به گزارش خبرنگار ایرنا حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین اژهای روز پنجشنبه در این نشست صمیمی، ۲ ساعت در محل دادگستری خراسان جنوبی میزبان نمایندگانی از خانوادههای معظم شهدا و جانبازان، ایثارگران، دانشجویان، استادان دانشگاه، طلاب و اعضای حوزه علمیه مشهد بود تا دغدغههای آنها را بطور مستقیم بشنود و رفع کند.
نماینده خانواده شهدا و ایثارگران خراسان جنوبی نخستین سخنران این نشست بود که مطالبات این قشر را از دستگاه قضا مطرح کرد.
غلامرضا رخشانی گفت: از این اغتشاشات اخیر در کشور قلب رهبری و بچههای آزاده و جانباز به درد آمد که انتظار داریم که در کنار رافت اسلامی با اغتشاشگران مماشاتی نشود.
وی افزود: در خصوص بحث غرامت جنگی دوران دفاع مقدس هیچ مسئولی به وضوح موضوع را اعلام و تشریح نکرده، در حالی این موضوع نیازمند روشنگری و هدایت است تا بحث به مسیرهای نادرست کشیده نشود.
جانبار خراسان جنوبی با بیان اینکه فرزندان شهدا و همسران آنان که حق ارث به آنها رسیده به دلیل قرمز شدن "بند جیم" امروز محروم از دریافت زمین دولتی شدهاند که درخواست رسیدگی داریم، عنوان کرد: درصد جانبازی برای هر جانبار مشخص شده که ما قبول نداریم چرا که هنوز برخی توانستهاند مشکلات خود را به خوبی تشریح کنند، انتظار داریم یکسری مزایای برای همه جانبازان در نظر گرفته شود.
رخشانی بیان کرد: سهمیه استخدامی همسران جانبازان زیر ۲۵ درصد برای جذب در دستگاهها مشخص نشده که تصویب قانون میتواند راهکار باشد، همچنین سن این افراد هم نباید ملاک استخدام باشد.
وی عنوان کرد: درخواست داریم که بیمه دی تقویت شود تا بتواند این بیمه به تعهدات خود در قبال ایثاگران به خوبی نقش ایفا کند.
امیدها به توسعه عدالت در کشور افزایش یافته است
نماینده روحانیون اهل تشییع خراسان جنوبی هم گفت: امروز ما معتقدیم که ولایت فقیه و نظام اسلامی دژ محکم اسلام محمدی(ص) در جهان است و آمادگی برای دفاع از نظام اسلامی و اسلام در جغرافیای جهان را داریم.
حجت الاسلام محمد مختاری بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی به عنوان یادگار امام راحل(ره) به برکت خون شهدا به قلههای رفیع رسیده که وظیفه شرعی و عقلی ماست که با جان و دل از آن مراقبت کنیم و زیربنای هر مراقبتی هم عدالت است و چرا که ظلم باعث نابودی تمام حکومتها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: امیدها به توسعه عدالت در کشور افزایش یافته اما درخواست ما این است که در تمام بخشها عدالت اجرایی شود.
مختاری با اشاره به ایجاد اغتشاشات و فتنههای که به سمت افولی و فرسایشی شدن انقلاب پیش میرود، گفت: لازم است که برخورد قانونی، صریح، دقیق و شفاف صورت گیرد و در این برخوردها قانون فصلالخطاب است و مردم ما انتظار دارند برخورد به گونهای باشد که ما را به عقبنشینی وادار نکند.
وی یادآور شد: مردم انتظار دارند، مبارزه با فساد و رانت جدیتر از قبل باشد و محاکمه مفسدان سکه و ارز هم به جد پیگری شود تا اعتماد عمومی آسیب دیده مردم برگردد.
امام جمعه موقت بیرجند بیان کرد: مردم انتظار دارند با داعشیهای داخلی برخورد جدی شود تا دیگران در آینده جرات ایجاد موج نداشته باشد و درس عبرتی برای سایرین باشد.
وحدت و امنیت مثالزدنی در خراسان جنوبی
امام جمعه اهل سنت درمیان هم با بیان اینکه در خراسان جنوبی دو چیزی که هرگز دشمنان نخواستند و نمیخواهند داشته باشیم، اتحاد و امنیت است، بیان کرد: خوشبختانه هر دو را داریم و با اینکه در کنار کشور جنگ زده افغانستان هستیم اما وحدت کامل با درایت علما داریم.
مولوی سید احمد عبدالهی افزود: علمای اهل سنت نهایت تلاش خود را دارند که اختلافها کمتر به دادگاه کشیده شود.
وی خاطرنشان کرد: مردم انتظار خدمترسانی از مسئولان را دارند و سه چیز میتواند عامل وحدت باشد، مشترکات که تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری بوده و دوم اینکه باید به مقدسات همدیگر احترام بگذاریم.
وی ادامه داد: سوم عامل وحدت عملکرد مسئولان است هر جا مسئولان کار و خدمت مفیدی برای مردم کردند در وحدت و انسجام موثر بوده و مردم به انقلاب و نظام دلگرم هستند و مردم شیعه و سنی استان تا پای جان از میهن و انقلاب دفاع خواهند کرد.
مولوی عبدالهی با اشاره به مشکلات معیشتی و اقتصادی در جامعه، گفت: دشمن میخواهد از این مسیر برای اهداف خود استفاده کند، مسئولان با خدمت صادقانه به مردم توطئههای دشمن را خنثی کنند، خدمت کردن به خلق اجر دنیوی و اخروی دارد و مسئولان با خدمترسانی در دل مردم محبوب میشوند.
وی با تاکید بر فعال سازی اقتصاد مرز و واحدهای تولیدی، بیان کرد: فعال کردن اقتصاد مرز نقش موثری در ایجاد اشتغال جامعه دارد.
امام جمعه اهل سنت اسدیه تصریح کرد: دشمنان حربه تفرقه را به عنوان حربه موثر انتخاب کردند اما به کوری چشمشان ما متحدیم.
استفاده از راهکاری نخبگان برای کاهش جرایم
مسئول بسیج اساتید خراسان جنوبی هم گفت: پایان دادن به اختلافات و مجازات متخلفان وظیفه دستگاه قضا است که اگر براساس قانون به وظیفه خود به خوبی عمل کنند، مردم از حاکمیت راضی خواهند بود.
محمد مهدی دیانی بیان کرد: انتظار ما این است که تمرکز بر این دو امور داشته باشند.
وی با بیان اینکه برای کاهش پرونده قضایی و کاهش جرم دستگاه قضا از راهکارهای نخبگان دانشگاهی و حوزوی استفاده کنید، عنوان کرد: راهکار موثر و حیاتی برای جلوگیری از جرائم ارائه شود چرا که همیشه پیشگیری از درمان بهتر است و این مهم علاوه کاهش پرونده موجب عدم اطاله دادرسی شود.
دیانی افزود: باید با کار عملی و جهادی اعتماد عمومی بازگردد، در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید بر عدالت و مبارزه با فساد شده که دستگاه قضا در این زمینه نقش مهم و راهبردی دارد.
وی گفت: دشمنان سعی میکنند که دستگاه قضا را مورد هجمه قرار دهند لازم است به صورت جدی و اساسی در جهت شفاف سازی عملکرد قوه قضاییه تشریح شود.
مسئول بسیج اساتید خراسان جنوبی اظهار داشت: برخورد با مفسدان اقتصادی باید همراه قاطعیت، دقت، صراحت و سرعت باشد و برخوردهای صورت گرفته هم همراه تبیین برای مردم باشد چرا که مردم انتظار دارند که قانون به صراحت در خصوص همه اجرا شود.
زنگ خطر مهاجرت عشایر خراسان جنوبی
نماینده جامعه عشایری خراسان جنوبی هم گفت: عشایر به خود میبالند که از قبله اخلاص و از جنس وحدت هستند، از ۸۰ هزار نفر جمعیت عشایری خراسان جنوبی، بیش از ۸۰ درصد آنها در نقاط مرزی ساکن هستند.
نظر افضلی افزود: عشایر در شرایط حاضر و برهه حساس تاریخ انقلاب به تبعیت صادقانه از مقام معظم رهبری بیش از پیش متحد شدهاند و در صحنه هستند.
وی با بیان اینکه خشکسالی به عنوان مهمترین مشکل عشایر خراسان جنوبی از ۲۰ سال گذشته حاکم بر استان شده و رمق مردم را بریده است، بیان کرد: درخواست ما این است که نقدینگی تشکلهای عشایر مورد توجه قرار گیرد.
افضلی عنوان کرد: سیستان و بلوچستان بازار خوبی برای دام و طیور خراسان جنوبی است لذا باید صادرات از استان تسهیل شود.
وی افزود: تخصیص یارانه سوخت به مرزنشینان سیاستی خوبی در راستای بازگشت جمعیت بود که نیاز است دوباره مورد توجه قرار گیرد.
نماینده جامعه عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه زنگ خطر مهاجرت جامعه عشایری خراسان جنوبی، گفت: باید اقدامات لازم با ارائه خدمات مطلوب برای نگهداشت جامعه عشایری صورت گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه در سیزدهمین سفر استانی خود صبح پنجشنبه ( ۱۹ آبان) با استقبال استاندار، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و مسوولان قضایی استان وارد فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند شد و سپس با جمعی از دانشجویان استان در دانشگاه بیرجند گفت و گو و به سخنان آنان گوش داد و نیز در ادامه برنامهها با قضات و کارکنان دادگستری استان دیدار کرد.
همچنین در دیگر برنامههای این سفر، وزیر دادگستری در اداره کل تعزیرات حکومتی استان و نیز معاون اول قوه قضاییه، رییس دیوان عالی کشور و سخنگوی قوه قضاییه در محل اداره کل بازرسی خراسان جنوبی بهصورت حضوری مسایل و مشکلات قضایی مردم استان را در قالب ملاقات مردمی بررسی کردند.
دیدار با تولیدکنندگان، کارآفرینان و شرکتهای دانش بنیان استان و همچنین حضور در نشست شورای اداری و شورای قضایی استان از دیگر برنامههای سفر رئیس قوه قضاییه به استان خراسان جنوبی است.
در این سفر یکروزه رییس قوه قضاییه، ۱۹ نفر از مسئولان شورای عالی قوه قضاییه به تعدادی از شهرستانهای استان خراسان جنوبی سفر کردند تا ضمن دیدار مستقیم و بدون واسطه با مردم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوند و برای برطرف کردن مسائل قضایی و سایر مشکلات آنها در حد مقدورات، اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.
نظر شما