاری از واحدها دچار کمبود نقدینگی هستند اما بانک‌ها به صورت انقباضی عمل می‌کنند.

وی ادامه داد: سایست کلان کشور انقباضی عمل کردن بانک‌ها است که تصمیم درستی نیست و باید مدیریت شود. 

مدیرعامل شرکت دانش بنیان مهراس کویر با بیان اینکه بانک‌های عامل تسهیلاتی به پزشکان می‌دهد چون درآمد بالایی دارند گفت: ولی نوبت به تولید کننده که می‌رسد می‌گویند منابع نیست و سرمایه در گردش نداریم در حالی که اشتغال در تولید و صنعت است و باید در اولویت قرار گیرد. 

وی ادامه داد: بعد از آن ابلاغ قوه قضائیه که واحد تولیدی نباید تعطیل شود، بانک‌ها واحدهای تولیدی را به عنوان وثیقه بانکی به سختی می‌پذیرند لذا محل اجرای طرح را به عنوان وثیقه قبول نمی‌کنند.  

یوسفی اظهار داشت: به طور نمونه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان یک طرح تولیدی ارزیابی شده و سرمایه‌گذار درخواست ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات دارد ولی بانک وثیقه خارج از طرح می‌خواهد. 

وی با تاکید بر رفع تعهدات ارزی نیز گفت: به عنوان تولیدکننده تمایل به صادرات ندارم چون شرایط مهیا نشده و برگشت ارز حاصل از صادرات دچار مشکل می‌شود. 

وی همچنین بر لزوم دیده شدن بسته حمایتی برای صنعت و تولید خراسان جنوبی تاکید کرد. 

 لزوم تشکیل کنوانسیون ملی برای حل مشکل صادرات مرغ 

مدیر عامل شرکت زنجیره تولید مرغ و تخم مرغ فروزان بیرجند نیز گفت: با توجه به اینکه خبرگان صنایع در تصمیمات کلان حضور ندارد احساسی برخورد کردن دولتمردان مشکلات عدیده ای برای صنایع ایجاد می‌کند. 

رضا فروزانفر اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد تولید مرغ خراسان جنوبی به خارج از استان صادر می‌شود. 

وی عنوان کرد: اشتغال ایجاد شده در این صنعت به خصوص در حوزه روستایی منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی شده که باید مد نظر قرار گیرد. 

مدیر عامل شرکت زنجیره تولید مرغ و تخم مرغ فروزان با اشاره به اصلاح نظام ارزی در ابتدای سال جاری گفت: البته این اصلاح باید پلکانی انجام می شد که کمترین آسبی متوجه  حوزه طیور می شد. 

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی دو برابر نیاز کشور، ظرفیت تولید داریم افزود: دولت در زمینه ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی تعهداتی داشته که عملیاتی نشده لذا خواستار اجرایی شدن آن هستیم. 

فروزانفر بر تشکیل کنوانسیون ملی بین سران سه قوا برای حل مشکل صادرات مرغ تاکید کرد و گفت: با توجه به ذبح اسلامی مرغ در کشور انتظار می‌رود سرانه سه قوه برای این موضوع پیگیری هایی با کشور همسایه داشته باشند. 

 وی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم در زمینه مرغ نیز بیان کرد: توزیع کالا برگ الکترونیکی در این حوزه می‌تواند به افزایش قدرت خرید کمک کند. 

وی همچنین خواستار تعیین سطح مصونیت قضایی برای صنایع و تولید کنندگان شد. 

حل مشکل چندین ساله با تلاش دستگاه قضا

مدیرعامل شرکت نیکو فرجام قهستان نیز از تلاش‌های مسئولان قضایی در حل مشکلات چندین ساله اراضی ۹ هکتاری سجاد شهر بیرجند شد و گفت: این اقدام باعث شدن دغدغه های مردم در بح تقسیم  تثبیت مالکیت حل شود. 

محمد علی فرجامی ادامه داد: با این اقدام دستگاه قضا بسیاری از اقشار کم درآمد در استان خانه‌دار شدند که برای پرونده‌های مشابه در استان نیز همین اهتمام مورد انتظار است.  

طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده‌های قضایی حوزه تولید نیز از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.

رئیس قوه قضاییه در سیزدهمین سفر استانی خود صبح پنجشنبه ( ۱۹ آبان) با استقبال استاندار، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و مسوولان قضایی استان وارد فرودگاه بین‌المللی شهید کاوه بیرجند شد و سپس با جمعی از دانشجویان استان در دانشگاه بیرجند گفت و گو و به سخنان آنان گوش داد و نیز در ادامه برنامه‌ها با قضات و کارکنان دادگستری استان دیدار کرد.

همچنین در دیگر برنامه‌های این سفر، وزیر دادگستری در اداره کل تعزیرات حکومتی استان و نیز معاون اول قوه قضاییه، رییس دیوان عالی کشور و سخنگوی قوه قضاییه در محل اداره کل بازرسی خراسان جنوبی به‌صورت حضوری مسایل و مشکلات قضایی مردم استان را در قالب ملاقات‌ مردمی بررسی کردند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای نیز در این سفر با تولیدکنندگان، کارآفرینان و شرکت‌های دانش بنیان استان در نشستی دیدار کرد.

علاوه براین دیدار با اقشار مختلف مردم و حضور در نشست شورای اداری و شورای قضایی استان از دیگر برنامه‌های سفر رئیس قوه قضاییه به استان خراسان جنوبی است.

در این سفر یکروزه رییس قوه قضاییه، ۱۹ نفر از مسئولان شورای عالی قوه قضاییه به تعدادی از شهرستان‌های استان خراسان جنوبی سفر کردند تا ضمن دیدار مستقیم و بدون واسطه با مردم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوند و برای برطرف کردن مسائل قضایی و سایر مشکلات آنها در حد مقدورات، اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha